12.1.2014

Osakesalkun päivitys - Tammikuu 2014Taas on aika päivittää riippumattomuussalkkua. On mukavaa nähdä miten taloudellinen riippumattomuus tulee koko ajan lähemmäksi ja lähemmäksi. Tietysti edistyminen tuntuu välillä myös hitaalta, mutta pääasia on nähdä miten osinkovirta kasvaa koko ajan.

Tässä kuussa en tehnyt yhtään osakeostoa. Syynä oli rahavarojen heikkous ja enemmänkin se että en halunnut lisätä meklarikuluja. Senpä takia salkkuyhtiöideni määrä on edelleen 13 kpl. Tavoitteenani on lopulta omistaa n. 30-50 eri yhtiötä. Silloin hajautus olisi mielestäni tarpeeksi suurta. Jos ei mitään erikoista tapahdu matkan varrella niin tähän tavoitteeseen menee aikaa viitisen vuotta. Sen jälkeen osinkovirta pitäisi olla suhteellisen tasaista joka kuukausi. Nyt kuukaudet vaihtelevat aika paljon.

Salkkuni arvo on tällä hetkellä $23577. Salkun arvo ei noussut kuin $10 verrattuna marraskuun $23566.99. Tämä ei ole tärkeää, osinkosijoittajalle tärkeämpää on osinkojen korotusten seuraaminen. Osakkeen arvon seuraaminen auttaa kuitenkin havaitsemaan hyviä ostopaikkoja. Osinkoprosentti on tällä hetkellä keskimäärin 4.38%, jotenka minun pitäisi tällä salkulla saada $1032.32 osinkoja vuodessa ilman veroja.

Osakkeille toivon tietysti laskua että pääsisi hyville apajille!

Kuva: ddpavumba/FreeDigitalPhotos.net

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti