4.7.2013

Pienistä puroista kasvaa iso virta...

Ostin tänään töistä kupin latte-kahvia. Hinta oli 3 euroa ja 10 senttiä. Meidän työpaikallamme on myös ilmaista kahvia, on ilmainen kahviautomaatti ja sitten voi käyttää kahvinkeittimiä. Kahvilasta saa mielestäni kuitenkin paljon parempaa kahvia.

Mutta paljon tähän kuluerään sitten menee rahaa pitkässä juoksussa? Viaton 3,10€ lattekahvi kasaantuu nimittäin 25:n vuoden säästäajassa aika isoksi summaksi. Oletetaan että ostan kahvin kerran työpäivässä, viikonloppuisin keitän sumpit kotona.

Vuodessa teen noin 46 viikko töitä ja viikossa on 5 päivää. Säästämisaikani on n. 25 vuotta. Saamme siis laten työuran kokonaiskustannukset tällä laskukaavalla: 3,1*5*46*25=17 825€. Summaan ei ole lisätty vielä edes inflaatiokorjausta, mutta vaikuttaa silti aika suurelta! Miettikää kuinka paljon osinkoja tuosta summasta sitten saisi kun jäisi eläkkeelle... Pitäisiköhän itsekin siirtyä ilmaiskahvin juojaksi?

Tämä on vain yksi esimerkki siitä miten pienistä kuluista kasvaa iso puro lopulta. Laskuri kertoo, että jos sijoittaisit saman summan mikä tuohon latteen menisi osakkeisiin, summasta tulisi 25 vuoden päästä aika merkittävä, n. 36 000€. Tästä saisi aika hyvät osinkot!

2 kommenttia:

 1. Nimetön20.3.14

  Ja jos saman summan laittaa joka arkipäivä matkakassaan, 25 vuoden päästä pääsee vaikkapas avaruuteen matkalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin avaruuteen pääsee toivottavasti nykyisen bussilipun hinnalla.

   Poista