18.8.2013

Viidenkympin villityksiä

Miksi haluan jäädä eläkkeelle jo 50-vuotiaana? Eikös tutkimukset kerro että ihmiset säilyvät paljon vireämpinä jos he ovat töissä mahdollisimman pitkään. Olenkin lähiakoina alkanut pohtimaan että haluaisinko sittenkään niin aikaisin eläkkeelle. Eihän tässä olisi enää kuin 24-vuotta työaikaa jäljellä!

Ehkä tässä sittenkin on vain kyseessä jonkun tavoitteen, milestonen asettaminen. Jos sattuisi todella niin hyvin että kaikki menisi putkeen ja onnistuisin säästämään riittävän verran rahaa elämiseen 50-vuotissynttäreihini mennessä, niin olisihan se todella mukavaa. Ei kukaan kuitenkaan pakottaisi silloin juuri jäämään eläkkeelle. Voisihan se olla hyvä että olisi niin joustava työ jossa voisi käydä vain silloin kuin huvittaa. Jos välillä kyllästyisi niin voisi vain mennä pariksi päiväksi töihin ja tulla sitten takaisin eläkkeelle.

Eläkkeellä parasta olisi varmastikin juuri se että saisi itse päättää mitä tekee päivän aikana. Voisi mennä harrastamaan liikuntaa kun huvittaa, lukea kahvilassa kirjaa keskellä arkipäivää, matkustella milloin vain ja muuta kivaa. Normaalissa 8-16 työssä nämä asiat eivät ole niin helppoja toteuttaa. Tietysti tärkeää on pystyä myös nauttimaan elämästä tämän säästämisajan aikana, ja sen takia onkin tärkeää laittaa säästösumma realistiseksi, eli sellaiseksi jolla ei tarvitse liikaa kiristää vyötä. Muutenhan minulla menisi 24-vuotta elämästäni täysin hukkaan jos miettisin vain koko ajan säästämistä, ja miten käytän rahaa tulevaisuudessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti