8.3.2014

Asunto ostettu!Ostimme tyttöystävän kanssa asunnon Helsingin kantakaupungista. Hinta remppalainan kanssa noin 180k€. Neliöitä löytyy 30 ja huoneita yksi. Löytyy toki myös WC ja kaksi vaatehuonetta. Helmikuu menikin täysin remontoitiin muiden töiden ohella, mutta nyt on sitten aikaa hetki hengähtää ja nauttia työn tuloksesta.

Laskettiin että asumiskuluihin menisi kuukaudessa noin 550€ per henkilö, joten kuluni tulevat nousemaan n. 60€ kuussa asumisen osalta. Tuo summa ei ole vielä aivan varma, ja tulee ajankanssa selviämään tarkemmin.

Onhan tuo vähän ikävää aina että joutuu maksamaan enemmän. Oma asunto voi kuitenkin olla hyvä sijoitus tulevaisuudessa. Sitä vähän kuin kerää omaa säästöä maksamalla lainaa pois. Työmatkani pitenee, mutta alue on paljon laadukkaampi kuin se jossa ennen asuimme. Täällä on myös hyvät palvelut kävelyetäisyydellä. 25-vuotta ja omistetaan tämä luukku, ei paha diili ollenkaan =)

Kuva: Openclipart.com

10 kommenttia:

 1. Nimetön8.3.14

  Miten kaksi ihmistä voi asua 30neliön luukussa??Varo ettei tule eroa ennen joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopu sijaa antaa =)

   Poista
  2. Nimetön6.9.14

   Ei mitenkään..

   Poista
  3. Oikeassa olet, ero tuli n. 1,5kk asuntoon muuton jälkeen =)

   Poista
 2. Nimetön15.3.14

  Oletko laskeskellut paljonko asuntolainasi vaikuttaa ulkomailta tuleviin osinkoihin? Käsittääkseni asuntolainan kanssa joutuu maksamaan enemmän veroa osingoista kun hyvitykset menee jotenkin typerästi verottajan kanssa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, en ole laskenut, pitäisi varmaan laskea joskus. Pidän tärkempänä sitä että omistan yhtiöitä jotka korottavat jatkuvast osinkoja, ja niitä löytyy ulkomailta paremmin kuin suomesta. Myös korot ovat lainassa aika pienet, 240€ kuussa, ja se vielä jaetaan puoliksi tyttöystäväni kanssa. Täältä löytyy lisätietoa tuosta veroansasta:
   http://sijoittajaksi.blogit.kauppalehti.fi/blog/8522

   http://www.salkunrakentaja.com/2012/10/verokarhu-yllattaa-ulkomaille-sijoittavan-asuntovelallisen/

   http://www.nordnetblogi.fi/tulo-ulkomailta-syo-verovahennyksen/03/04/2013/

   http://warrengrahaminosinkopuu.blogspot.fi/2013/04/veroilmoitus-ja-verovahennykset.html

   Poista
 3. Nimetön21.3.14

  Itse ostin myös 30m2 asunnon opiskelu aikana ja asuin siinä mieheni kanssa yhdessä useamman vuoden vielä opiskelujen päätyttyäkin (nuorena ei läheisyys haittaa...). Kun muutimme isompaan asuntoon olin saanut yksiön jo maksettua ja nyt se tuottaa minulle joka kuukausi mukavasti vuokratuloa. Toki nykyisestä asunnosta on vielä velkaa, mutta olen kyllä laskenut kuvion että voitolle jään vaikka korot muutamia prosentteja vielä nousisivatkin. Joten asuntosi voi mahdollisesti toimia myös tulonlähteenä tulevaisuudessa ja auttaa matkalla kohti tuota himottua taloudellista riippumattomuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos kommentistasi. Joo ollaan itsekin ajateltu että kun vaihdetaan asuntoa niin jätetään ehkä tämä sijoitusasunnoksi.

   Poista
 4. On kyllä kova veto tuo 30 neliötä! Kuten huomasitkin jo niin itse päädyin 34 neliöiseen ja pidin sitä pienenä. Ansaitset kyllä krediitit huippusuorituksesta! Eikä sijaintikaan kuulosta ollenkaan pahalta. Täytyy jäädä seurailemaan päätyykö tuo lopulta sijoitusasunnoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kova veto juu mutta toivotaan ettei käy liian ahtaaksi =D

   Poista