17.11.2013

Kuluja kuluja, paljon kuluja...

Tämä kuukausi on ollut kulujen puolesta aika katastrofaalinen. Aloitin uuden harrastuksen jossa maksoin vuoden treenit könttänä, ostin uudet rillit ja vaatteita. Ikävä juttu on myös että joudun vielä maksamaan marras- ja joulukuun ajan vanhaa salijäsenyyttäni. Onnekseni se on vain 20€ kuukaudessa.

Tässä kuussa olen tuhlannut laskujeni mukaan jo 1800€. Aika huikea summa kun miettii että on vasta kuun 17. päivä. Peruspalkkani kun on vain 2700€ ennen veroja, 2200 verojen jälkeen, niin välillä minusta tuntuu että tuo 500€ kuukausitavoite tuntuu vähän liian rankalta. Onnekseni olen tehnyt ylitöitä viikonloppuisin joka kompensoi ylisuuria menojani. Toisaalta taas ne tulot eivät ole 100% varmoja ja niitä tulee vain satunnaisesti...

En oikein tiedä mistä kuluista voisin vielä karsia koska on myös mukava tehdä jotain, ja moni asia tuppaa maksamaan. Pari ulkomaanmatkaa vuodessa, hyvä ravintola kerran kuukaudessa, harrastus joka maksaa lähes sata euroa kuussa, kohtuuhintaisia vaatteita, teatteri esityksiä. Nämä kaikki tuppaa maksamaan aika paljon. Tuntuu että tämä on elintaso josta en aio enää tinkiä alaspäin. Mutta miten sitten saisin sen 500€ säästötavoitteen täyteen?

Ainut keino taitaa olla palkkatyöstä saatavan palkan korottaminen. Helpommin sanottu kun tehty. Tähän asiaan voi kuitenkin vaikuttaa itse vain jollain tasolla. Muutaman sadan euron palkankorotus helpoittaisi budjetointia paljonkin.

Ensi kuu ei helpota paljoakaan tuhlailun kannalta, varasin kalliin hammaslääkärin, sukulaiset odottavat joululahjoja, ulkomaanmatka on jo varattu joulukuuksi ja jossain raflassakin olisi taas käytävä. Very expensive! No, elämä on... Toisaalta olen kuitenkin pärjännyt tähän asti ihan hyvin säästämisessä. Aloitin palkkatöissä heinäkuussa, ja näin on tähän asti sujunut:

heinäkuu - 918€ säästöä
elokuu - 847€ säästöä
syyskuu - 1009€ säästöä
lokakuu - 524€ säästöä

Kuitenkin ensivuonna nettopalkkani laskee huomattavasti veroprosentin nousun vuoksi. Katsotaan sitten onko tuo 500€ kuussa realismia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti