8.5.2017

Mihin käytän mieluiten rahani


Ihmisillä on erilaisia rahankäyttökohteita. Jotkut haluavat vetää askin päivässä röökiä ja käyttää tupakkiin vaikka 150€ kuussa. Toinen taas tykkää käydä klubeilla ja illassa menee helposti 100€ että humpsahti. Myös harrastukset voivat maksaa aika paljon, eräs tuttuni harrastaa sukeltamista ja toinen taas omistaa hevosen. Ei ihan ilmaista sekään.

Minulla on myös oma rahankäyttökohteeni ja se on elämykset. Tavaralla en tee mitään mutta elämykset jäävät pitkäksi aikaa mieleen ja niitä on sitten todella mukava muistella jälkikäteen. Kerran olimme erään tuttavapariskunnan kanssa escape roomissa ja muistelemme vieläkin joitain siellä olleita vinkkejä. Miten emme huomanneetkaan sitä koodia siellä seinällä, hehheh.

Uusien elämysten löytäminen voi olla välillä aika vaikeaa. Nykyään on niin paljon viihdettä tarjolla ettei oikein tiedä mihin tarttuisi. Onneksi on Offerilla, sieltä olen löytänyt monia hyvä ja edukkaita tarjouksia. Olen käynyt heidän kauttaan syömässä lukemattomissa ravintoloissa, keilaamassa, pessyt autoa, käynyt ajamassa kartingia, seikkailemassa escape roomissa, melomassa, eri kylpylöissä ja vaikka missä muualla. Kaikki on aina toiminut hienosti, kännykästä vain näyttää lahjakortin koodin ja se on siinä.

Tarjoukset ovat olleet aika hyviä, yleensä -50% normaalista hinnasta. Toki voisi argumentoida että ilman Offerillan käyttöä en olisi tuhlannut niin paljoa rahaa sillä en olisi löytänyt itse niin paljoa erilaista tekemistä. Minä kuitenkin näen asian niin että olen saanut paljon enemmän kuin mistä olen maksanut. Lukemattomia hienoja kokemuksia ystävien ja tyttöystävän kanssa joista maksoin ihan mielelläni :)

Tarkistan nykyään Offerillan kerran viikossa josko siellä sattuisi olemaan jotain mielenkiintoista. Tällä kertaa silmiini sattui osumaan melonta 7,50€/h, herkullisen näköinen Vietnamilainen patonki 4,50€ ja uudelle biilille käsinpesu ja kovavahaus 39€. Tietysti tällaiselle säästäjälle sopii näin hyvät tarjoukset :D


Tämä kirjoitus sisältää affliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä.

17 kommenttia:

 1. Mä olen nyt vähän tekopyhä ottaen huomioon jortsuiluhistoriani, mutta esim. työpaikan eväissä kohtasin yhteen aikaan paljonkin mielipiteitä ja jopa pilkkaa. Kollega kävi joka ikinen päivä viereisessä mäkkärissä ostamassa 7,5€ euron aterian. Söin vieressä itsetehtyä sämpylää (hinta 0,05€/kpl) ja kauhistelin mitä tuo hänen ateriapläjäyksensä tulee maksamaan kuukaudessa (20työpäivääx 7,50€= 150€) ja kollega ilmoitti nenä pystyssä, että hän on niin onnellisessa asemassa ettei hänen TARVITSE senttejä syynää. Kutsui mäkkärimättöään vielä "elämänlaaduksi"...
  Pari kuukautta myöhemmin olin lähdössä Kreikkaan ja sama kollega ihmetteli miten mulla on varaa TAAS matkustaa.
  *Elämä on valintoja*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, näinhän se on. Mun duunipaikassa työkaverit kyllä matkustelee samalla tavalla ja syö myös lounaansa aina ravintoloissa :D

   Poista
  2. Anonyymi8.5.17

   Itse en mielelläni arvostelisi toisten valintoja, vaikka ne poikkeaisivat huomattavasti omistani. Suurelle osalle normaalituloisista ei tuo ateria joka päivä ole mikään mahdoton kustannus, jos ei tuhlaa vastaavasti muissa asioissa. Monet syövät vieläkin kalliimpia lounaita joka työpäivä ja silti pystyvät matkustamaan joka vuosi ja halutessaan moneenkin kertaan.

   Lisäksi, itse tehty leipä ei maksa noin vähän, jos laskee omalle ajalle hinnan. Leivän tekemiseen menee kuitenkin jonkin verran aikaa, varsinkin jos huomioi siivoamisen ja tiskaamisen. Itse en ainakaan pidä leivän tekemistä kannattavana puuhana (tosin vihaan leipomista, en ole leiponut kertaakaan vuosikausiin). Minusta on kannattavampaa ostaa leipä kaupasta kuin tehdä se itse.

   On myös mahdollista, että kollegallasi on aivan eri prioriteetit kuin sinulla. Ehkä hän ei vain arvosta matkustamista kovin korkealle. Sellainen, joka ei piittaa matkustamisesta, voi pitää tonnin matkaa turhan kalliina, vaikka olisi sata tonnia tilillä. Onhan niitäkin, joilla on satoja tuhansia pankissa, mutta ei matkusta koskaan ulkomaille.

   Elämänlaatu on yhdelle mäkkärissä käymistä, toiselle Kreikkaan matkustamista ja kolmannelle jotain aivan muuta eikä kukaan ole väärässä tässä asiassa. Välttelisin itse arvostelemasta muiden tekemisiä, jos en tarkemmin heidän tilanteestaan tiedä.

   Poista
  3. Ehkä pointti tuossa femmiksen kommentissa oli että kun työkaveri ihmetteli miten hänellä oli rahaa matkustaa. Jos työkaveri säästäisi niin hänkin pääsisi matkalle :)

   Poista
  4. Joo pointti jäi epäselväksi!
   Siinä oli siis ihmettelyä puolin ja toisin, mutta kollegalta tuli useammin kuin kerran piikkejä, joista huokui se että olen köyhempi kun "joudun" koko ajan kitsastelemaan.
   Siksi tässä nyt huokui vähän katkeraa sävyä.
   Ja olen samaa mieltä, että arvostella en olisi saanut minäkään. Tästä on aikaa 7 vuotta ja kaikki osapuolet taitaa olla ikääntyneitä ja viisastuneita.
   Jokainen tyylillään!

   Poista
  5. Tuota vähättelyä ja nälvimistä saa kuulla tämän tästä myös ystäviltä,"viimeisessä puvussa ei ole taskuja" on sutkautus jonka kuulee usein. Ei ole taskuja mutta siitä huolimatta teen laadukkaampaa ruokaa halvemmalla kuin työpaikan ylihintainen hiilihydraattimössö. :)

   Poista
  6. Kaikki rahat pitää käyttää heti kun ne saa, eikös vain? :D

   Poista
 2. Anonyymi8.5.17

  Aiotko jossain välissä kirjoittaa sijoituksistasi vai vaihdatko nimesi suosiolla Mainostulokuninkaaksi? ;) Viime aikaisten tekstiesi teema ollut hyvin selkeä, vaikkakin verhoiltu näennäisesti omakohtaisesksi tarinaksi. Ettei käy tälle blogille vähitellen sama kuin Dividend Mantralle. Henkilökohtainen tarina katoaa ja tilalle tulee mainoshuttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehheh, mitäs niistä sijoituksista enempää tähän hätään? Osingot rullaa tilille ja aina välillä tulee ostettua jotain uutta. Sijoituksista tulee kirjoitettua sitten kun niistä keksii jotain uutta sanottavaa, nyt on kuitenkin ollut mielessä muut jutut kuten ravintolat, matkailu ja muut elämykset. Mutta kyllä ne sijoituksetkin varmaan alkaa taas kohta kiinnostamaan :)

   Mainostulokuninkaaksi en pysty vielä itseäni tituleeraamaan, näillä muutamilla kympeillä mitä tästä puuhasta tienaa ei nimittäin vielä montaa osaketta osta. Mutta kyllä nuo muutamat kympitkin on hyvä juttu, saa nimittäin ostetttua lisää osakkeita. Senpä takia mainokset tulevat jatkamaan elämäänsä.

   Dividend Mantralla on muuten uusi blogi nykyään, mr free at 33. Enkä kyllä paljoa valittaisi jos kokisin saman kohtalon, blogi joka tuottaa tuhansia euroja kuussa tuloja ja jonka hän sitten myi isolla rahalla pois. Nämä rahat hän sitten sijoitti taas osakkeisiin ja on nyt hiukan yli kolmekymppisenä taloudellisesti riippumaton :D

   Poista
 3. Niin tämä Offerilla perustettiin, kun Groupon päätti lopettaa Suomen toimintansa?

  Nämä on kivoja palveluita erityisesti silloin, kun oikeasti tarvitsee tai haluaa jotakin - harvoin kuitenkaan juuri silloin löytyy sitä sopivaa tarjousta. Toki hauska on etsiä jotakin kokemuksia, joita ei tulisi muuten tehtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tais olla niin että entiset työntekijät perusti tän offerillan.

   Mulla se menee niin päin etten oo miettiny etukätee mitään, mutta sitten löydän tuolta jonkun kivan elämyksen mikä on pakko saada :D

   Poista
 4. Tipi8.5.17

  Ovatko tässä postauksessa olevat linkit mainoslinkkejä eli oletko yhteistyössä Offerillan kanssa? Jos näin on, olisi hyvän maun mukaista ilmoittaa yhteistyöstä ja mainoslinkeistä myös postauksessa, vaikka heti aluksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole mitään erikoista yhteistyötä, perus affimainontaa vaan. Disclaimeri näihin löytyy tuosta sivun oikeasta alalaidasta.

   Poista
 5. Mielenkiinnosta tuon ilmi, että mainosblokki (noita on kolme minun selaimessani asennettuna) näyttää kadottavan linkin tekstistäsi. Tämä oli jo toinen postaus, kun mietin, että oletko unohtanut kirjoittaa sen palvelun nimen, mitä käytät :D Mutta nyt tajusin, että varmaan jotenkin estyy se näkymästä minulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehheh, juu käytän itsekin välillä noita, mutta lähinnä estääkseni pop up mainossivuja. Harvoinpa sellaisilla sivuilla tulee vierailtua joissa tuollaisia tulee joten mainos blockerit pysyy pois päältä :D

   Poista
 6. Hei! Hieno ja kiinnostava blogi sulla, sitä tullut jo jonkin aikaa luettua :) Aloin juuri itsekin bloggaamaan sijoittamisesta ja mulla olisi pieni kysymys blogin ulkoasusta. Eli kun bloggerissa julkaisee tekstin, se menee automaattisesti kokonaisuudessaan etusivulle, vaikka olisi kuinka pitkä teksti. Miten saat tuon linkin, kuten tässä kirjoituksessa oli, että lue koko artikkeli klikkaamalla tästä? Itse en löytänyt ainakaan bloggerin asetuksista löytänyt tällaista vaihtoehtoa, osaisitko auttaa tässä asiassa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Downshiftaus -blogissa on paljon hyviä blogger ohjeita, myös tuo löytyy sieltä: http://downshiftaaminen.blogspot.fi/2016/05/millainen-on-toiminnallisesti-hyva.html

   Poista