9.10.2013

Osakkeet laskee, käteinen nousee ja Nordnetin mahtava tarjous!

Osakkeet ovat olleet vähän laskussa USA:n budjettikriisin takia. Sen takia olenkin ryhtynyt myymään osakkeita, myin nimittäin Tesla Motorsin tänään. Hankintahinta 42kpl 122,48$, myyntihinta 168,10$, voitto 1916$. Valuuttakurssit tietysti sotkevat kuviota jonkun verran, euro oli nimittäin suht heikko kun ostin nuo osakkeet, ja nyt taas euro on aika vahva. Ihan hyvä voitto kumminkin!

Tämä myynti tukee myös muutenkin suunnitelmaani, eli saada tasaista ja kasvavaa osinkovirtaa. Tesla oli enemmänkin sellainen spekulointi osake, jonka kanssa sydämentykytyksiä varmasti olisi riittänyt. Mutta kuten suunnitelmani oli, aion panostaa vain kasvaviin osinkovirtoihin. Eri asia on että tapahtuuko todella näin =)

Olen myös ostanut paljon muita osinko-osakkeita: Realty income corp, Exxon mobil, Coca Cola, Altria group. Olen myynyt pois Saga Fursin, ExOne:n ja Panoro energyn. Olen myös kerännyt käteistä romahduksen varalle. Käteispositio näyttää nyt yli 7000€ ja osakkeissa on kiinni 11000€. Täytyy myöntää että ainut joka tällä osakkeiden venkslailullani rikastuu, taitaa olla rakas välittäjäni Nordnet, heidän täytyisi myöntää minulle vuoden paras asiakas palkinto, jos tähän tapaan jatkan.

Olen tässä kuussa tuhlannut osakekuluihin jo 40€. Lieventävä asianhaara on että nordnetillä on nyt menossa todella hyvä kampanja jossa tietyt jenkki osakkeet kuten juuri tuo Coca Cola, kulut maksavat vain minimissään 5€. Silti välityskuluni ovat aivan liian suuret, ja toivon että pääsisin eroon joskus vielä tästä ongelmastani. Otan sen ensi vuoden tavoitteeksi että minulle tulisi osakekuluja alle 100€ vuodessa.

Tavoitteeni olisi ostaa osakkeita parin kuukauden välein, ja jenkkiosakkeissa on 15€ välityspalkkio. Toivotaan että tulisin pääsemään tähän tavoitteeseen, osakkeiden osto ja myynti on vain liian hauskaa. No, ehkä teen tästä uudenvuoden lupauksen. Katsotaan ensikerralla sitten että miltä kutistuva osakesalkkuni näyttää tällähetkellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti