29.3.2017

Nordnet laskee pienten kauppojen välityspalkkioita, mahtavaa!


Välittäjärintamalla tapahtuu: *Nordnet laskee kaupankäynnin hintoja. Jos teet alle 200€ kaupan Helsingin pörssissä niin joudut maksamaan välityskuluja vain 0,99€. Huh, no tuohan on jo halpaa kuin makkara! Kyseessä on kampanja joka on voimassa ainakin 31.8.2017 asti. Ja voihan se olla että jos Nordnet on tyytyväinen tuloksiin niin ehkäpä he myös jatkavat kampanjaa jossain muodossa. Kyseessä on oiva veto varsinkin näin osinkokeväällä. Osinkojen uudelleensijoitus on hyvä tapa kasvattaa seuraavan vuoden osinkovirtaa. Sain itsekin juuri Nordean osingot tillleni ja nyt minulla olisi mahdollista sijoittaa ne mukavan pienillä kuluilla Nordnetin ansiosta.

Valitettavasti minulla on rahoille hiukan toisenlaisia suunnitelmia, aion nimittäin ostaa Fondiaa salkkuuni ja tämä toimenpide vaatii jonkin verran pääomaa. Siihen hupenee valitettavasti aika paljon myös osinkorahoja tänä vuonna. Ei voi mitään, anti oli liian suosittu ja nyt loput osakkeet joutuu sitten ostamaan markkinahintaan, Nordnetista tietenkin :D

14 kommenttia:

 1. Paljonko niitä Fondian osakkeita jäi annista käteen? Kuuleman mukaan oli melkoisen suosittu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oikeesrtaan mitään, olikoha jonkun 220€ edestä =D

   Poista
 2. Erittäin hyvä juttu, tämä minimissään 0.5% palkkiotaso pesee jopa Nordean max. 1% kaupankäyntikulut näillä < 200€ sijoitusmäärillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tyytyväinen että Nordnet on kuunnellut asiakkaiden palautetta.

   Poista
 3. Just kun ehdin siirtämään lainat ja asiakkuuden Nordeaan jotta pääsen halpojen osakekauppojen pariin siinä ohella :D

  Mutta kaiken kaikkiaan positiivinen yllätys, ehkäpä tämän myötä alan katselemaan enemmän kotimaisia yrityksiä joihin sijoittaa. Neste on ainut joka on ns. varma ostos itselleni, en ole vielä vain raaskinut laittaa kerralla tonnia kiinni jotta välityspalkkion osuus pysyisi riittävän pienenä :)

  Kerryttävätköhän nuo Helsingin pörssin ostokset myös bonustasoja? Eli jos teen kuukaudessa 5x199€ ostoksia niin saanko seuraavassa kuussa sijoittaa myös ulkomaille hieman nelostasoa pienemmillä kuluilla? :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voithan jatkaa sijoittamista molemmissa paikoissa =) Tässä suora lainaus Nordnetin sivuilta:

   "Vaikuttavatko alle 200 € kaupat palkkiotasooni?

   Kyllä vaikuttavat. Voit siis edetä jopa hinnaston parhaalle palkkiotasolle 1 myös alle 200 €:n suuruisia pikkukauppoja tekemällä.

   Palkkiotasoa laskettaessa saman henkilötunnuksen alla olevien salkkujen kaikki toteutuneet toimeksiannot lasketaan yhteen. Määrässä ei huomioida ETF-kuukausisäästösopimusten kautta tehtyjä toimeksiantoja eikä alle 1 000 euron rahastotoimeksiantoja. Pidempiaikaisten toimeksiantojen tapauksessa hinnaston mukainen välityspalkkio veloitetaan jokaiselta toteutuspäivältä erikseen."

   https://www.nordnet.fi/kampanjat/kaupankaynti/pikkukaupat.html

   Poista
 4. Nyt kun näitä supersuosittuja anteja on ollut useampiakin, niin melkeinpä luulen että moni aikoo myydä minisaaliinsa nyt järkevällä välityspalkkiolla. Itse kyllä en aio Fondioistani (hurjat 38 kpl) luopua vaan tankata myöskin lisää, kunhan vaan ei hinta älyttömyyksiin pomppaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 4.4. sitten nähdään miten käy :)

   Poista
 5. Anonyymi31.3.17

  Todella loistava juttu Nordnetiltä ottaa piensijoittajat huomioon :)

  Jännä nähdä miten Fondia lähtee liikkeelle. Voi tapahtua lähes mitä vain kurssin suhteen, jos iso joukko yrittää myydä pieniä pottejaan kerralla. Tai sitten porukka katsoo aluksi miten hinta kehittyy, eikä kukaan myy? Todella jännä nähdä miten käy. Tänään sain melkein slaagin kun kävin nettipankissa enkä muistanut että Fondian varat on palautunut takaisin :D

  Tässä Nordnetin kampanjassa hieman ihmetyttää se, ettei tätä ole porrastettu mitenkään... Onkohan Nordnetin kannalta järkevää, että asiakas tekee 1000€:lla nyt 5 erillistä kauppaa joka maksaisi 4,95€ versus 9€ tasolla 4? Eli asiakas tekisi useamman kaupan kivuten "porrastoa" ja säästää vielä! :D Aika erikoista. Minulle se kyllä toki käy.

  Jos tästä tulee joku pysyvä käytäntö, niin uskoisin hinnoittelun menevän jotakuinkin tällä tavalla esimerkiksi:
  0-200€ = 0,99
  200-400€ = 1,99
  400-600 = 2,99 etc etc...

  Mutta meidän sijoittajien kannalta hyvä veto. Itsekin jos ostan Fondiaa mahdollisesti lisää, niin todellakin ostan alle 200€ erissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo jännää nähdä mitä tapahtuu mutta haluan kyllä ostaa lisää Fondiaa salkkuuni!

   On tuo kyllä jännä kokeilu, täytyy myöntää.

   Poista
 6. Minäkin sain vain 29 Fondian osaketta annista. Miksi aiot ostaa heti lisää? Minäkin näen heidän itse luomassaan toimialassa potentiaalia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei malta odottaa niin haluan heti lisää =)

   Poista
 7. Kalle31.3.17

  Nordnet on kyllä edelleen naurettavan kallis piensijoittajalle, vaikka tämä onkin liike oikeaan suuntaan. Itse käytän Nordnettiä vain ilmaiseen ETF-kuukausisäästöön, kaikki muu Nordeassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäpäs siinä, käytän itsekin montaa eri välittäjää =)

   Poista