21.3.2014

Kuinka pitää sijoittamisen mielenkiintoa ylläJoskus matka taloudelliseen riippumattomuuteen saattaa tuntua jopa tuskallisen pitkällä. Itselläni olisi laskennallisesti vielä 23 vuotta jäljellä. Vaikka tuota lukua mitenpäin kääntelisi, niin kyllä se on todella pitkä aika! Sehän on melkein yhtä pitkä aika kun olen tähän asti elänyt. Vaikka aina sanotaan että aika kuluu todella nopeasti niin aika pitkältä ajanjaksolta tuo silti tuntuu. Siihen asti kun pääsee taloudelliseen riippumattomuuteen pitää elää aika kurinalaista elämää että pysyy päätetyssä säästämistavoitteessa.

Toinen asia mitä pitää pystyä tekemään on sijoittamaan säännöllisesti ja järkeviin kohteisiin. Mutta kuinka pitää mielenkiintoa yllä, vaikka matka on pitkä ja sijoittelu maistuu välillä puulta? Minulla on muutama vinkki jotka auttavat tähän. Ensinnäkin sijoita usein. Saat puuhaa ja jännittävää tekemistä. Minusta on todella mielenkiintoista kun ostelen osakkeita nykyään joka toinen päivä.

Tutki osakkeita paljon vapaa-ajallasi. Netti on täynnä mielenkiintoisia artikkeleita, ja itselläni kuluu myös hetki jos toinenkin surffaillessa seuraavia mahdollisia ostokohteita. Keskustelupalstoilta voi myös pyytää toista mielipidettä johonkin osakkeeseen.

Vaikka matka taloudelliseen riippumattomuuteen onkin niin pitkä, niin mikään ei silti estä jo haaveilemasta siitä. Voit vaikka suunnitella tulevia matkoja ja elämän kiirettömyyttä jo valmiiksi. Kyllä se sieltä sitten aikanaan tulee! Pienet uhraukset nykyhetkessä moninkertaistuvat hyvinä asioina tulevaisuudessa.

Tulosten mittaaminen pitää myös kiireisenä. Mikään ei ole mukavampaa kuin verrata tämän vuoden joulukuun osinkoja viime vuoden joulukuuhun ja huomata että vaikuttavaa kasvua on tapahtunut!

Myös tällainen blogin pitäminen lisää mielekkyyttä sijoittamiseen, suosittelen! =)

Kuva: artur84/FreeDigitalPhotos.net

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti