1.5.2017

Hintoja vertailemalla selvää säästöä


Mun mielestä yksi helpoimmista tavoista säästää on vertailla hintoja. Nykyään se onkin mukavan helppoa eikä tarvitse enää juosta monessa eri paikassa tuulispäänä vertailemassa. Kaikki onnistuu helposti netin kautta ihan kotisohvalta käsin. Nyt esittelen muutaman eri sivuston jossa hintavertailu onnistuu:

Sähkö on asia jota ilman on aika vaikeaa pärjätä. Sähkönsiirtohintaan ei voi vaikuttaa, mutta sitten taas sähkönmyynti kannattaa kilpailuttaa. Tähän käy hyvin Sähkömittari -palvelu jolla hintoja on helppo vertailla.

Autovakuutuksen kilpailuttaminen onnistuu Kilpailuttaja -verkkopalvelun kautta. Me otimme autovakuutuksen lopulta POP-vakuutuksesta. Harmi kun on vielä niin vähän bonareita niin vakuutus tulee aika kalliiksi.

Matkustaminen on minun mielestäni yksi parhaita tapoja käyttää rahaa, kerran pari vuodessa haluan päästä Suomen ulkopuolelle haistelemaan uusia tuulia. Trivagon kautta olen monesti löytänyt halvimmat hotlat matkakohteisiin. Vertailu kannattaa siis tässäkin asiassa!

Jos aion hankkia jotain uutta, esimerkiksi elektroniikkaa niin ensin vertailen hintoja Hintaoppaasta. Tällä hetkellä houkuttelisi uusi töllötin, mutta toistaiseksi olen pärjännyt ihan hyvin tällä vanhallakin. Mutta se ei tietenkään estä erilaisten mallien ja hintojen vertailua aika ajoin :D

Jos taasen tarvitsee lainaa niin niitä voi vertailla Talouteen -sivustolla.

Tottahan toki myös kulutuksen vähentäminen on hyvä keino säästää, mutta jos on tehnyt jo päätöksen hankkia joku tavara tai palvelu niin se kannattaa ehdottomasti ostaa kaikkein halvimmasta paikasta.

Kuinka sinä vertailet hintoja, tuleeko sinulle mieleen joku hyvä hintojen vertailusivusto?13 kommenttia:

 1. Kiitos vinkeistä, kilpailuttaja.fi-sivustoa on tullut itsekin käytettyä menestyksellä.

  Autovakuutuksen löysin sitäkin halvemmalla Lähitapiolasta ja vaihdoin muutama päivä sitten sinne. Oma liikennevakuutusbonukseni oli 50 lyhyen ajohistorian takia, mutta siellä nostettiin heittämällä 80:aan, joten iso säästö tuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, no tuo on kyllä aika iso säästö!

   Poista
  2. Jep. Suosittelen vaihtamaan, vaikken tästä mainoksesta mitään tuloja saakaan :)

   Poista
 2. Hintaseuranta.fi on oma suosikkini hintojen vertailuun. Löytyy vaikka mitä lennoista - sukkiin. Olen samaa mieltä, että yksi paras keino säästää on aina vertailla hintoja, varsinkin jos on yli 10€ ostos, mitä ei tyypillisesti osteta ruokakaupasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, itse ostan aina paketin sukkia HM:stä kun näyttää että vanhoissa on liikaa reikiä :D

   Poista
 3. Täytyypä kokeilla tuota kilpailuttaja juttua... en vielä tiedä mihin mutta jahka jotain olen ostamassa niin sitten.

  HM sukat olla hyviä... malli pysyy pitkään samana, ei tartte molempia heittää pois, vain se rikkonainen sukka😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, sukilla selvää säästöä :D

   Poista
 4. Anonyymi3.5.17

  Aiheesta poiketen , millaisen raportin laitoit IB menemään? itte jus pähkäilen millä sais kaikki tarvittavat tiedot ulos ib stä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä vuonna lähetin vähän sellaisen hybridi raportin, katsotaan mitä verottaja on mieltä :D Eli lähetin kaikki muut tiedot paitsi osakekaupat ja osingot nettilomakkeella. Postilla lähetin veroilmoituksen jossa oli tiedot tappioista ja osingoista. Ja noihin sitten tulosteet IB activity default raportilta, realized profit and loss ja dividends sarakkeista. Ai niin ja tuloste maksetuista osinkoveroista.

   Poista
 5. Varpunen3.5.17

  Ei tähän postaukseen liittyen mutta olisi kysymys.

  Minulla on sijoitettavaksi säästettyä rahaa 1200€. Kuukaudessa pystyn säästämään sijoituksiin n. 70€ (muut säästöt menevät vielä puskuriin). Olen 25-vuotias ja toiveissa siintää varallisuus kunhan opin lisää. Mitä sinä tekisit tässä tilanteessa rahoillani?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huom tämä ei ole sijoitussuositus, mutta itse tekisin tuolla säästömäärällä säännöllisen kuukausisäästösopimuksen Nordnetiin johonkin pienikuluiseen etf-rahastoon tai pohjoismaiseen superrahastoon. Linkki löytyy tuolta sivun oikeasta yläreunasta :)

   Poista
 6. Ja vertaa.fi. Se on myös hyvä.

  VastaaPoista