1.3.2014

Viimeisin ostoTaas on tullut käytyä kaupoilla, nimittäin osakekaupoilla. Alhaalla on listausta suoritetuista ostoista. Kaikki ostot tein tällä kertaa uusiin yrityksiin, joita en ole omistanut ennen.

Mattelia ostin sen takia että mielestäni sillä on hyvä lelubrändejä, ja markkinat reagoivat aika rajusti huonoon tilivuoteen. Kyllä niitä leluja tullaan ostamaan nyt ja tulevaisuudessakin, vaikka moni lapsi tykkää leikkiä ipadilläkin nykyään. Fyysiset lelut ovat silti myös tärkeitä.

Microsoftin 10-vuoden keskimääräinen osingon nostoprosentti on 16%. Aikaisemmin en omistanutkaan yhtiötä teknologia sektorilta, joten senkin takia tämä oli ihan hyvä lisäys

Oneokin 10-vuoden keskimääräinen osingon nostoprosentti on taasen 15,7%. Yhtiö myy kaasua. Suuri osingonnostoprosentti kiinnitti huomioni.

25.2.2014 ti 4kpl Mattel. (MAT) @ $36.08
25.2.2014 ti 4kpl Microsoft (MSFT) @ $37.51
25.2.2014 ti 4kpl ONEOK Inc. (OKE) @$59.697


Kulut olivat $2.11. Yhteensä käytin ostoihin rahaa $473.45. Osinkotuloja tulee lisää $15.36 vuodessa. Olen ihan tyytyväinen tähän summaan, ei oikein enempää ollut laittaa rahaa tällä viikolla. Ensi viikko pitäisi olla hiukan parempi koska tällä viikolla oli palkkapäivä.

Kuva: renjith krishnan/FreeDigitalPhotos.net

2 kommenttia:

 1. Nimetön2.3.14

  Mielenkiintoinen blogi, tuntuu vähän kuin lukisi dividend mantraa suomeksi :) Itsellä aika sama tilanne kuin kirjoittajalla. About sama palkka, ikä, pikkuisen isompi salkku, ja samankaltainen säästäsuunnitelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos viestistäsi! Dividend mantra onkin suuri idolini. Hän osaa perustella hyvin ostojaan ja käyttää yhtiöiden analysointiin huomattavan määrän aikaansa. Minulle riittää taas se että luen lempiblogejani, kuten juuri Dividend mantraa, dividend growth investoria, seeking alphaa ja mothley foolta. Screenaukseen käytän David Fishin drip tools exceliä.

   Yksi asia mikä erottaa minut ja Mantran on käytettävissä olevat tulot ja säästämisaste. Hän pääsee yleensä johonkin 65% säästöasteen, minä ehkä 35%. Toinen asia on tulot; hän tienaa verojen jälkeen $3600 ja vielä blogista $1200 kuussa. Jenkeissä tuo on keskituloinen ihminen, Suomessa taasen olisi hyvätuloinen.

   Vaikka saankin vähemmän rahaa sijoitettavaksi osakkeisiin, aion sitä jatkaa, kuten toivottavasti sinäkin =)

   Poista