5.3.2014

Osakesalkun päivitys - Maaliskuu 2014Taas on aika päivittää riippumattomuussalkkua. On mukavaa nähdä miten taloudellinen riippumattomuus tulee koko ajan lähemmäksi ja lähemmäksi. Tietysti edistyminen tuntuu välillä myös hitaalta, mutta pääasia on nähdä miten osinkovirta kasvaa koko ajan.

Helmikuussa tuli ostettua montaa eri yhtiötä. Hajauttaminen oli siis kirkkaana mielessä. Käytin osakkeisiin rahaa noin $1438, eli 1045€. Osinkoja pitäisi tulla helmikuun ostojen ansiosta $59 lisää vuodessa.

Osakkeideni arvo on tällä hetkellä $24845.38, 6.74% enemmän kuin viime kuussa. Arvonnousu johtuu lähinnä siitä että olen pumpannut ihan hyvän kasan rahaa osakkeisiin helmikuussa. Maaliskuukin näyttää ostojen osalta vielä ihan hyvältä, rahaa tuntuisi irtoavan ihan hyvin juuri nyt.

Olen tällä hetkellä sijoittanut 30 eri yritykseen. Tavoitteenani on päästä omistamaan ainakin 40 eri yritystä. Tavoite näyttää tulevan koko ajan lähemmäksi. Olenkin miettinyt että tuskin tulen pysähtymään tuohon 40 yritykseen. Ostettavaa näyttää börsästä kuitenkin koko ajan löytyvän.

Oliko sinulla hedelmällinen sijoituskuukausi?

Kuva: ddpavumba/FreeDigitalPhotos.net

6 kommenttia:

 1. Nimetön7.3.14

  Miksi tavoite on 40 osaketta? Ei kai osakkeiden lukumäärän pidä olla mikään tavoite. Mieluummin tavoitteena tulisi olla vähemmän hyviä osakkeita, jotka voittavat indeksin. Mielestäni jos määrä on tavoitteena, olisi sama ostaa indeksiä.

  En tiedä ymmärsinkö salkkuasi oikein, mutta sinulla oli useiden yritysten osakkeita vain 1-4kpl. Mikä idea tuossa on? Vai eikö välittäjälläsi ole minimi kaupankäyntikuluja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos kommentistasi! Tavoite ei ole kiinteä, mutta mielestäni hajautusta tarvitsee olla riittävästi, ja ehkä 40-60 eri yhtiötä riittäisi tähän. Ei 60 eri yhtiötä vielä vastaa indeksisijoittamista. Esim S&P 500 sisältää 500 eri yritystä.

   Ymmärsit täysin oikein. Kuukausimaksu on vähintään $10 ja sillä saa esim 1 valuutanvaihdon ja 11 transaktiota kuussa. Miksi en ostaisi mahdollisimman paljon, jos kuitenkin maksan siitä?

   http://viisikymppisenaelakkeelle.blogspot.com/2014/01/interactive-brokers-jenkkiosakkeisiin.html

   Poista
 2. Lähettääkö IB suomen verottajalle tiedot kaupoistasi? vai pitääkö itse joka vuosi selvitellä nuo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse pitää selvittää. IB on silti minulle paras välittäjä koska pystyn tekemään paljon pikkukauppoja halvalla.

   Poista
 3. Mitenkäs nuo kommissiot menevät muuten siellä? jos ostan 10,000$ jotain osaketta niin paljonko on kulut kokonaisuudessaan. esim. vaikuttaa erikoisen edulliselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mielestäni IB:llä on aika epäselvä tuo hinnoittelu politiikka. Itse valitsin Tier hinnoittelun, jonka hintataulukko löytyy täältä: https://www.interactivebrokers.com/en/index.php?f=commission&p=stocks2

   Sitten noista taulukoista pitäisi vielä saada selvää =) Sen verran voin valottaa omia kokemuksiani, että suurin yksittäinen jenkkiostoni oli 77kpl yht. $1000 ja komissio $0.92. Kohtuu halpaa mielestäni.

   Poista