9.6.2017

Lynx tarjoaa uusille asiakkaille 1000€ välityskuluja ilmaiseksi, avasin asiakkuuden


Olen jo hetken halunnut kokeilla Hollantilaista Lynx välittäjää jenkkiosakkeiden ostoon. Nyt sain siihen hyvän mahdollisuuden koska heillä on tällä hetkellä hyvä tarjous päällä: avaa tili ennen 19.6.2017 ja saat 1000€ kaupankäyntikuluihin. Kaupat pitää tehdä heinäkuun loppuun mennessä. Avasin siis tilin itsekin.

Miksi avasin tilin Lynxiin? 

 

1. Kulut


Heillä ei ole mitään säilytys- tai kuukausimaksuja. Palkkiominimi on 4,5€ per kauppa jotenka ostaessani osakkeita kerran kuussa maksaisin 4,5€ ja valuutanvaihtokulun jos valuuttaa tarvitsee vaihtaa. Tilin avaus oli suht helppoa ja kesti muutaman päivän.

 2. Suomenkielinen asiakaspalvelu


Olenko tullut vanhaksi sillä haluan palvelua suomeksi? Heillä on suomenkielinen asiakaspalvelu johon voi ongelmatilanteissa ottaa yhteyttä. Olen myös Interactive Brokersin asiakas ja olen joutunut taistelemaan monesti heidän asiakaspalvelunsa kanssa erilaisista asioista. Sama kieli helpottaa asiointia kummasti.

3. Kaupankäyntiohjelmisto


Lynx käyttää Interactive Brokersin alustaa. Lynxillä on oma helppokäyttöinen Lynx Basic webbipohjainen kaupankäyntijärjestelmä joka sopii hyvin tällaiselle perus pulliaiselle. He myös tarjoavat IB:n tuttua ja turvallista Trader Work Station -kaupankäyntisovellusta, mutta minun mielestä se oli aina hiukan turhan laaja omaan käyttööni. Ominaisuuksia riitti joka lähtöön kun minun piti vain vaihtaa euroja dollareiksi ja ostaa osakkeita.

4. Helpotusta veroraportointiin


Interactive Brokersissa on kuitenkin muutama piirre mistä en pidä: Jokavuotinen veroshow. Ei ole olemassa yhtä hyvää tapaa millä ilmoittaa kaupat ja osingot verottajalle. IB:n raportit ovat aika vajavaisia tätä varten. Lynx tuo apua tähän omalla 9A lomakkeella. Myöskään Lynx ei raportoi tietoja automaattisesti verottajalle mutta prosessin pitäisi olla helpompi kuin IB:llä: kun Lynx on lähettänyt sinulle 9A lomakkeensa niin sinun tarvitsee vain ilmoittaa arvopapereiden luovutusvoitot ja tappiot esitäytetyn verolomakkeen kohdissa 4.3 ja 4.4. Sitten vaan tulostat tuon Lynx 9A lomakkeen, allekirjoitat veropaperit ja lähetät ne takaisin verottajalle. kuulostaa helpommalta kuin IB:n tulosteiden kanssa kikkailu.

5. Lynx tarjoaa 1000€ välityskulut ilmaiseksi


Yksi tekijä Lynx kokeiluun oli tuo mahtava tarjous, Lynx tarjoaa tosian 1000€ kaupankäyntikuluihin jos tilin avaa ennen 19.6.2017. Tuo tuhannen euron etu pitää käyttää heinäkuun loppuun mennessä. Pidä siis kiirettä jos haluat edun käyttöösi ja tilaa Lynxin tietopaketti josta saat lisää tietoa tilin avaamisesta.

Suomalaisten osakkeiden ostoon käytän toki edelleenkin Nordnetia. Osakeliiton jäsenenä saan kaupat 7€ minimillä ja heillä on vielä elokuun loppuun asti tarjous pikkukauppojen tekemiseen. Jos Lynx toimii hyvin niin siirrän sinne hyvinkin pian koko IB:n tilini. Se onkin sitten toisen postauksen aihe se.


Tämä kirjoitus sisältää affliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä.10 kommenttia:

 1. Olen itse Nordnet käyttäjä ja olen harkinnut LYNX vs Nordea valintaa joissa molemmissa on motiivina edullisempi kaupankäynti pienillä määrillä. Nordeasta tulee vain pari euroa kulua /kk jos ostaa kvartaaleittain edes jotain. Kukaan ei ole kuitenkaan vertaillut näitä kahta keskenään, olisi mukava kuulla jos itse vertasit Lynxiä Nordeaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni Nordea ja Lynx ovat hiukan huonoja verrokkeja keskenään johtuen erilaisesta hinnoittelumallista. Lynxillä minimivälityskulut ovat 4,50€, Nordealla alle 800€ kaupoissa prosentin. Minä teen keskimäärin 1 kaupan kuussa jonka arvo on 1500€. Lynxillä välityskulut on tuohon kauppaan 4,5€ ja Nordealla 8€. Nordea sopii näistä kahdesta paremmin sijoittajalle joka tekee pienempiä kauppoja.

   Poista
 2. Kiitos vinkistä :) Pitääpä tutustua itsekin.

  VastaaPoista
 3. Onneksi pääsee helpommalla kun on näin tyhmä kuin allerkirjoittanut eikä oikeen osaa seurata ulkomaisia osakkeita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siinä mitään tyhmää ole, kyllä niitä helmiä kotimaastakin löytyy yllinkyllin :)

   Poista
 4. Joonas10.6.17

  Pakko kysyä että miksi olet vaihtamassa IB:stä Lynxiin? Tuohan on ihan järjettömän kallis verrattuna IB. Ainakin itsellä jenkki kauppojen kulut n. $0,3-0,4 yleensä joten tuo 4,5€ on yli kymmenkertainen. Ilmaiset kaupankäynti kulut 1,5kk on aika pieni etu tuohon verrattuna.

  Muuten tuosta Lynxin 9A lomakkeesta, sitä on haukuttu aika paljon. Antaa tietoja väärin, kannattaa tutustua kauppalehden keskustelussa. Jos pelkästään "helpomman" veroilmoittelun perässä vaihdat Lynxiin niin voi olla edessä paha pettymys. Itsellä tähän asti hyvin toiminut että lähetän sen lähes 100 sivuisen pdf:n vaan verottajalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomenkielinen asiakaspalvelu kiinnostaa :) Ja aina voi vaihtaa takas jos ei miellytä, eipä tuossa taida montaa päivää vierähtää. Olen vähän ajatellut vähentää kaupantekoa muutenkin aika radikaalisti jotenka tuo IB:N 10$ minimiveloitus on aika turha. Vielä olisi mennyt muutama vuosi että olisin päässyt yli 100k:n velattoman salkun IB:ssä että tuo 10€ activity fee olisi lähtenyt pois.

   Seurailen Kauppalehden Lynx ja IB keskustelu lähes päivittäin joten tuo 9A lomakkeen ongelma oli tiedossa. Olen vain sellainen tyyppi että haluan kokeilla kaikkea, katsotaan josko he ensi vuonna ovat saaneet lomakkeen uuteen uskoon. Minulla on ollut verottajan kanssa aina välillä ongelmia IB:n tulosteiden kanssa. On joutunut lähettämään selvityksiä yms soittelemaan.

   Poista
 5. Anonyymi10.6.17

  Menee hieman ohi aiheen, mutta tuleeko nuo ibn tulosteet lähettää joka vuosi automaattisesti vai riittääkö, jos ilmoittaa sähköisesti toimittamatta liitteitä mikäli niitä ei jälkeenpäin pyydetä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämähän on ihan aiheessa :) Tossa on vähän vaihtelevaa käytäntöä ollut mutta mun ja tuon kauppalehden IB keskustelun perusteella verottaja on pyytänyt liitteitä jos niitä ei ole toimittanut. https://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=163801

   Poista