7.4.2014

Saatu vs. tuleva osinko

Mielenkiintoinen juttu tässä osinkosijoittamisessa on todella suuri ero saadun osingon ja tulevan osingon määrän erossa. Kun katsoo salkkuani niin tulevien osinkojen määrä on $1348. Sitten jos katsotaan vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden saamiani osinkotuloja niin saamme osinkojen määräksi ainoastaan $158. Aika iso ero!

Tämä johtuu tietysti siitä että salkkuni koko on todella pieni verrattuna siihen millä määrällä teen ostoja tällähetkellä. Salkku siis kasvaa pikavauhtia ja osingot eivät seuraa perässä. Monesti kun teen oston niin osingon irtoamispäivä on jo kerinnyt mennä joten en enää kerkeä saamaan siitä seuraavia osinkoja vaan vasta sitä seuraavia.

Tämä ilmiö on toisaalta aika ikävä, mutta sitten taas toisaalta on huojentavaa ajatella että on lähiaikoina tehnyt niin paljon ostoja että tulevaisuuden osinkotulot tulevat olemaan paljon suuremmat kuin nykyiset =) Onkohan se näin että joulukuu on kaikken muhkein osinkokuukausi, ainakin viime vuonna näytti olevan näin. No, pian sen näemme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti