8.3.2014

Sijoitusstrategiani - Vastauksia kysymyksiin

Selasin tänään Google Analyticsiä ja liikenteen lähteitä. Joukossa oli kumman paljon Trooli.fi:stä viittaavia sivustoja. Olen joskus kuullut tällaisesta keskustelupalstasta, mutta en ole rohjennut liittyä siihen. Sisältöä ei siis pysty katsomaan ilman liittymistä. Liityin ja siellähän ilokseni käytiin meikäläisen salkusta ihan mielenkiintoista keskustelua otsikolla mitä mieltä salkusta?

http://www.trooli.fi/v.php?id=2586939

Kannanottoja salkustani tuli tietysti puolesta ja vastaan, mutta sanoisin kyllä että hiukan enemmän tuli huonoa palautetta.

Alla listattuna muutama kommentti:

Liian hajautettu salkku, ei ehdi seuraamaan yhtiöitä.
Miljardööreille sopii tuollainen salkku, ei piensijoittajalle.
Liian vähän riskiä

Kehuja en jaksa listata =) Pureudutaanpas hiukan noihin kommentteihin. Moni keskustelija sanoi että minulla on liian hajautettu salkku, eikä yhtiöitä ehdi seuraamaan. Tähän voisin sanoa sen verran että Coca Colaa tai PepsiCo:ta joutuu seuraamaan pikkaisen vähemmän kuin centtiosakkeita. Ei ole tarvetta joka päivä seurailla.

Ei tuo salkku ole mielestäni vielä lähellekään tarpeeksi hajautettu. Ei muutaman kymmenen yhtiön omistaminen ole sama kuin indeksin osto. Dividend Growth Investor perustelee hyvin tässä postauksessaan miksi hajautus noin moneen yritykseen on hyvä asia.

Riskinotto ei sovi kaikille. Minun strategiani onkin ostaa yhtiöitä jotka nostavat koko ajan osinkojaan, ja saada tasaista tuottoa osingoilla. Aikanaan näillä osinkotuloilla olisi tarkoitus sitten jäädä eläkkeelle. Tämä strategia sopii minulle ja pystynkin nukkumaan yöni paljon paremmin kuin sijoittaessani aiemmin lyhytjänteisesti.

Moni ihmetteli että miten voi ostaa esim vain yhden osakkeen, eivätkö kulut ole jo liian isot? No eiväthän toki. Ainoastaan $10 kuussa, ja sillä teen 11 kauppaa ja valuutanvaihdon.


8 kommenttia:

 1. Nimetön8.3.14

  No et kyllä tuolla älyttömällä salkulla tule koskaan rikastumaan,ehkä hieman kinkkua leivälle sentään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, no toivotaan että juustoonkin riittää rahhoo =)

   Poista
 2. Salkku on upea. Lisää vaan volyymia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, tattista! =)

   Tyhjästä on paha nyhjästä, laitan nyt jo maksimimäärän varoja kiinni osakkeisiin kuussa. Seuraava askel olisi varmaan sitten vivun käyttö?

   Poista
 3. Nimetön8.3.14

  Osaatko sanoa USAlaisten yhtiöiden osinkojen uudelleen sijoittamisen "dividend reinvestment" verotuksesta?
  Pidätetäänkö USAssa lähdevero per osingonmaksu? Pitääkö Suomessa maksaa osinkoveroa vuosittain? Vai meneekö osingot bruttona uudelleen sijoitukseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, verot menee ihan normaalisti, ensin 15% ja sitten loput.

   http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?messageID=5761607&#5761607

   http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?messageID=5705141&#5705141

   Mun mielestä noi on iha turhia palveluita, eikö ole parempi ihan itse päättää mihin yritykseen haluaa ne osinkonsa sijoittaa,

   Poista
  2. Nimetön9.3.14

   Löysin tällaisen laatuyhtiö-ETF:n
   http://www.nasdaq.com/symbol/qual/etf-detail
   Siinä näyttää olevan mukana monia yhtiöitä, joita olet itsekin kerännyt.
   Ja valintakriteerit vaikuttavat asiallisilta
   The methodology behind QUAL is based on three metrics of quality: high return on equity, stable year-over-year EPS growth, as well as low debt-to-equity

   Poista
  3. Joo onhan noi ETF:t ihan hyödyllisiä, saa hyvin hajautusta. Itse haluan kuitenkin valita itse yhtiöni. Toisaalta kyllä eräs MLP ETF, YMLP iski kyllä silmään nyt viikonloppuna, ja saatankin tuota jopa ostaa lähiaikoina.

   Poista