18.4.2014

Viimeisin myyntiKeskiviikkona jouduin ikävikseni myymään erään sijoitukseni, Tesco Plc:n. Syy on yksinkertainen: he eivät ole korottaneet osinkoaan jo kahteen vuoteen. Se on ehdoton no no sijoituksissani. Pitää myös muistaa että ostin nämä osakkeet ennen kuin siirryin nousevien osinkojen strategiaan. On ihan hyvä tyhjentää salkkua strategiaan sopimattomista osakkeista.

Osto 04.02.2013 230kpl @3,588€ yhteishintaan 971,19€
Myynti 16.04.2014 230kpl @$4.82 ja 100kpl @2,9665€ yhteishintaan 811,73€


Kuluihin meni ostossa ja myynnissä yhteensä 20€. Osinkoja tuli omistusaikana 39,81€. Tein siis tappiota ihan liikaa. Mutta mitenkäs se sanonta meneekään... Tappiot lakaistaan maton alle ja voitoilla kerskaillaan =D

Viimeisimmät myynnit
Viimeisimmät ostot
Tulot/menot
Osinkotulot
Osakesalkku

Kuva: stuart miles/FreeDigitalPhotos.net

4 kommenttia:

 1. Nimetön19.4.14

  Toisaalta Tescon osinkoprosentti on hyvä, eikä yhtiö ole myöskään laskenut osinkoa aikoihin. Vähän hätäiseltä kuulostaa myyntisi, ja olikohan kovin viisasta myydä nyt, kun osakekurssi on kymmenen vuoden pohjissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, olet oikeassa, prosentti on aika hyvä. Kuitenkin se että yhtiö ei uskalla nostaa osinkoa kahteen vuoteen kertoo jo jotain... Onko uskoa tulevaisuuteen? Toivotaan että rahat jotka sain tuosta myynnistä tuottavat paremmin jossain toisessa kohteessa.

   Poista
  2. Nimetön21.4.14

   Mutta luulisi heidän maksavan osinkoa kuluneen vuoden tuloksesta eikä tulevaisuuden? Kärkevästä edellisestä kommentistani huolimatta toivon myös vilpittömästi, että löydät hyvän kohteen tilalle. :-)

   Poista
  3. Näinhän se on, mutta kyllä se mielestäni kertoo johdon uskosta tulevaisuuteen, että miten tulee menemään, onko järkevää nostaa osinkoa vai ei. Kiitos, teen parhaani =) Jaan tuon summan jonka sain tuosta myynnistä aika moneen osaan.

   Poista