2.7.2013

Osakkeet heinäkuu 2013Kuten viime kerralla lupasin käymme nyt läpi osakesalkkuni sisällön.Tällä hetkellä sijoituksia löytyy siis yhteensä n. 11 000 euron edestä ja ne näkyvät tuossa yllä. Tulevaisuudessa tulen päivittämään sijoitusteni arvon kerran kuussa täällä blogissa.

IBM

Varmasti kaikille tuttu IT-pulju, yrittää fokusoitua laitevalmistajasta konsultointi palvelutaloksi. Osinko 2%.

Nordea

Salkun kivijalka. Varma suorittaja. Osinko 3,9%.

Sberbank Russia

Venäjän suurin pankki. Osinko prosentti ei vielä tiedossa.

Saga Furs

Menestyvä suomalainen yritys. Osinko 6,3%

Sampo

Nallen laatuyritys. Osinko 4,4%.

Tesco

Hyvää brittiläistä ruokaa. Osinko 4,4%The ExOne company

3D yritys, paljon hypeä.

Xinjuan real estate

Kiinteistöyhtiö joka toimii lähinnä Kiinassa, nykyään toimintaa myös Nykissä. Osinko 4,4%.

Tulevaisuus

Suunnitelmani on pitää omistamani osakkeet, antaa osinkojen juosta ja sijoittaa säästämäni rahat sopivissa erissä uusiin osinko-osakkeisiin. Ensi kerralla tutkimme muuta sijoitustoimintaani.2 kommenttia:

 1. Nimetön13.4.15

  Hei,
  Olen aivan aloittelija näissä asioissa, mutta meinaan perehtyä tähän kiehtovaan sijoitusmaailmaan. Kysyn sinulta seuraavaa: onko 2000€:lla mahdollista päästä alkuun ja saisinko sinulta neuvoa, miten itse ne sijoittaisit? Alkusijoituksen jälkeen pystyisin sijoittamaan kuukaudessa noin 50 - 100 euroa.
  Toinen kysymys: kun katson salkkuasi, niin jokaisen kohdalla lukee nimi ja osinkoprosentti. Jos esim. osinko% on 3,9%, tarkoittaako se sitä, että se on kerran vuodessa (tilikautena?) jaettava osinko? Se lasketaan koko sijoitetulle summalle? Entäs jos osake painuu alle ostamasi summan (menee miinukselle) niin maksetaanko osinkoa silloinkin? Pitääkö ostamia osakkeita seurata aktiivisesti ihan päivittäin? Pidätkö niitä itse pitkällä tähtäimellä esim. monta vuotta vai vaihdatko usein? Toivottavasti ymmärsit...Tv. Anette

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   rekisteröidy Nordnetiin http://tc.tradetracker.net/?c=10200&m=12&a=155523 sieltä löytyy paljon kuluttomia rahastoja tai ETF tuotteita joihin voit säästää ilmaiseksi. Nämä tuotteet sopivat suurimmalle osalle sijoittajista. Sijoitat kuukausittain tietyllä summalla oli laskussa tai ei, nän pääset keskimääräisiin tuottoihin.

   Osinkoprosentti salkussani tarkoittaa että tuon verran osingon arvo on suhteessa osakkeen arvoon vuodessa, maksettiin osinkoa sitten kerran tai neljä kertaa vuodessa. Osakkeen arvo ei vaikuta siihen maksetaanko osinkoa vai ei, vaan yhtiön menestys. Riippuu millaisia yhtiöitä ostelee että paljon niitä pitää seurailla. Tarkoituksenani on pitää osakkeita niin kauan kun näen sen järkeväksi.

   En ole sijoitusasiantuntija joten konsultoi myös ammattilaisia. Hyviä jatkoja!

   Poista