10.7.2013

Päivän ostokset

Taas ratkesin tuhlaamaan, olin työkavereiden kanssa oluella ja ostin oluen joka maksoi 9 euroa! Ei tule juominen kyllä halvaksi Suomessa... Noh onneksi tuli juotua vain yksi. Miettikääpä paljon olueen menisi vuodessa rahaa jos nauttisi yhden oluen päivässä ravintolassa. Kyllä, siihen menisi 3285 euroa. Sitten taas 25 vuoden säästämisaikana siihen menisi 82125 euroa. Tämä kuulostaa jo suht kivalta summalta. Jos tuon kaiken sijoittaisi eläkettä varten osakkeisiin, summa nousisi vielä vuotuisten osinkojen ja arvonlisäyksen vuoksi huomattavasti.

Ostin tänään myös osakkeita yhdestä erittäin mielenkiintoisesta yhtiöstä. Muistatteko kun kerroin blogin ensimmäisessä kirjoituksessa sijoitussuunnitelmani, eli 95% rahoista pitää olla sijoitettuna osinko-osakkeisiin ja sitten 5% spekulatiivisiin osakkeisiin. No, kerkesin jo rikkomaan omaa sääntöäni, mutta se sallittakoon koska käytin siihen ainoastaan vanhoja, jo säästämiäni osakkeita. Ja ne olin jo ostanut ennen näitä eläkesäästösuunnitelmia.

Myin kaikki IBM:n ja Nordean osakkeet ja ostin tilalle Tesla Motors:a, TSLA. 4000 euroa siihen hujahti, toivotaan että jotain tulisi joskus takaisinkin. Tämä on aika spekulatiivinen osake, mutta nousu mahdollisuudet ovat todella hyvät. Osake nousee kohta Nasdaq 100 listalle, ja toivon että tämä lisäisi kiinnostusta osakkeeseen. Taas tuli kyllä typeriä kuluja tehtyä, Nordnet varmaan nauraa matkalla pankkiin. Kaikki päivän osto ja myyntikulut oli yhteensä 39 euroa. Toivotaan että tämä kulu tulee olemaan vain pieni osa tuotosta. Aika näyttää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti