13.3.2014

Kuinka tunaroin huolella ja myin vahingossa kaikki osakkeeni IB:llä

Hehheh, nyt se jo naurattaa, eilen ei niinkään. Eilen tuli nimittäin tunaroitua oikein huolella. Minua on hetken kiusannut IB:ssä vahingossa luotu virtual forex positio ja yritin kuumeisesti poistaa sitä Mosaic näkymässä. Painoin hiiren oikeaa nappulaa valuuttaparin kohdalla ja jostain syystä luulin että valitsemalla Trade ja close all positions pääsisin eroon vain tuosta virtuaalisesta FX positiosta. Big mistake!

Näin ei sitten käynytkään, vaan myin sekunnissa vahingossa koko IB:n salkkuni tyhjäksi. Virheen hinnaksi tuli paljon napsuttelua ja $35 kun ostin takaisin osakkeeni. En suosittele ellet halua tosiaan tyhjentää koko salkkua =D
Onko sinulle käynyt osakemarkinoilla joitain kömmähdyksiä?


20 kommenttia:

 1. Aika karmea tilanne. Kait se sentään pyysi vahvistuksen, jonka hyväksyit?


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, hyvä nimimerkki sulla =) Kysyi vahvistuksen mutta se näytti aika samalta kuin jos olisin myynyt pelkkää valuuttaa eikä siihen sitten tullut kiinnitettyä mitään huomiota.

   Poista
 2. Nimetön17.3.14

  Kyllä noita mokia tulee tehtyä aina joskus. Yksi nolla tuli kerran lisää myynnissä ja menin aika rankasti shortin puolelle. Harmi vaan, että kyse oli todella epälikvidistä lapusta, niin joudun ostamaan ne takaisin sen verran kalliilla että taisin 1500€ tehdä tappiota. Tämä noin kahdessa minuutissa, kun en voinut jättää shorttia mitenkään auki...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, juu nuo numerovirheet ovat kyllä erittäin ikäviä koska tuollainen pikkuvirhe sattuu niin helposti!

   Poista
 3. Nimetön24.3.14

  Tuon takia en käytä Trader workstationia. Liikaa nappeja ja ne on missä sattuu. Ei rahan kanssa voi pelleillä. Minulle riittää että pääsen myymään ja ostamaan hntaan X silloin kun haluan ja näen kaikki toimeksiannot sekä omistukset yhdestä listasta. Hyvin on toiminut ja Working capital 60% voitolla vuoden ajalta.
  ~Ardiana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu näinhä se on. On kyllä paljon ominaisuuksia tuossa Trader workstationissa. Itse varon kyllä tästä tapahtumasta lähtien painamasta close all positions -nappulaa kuin ruttoa =D

   Poista
  2. Nimetön30.7.14

   "Hyvin on toiminut"

   ...mikä on toiminut hyvin?

   Poista
  3. Nimetön1.8.14

   Quicktrade ja Webtrader, ne IB:n perus työkalut.
   ~Ardiana

   Poista
 4. Nimetön27.3.14

  sellasta se on kun on iitee insinööri päästetty tietokoneen ääreen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, juuri näin, pitäisi varmaan antaa porttikielto itselleni =)

   Poista
 5. Nimetön29.4.14

  Heh itse onnistuin osakeurani alkutaipaleella ostamaan 3x enemmän osakkeita kun oli tarkoituskaan. Ei vaikuttanut tapahtuvan nordnetin ostonapista mitään, joten klikkasimpa sitten uudestaan.. :D ja vielä kerran varmuuden vuoksi. Huoh. Onneksi oli merkintämaksuista alekampanja meneillään ja pelimerkkejäkin riittävästi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, tuntuu että virheitä on helppo tehdä jos ei ole tarkkana =)

   Poista
 6. Uusi1.5.14

  Minkälaisia kokemuksia sulla on Nordnetistä noin yleensä? Suositteletko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Suosittelen kyllä, ainoastaan hyviä kokemuksia. Ainoa syy miksi käytän IB:tä nykyään on se että haluan hajauttaa ja IB mahdollistaa todella halvat USA osakkeiden ostot.

   Poista
 7. Nimetön4.6.14

  Morjesta!

  Hienoa, että olet malttanut aloittaa säännöllisen sijoittamisen osakkeisiin noin nuorena!

  Itselläni on samantyylinen taloudellisen riippumattomuuden tavoite ja ikää on nyt 36-vuotta.

  Verotuksen johdosta siivosin hieman salkkua eräänä toukokuun aamuna ja väärä napin painallus Nordnetissä johti satojen eurojen menetyksiin kun meni Cargotec ja Caverion sekaisin. Nykyään juon ainakin kaksi kuppia kahvia ennen kuin uskallan osakkeideni kanssa säätää :)

  Sijoittajana olen aikamoinen ikiholdari. Koetin jossain vaiheessa soveltaa sukulaiseltani oppimaa sääntöä "myy pois kyselemättä jos osakkeen arvosta tippuu 20%" mutta eipä tämä ole kohdallani toiminut. Paremmin olisi toiminut holdaaminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, juu kahvia kuluu minullakin aina aika paljon =)

   Poista
  2. Henri11.5.16

   Paremmin toimiva sääntö varmaankin olisi "osta lisää mukisematta jos osakkeen arvosta tippuu 20 %". Fiksu ostaa alennusmyynnistä. Mutta holdaamisen kannalla täälläkin.

   Poista
  3. Niinpä, mieluummin holdailee kun myy.

   Poista
 8. Hei!
  Olen nyt valitsemassa alustaa ja kysymys kuuluu:
  Mikä olisi sellainen alusta, joka olisi piilossa Suomen viranomaisilta? Eli esim verottaja olis tietämätön salkun arvosta jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, en kierrä veroja enkä suosittele sinunkaan, se on nimittäin laitonta.

   Poista