26.3.2014

Mietteitä alkuvuodestaVaikka vuotta ei olekaan vielä paljon mennyt eteenpäin, niin paljon on minulle jo kerinnyt tapahtumaan. Vaihdoin osakevälittäjää Nordnetistä IB:hen USA-osakkeiden osalta. Syynä olivat IB:n pienet kaupankäyntikulut. Pienet kulut mahdollistavat suuren hajautuksen.

Toteutin pitkäaikaisen haaveeni ja siirryin vuokra-asumisesta omistusasumiseen. Asunto oli sopivanhintainen, mutta aika huonossa kunnossa. Sitä joutuikin sitten remontoimaan aika suuresti. Kuitenkin nyt asunto on juuri sellainen kuin itse halusi, joten panostus ei mennyt hukkaan. Onneksi kerkesin välillä kirjoittamaan tänne blogiinkin myös remontin aikana.

Jouduin myymään erään yhtiön osakkeet, koska he eivät nostaneetkaan osinkoaan. Ja minä kun vannoin että en mene myymään aikoihin! No, ehkä näin on parempi. Tarkoituksena olisi kuitenkin omistaa yhtiöitä jotka nostavat säännöllisesti osinkoaan.

Onnistuin tumpeloimaan ja myymään kaikki IB:llä olevat osakkeeni. Pari väärää painallusta nappuloilla ja osakkeet on myyty. Tehokas ohjelmisto tuo Trader workstation... Eipä tuosta oikein mitään muuta seurannut kuin säikähdys ja $35 menetys välityskuluissa.

Tietysti olen myös harrastanut paljon osakkeiden ostoa, ja vastaanottanut muutaman osingonkin. Olen huomannut että paras keino saada mahdollisimman iso potti osakkeisiin on etukäteen päättää summa paljon haluan laittaa osakkeisiin sinä kuukautena, ja siirtää se summa suoraan IB:n tilille palkasta. Loppusumma saa sitten riittää kuukauden muihin menoihin. Olenkin onnistunut säästämään ihan hyvin, tammikuussa säästöprosenttini oli 51% ja helmikuussa 47%. Toivotaan että säästäminen jatkuu samaan tahtiin kun vuosi etenee!

Kuinka sinun alkuvuotesi on sujunut?

Kuva: Stuart Miles/FreeDigitalPhotos.net

4 kommenttia:

 1. Hyvää settiä. Mietin, voisiko ajallinen hajautus toimia vaikka ostaisi hiukan isompia eriä harvemmin. Kuluja saisi vielä alemmaksi.

  Koska kevät on ollut todella volatiili, olet todennäköisesti saanut kivasti pohjilta ostettua.

  Vivun suhteen kehoittaisin tarkkuuteen. Heti kun vipua käyttää vähänkin enemmän, ote muuttuu ammattimaiseksi ja silloin joutuu esimerkiksi riskitasoja tuumaamaan aivan eri pohjalta.

  Sijoittamisen rentous ja hauskuus saattavat muuttua pakonomaiseksi puurtamiseksi, jopa margin call-kauhuksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   kiitos kommentistasi Kinski. Tuossa paljon ostelussa on takana se että välityskulut menisivät kuitenkin, niin mieluummin ostan sitten kun maksan tyhjästä.

   Kyllä tuli pari hyvääkin kauppaa tehtyä, mutta pääasia että ostaa jotain =)

   Vivun olen miettinyt niin että pitäisin sen 20% tai alle niin ei tarvitsisi välttämättä yöuniaan menettää.

   Poista
 2. Sattumoisin itselläni se on juuri tuo 20%. Menee ensi kuussa reilusti alle. Täytynee sinne IB:n leipiin ryhtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä se 20% voisi olla passeli. Tervetuloa asiakkaaksi, itse olen ainakin tykännyt. Nappulat on ainakin vaikeita opetella, ite myin vahingossa muutaman tonnin salkun.

   http://viisikymppisenaelakkeelle.blogspot.com/2014/03/kuinka-tunaroida-huolella-ja-myyda.html

   Poista