16.3.2014

Kuinka paljon osingot kasvavat vuodessa

Tämä teksti on jatkoa postaukseen Millaiset kuukausitulot tarvitsee taloudelliseen riippuvuuteen?

En ollut kovinkaan tyytäväinen siinä tekemääni laskuharjoitukseen, joten tein uuden. Tässä kaavassa olen käyttänyt ideaa että osinkotulot nousevat vuodessa 5% kun yritykset nostavat osinkojaan, ja kasvavat myös sijoitettavan rahasumman ansiosta niin että vuodessa sijoittamani rahasumma tuottaisi 4% osinkoa. Vuodessa sijoitettavana summana olen käyttänyt dollareissa $8300 eli euroissa 500€ kuussa. Kuukausimenossa on käytetty euroissa summaa 1500€ nettona. Mielestäni tämä taulukko näyttää realistiselta. Tuosta on helppo huomata että osinkojen uudelleensijoitus korkoa korolle efektillä saa aikaan mukavaa nousua.


6 kommenttia:

 1. Nimetön16.3.14

  Terve,

  Eihän kaavassa nyt tule huomioon kahteen otteeseen osinkojen vaikutus seuraavalle vuodelle? Tarkoitan että eikö seuraavan vuoden osingot tulisi laskea kaavalla: Tämän vuoden osingot * 1,05 + 6000*0,04

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos kommentistasi.

   Lasken tuon näin:

   Edellisen vuoden osinkotulot*1,04+edellisen vuoden sijoitussumma*0,04.

   Sijoitussumma taas lasketaan näin: 8300+edellisen vuoden osingot.

   Mikä tässä logiikassa pettää mielestäsi?

   Poista
  2. Nimetön6.4.14

   Tässä on useampi spekulatiivinen olettama, jonka toteutuma on vähintäänkin kyseenalainen. Oletetaan, että aina osataan valita osakkeet, joiden osinko nousee? Ei kovin helppoa käytännössä. Lisäksi laskelmat on tehty dollareissa nykyisellä kurssitasolla. Mitenkäs laskelmat muuttuvat kun osingot eivät kasvakaan tuota luokkaa ja valuuttakurssit ovat pariteetissa? Taitaa mennä vielä kymmenen vuotta töissä lisää. ;)

   Poista
  3. Hei, kiitos kommentista. Olet oikeassa, laskelmat on laskelmia ja ei oikea elämä mene ikinä kun on laskelmissa ajatellut. Silti laskelmia on kuitenkin mukava tehdä aikansa iloksi =)

   Poista
 2. Nimetön25.4.14

  Terve,

  Mielenkiinnolla olen seuraillut blogiasi ja toivotan onnea haaveidesi tavoittelemiseen. Saattoipa tuosta ollakin jossain mainintaa, mutta oletko kuinka huomioinut inflaation vaikutuksen tuohon tarvitsemaasi kuukausittaiseen tuloon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos paljon!

   Olen olen laskenut tuoton pari prosenttiyksikköä pienemmäksi kuin tavoittelemani vuosituotto.

   Poista