4.4.2014

Viimeisin ostoViikon ostot on takana. Olen saanut paljon kritiikkiä siitä että ostelen liikaa eri yrityksiä, eikä niitä sitten kerkeä seuraamaan tarpeeksi. Toivon mukaan saan ostettua salkkuuni yrityksiä joita ei pahemmin tarvitse myydä, ainoastaan ostaa lisää. Välillä saattaa tietysti käydä niin että osinkoa ei nosteta pariin vuoteen, silloin on aika myydä! Tescon tulosta odottelen innolla... Nimittäin jos osinko säilyy ennallaan niiin myyntiin menee!


31.3.2014 ma 4kpl Meredith Corporation (MDP) @ $45.68
Mm. lehtiä naisille. Perustelut DivGro:lta

2.4.2014 ke 2kpl Genuine Parts Company (GPC) @ $86.97
Osinkoaristokraatti.

3.4.2014 to 14kpl Prospect Capital Corporation (PSEC) @$10.88
Tämä yritys on sitten vähän riskillisempi veto. Peesailen vanhaa kuomaani Kinskiä, joka myös hairahtui tälle tielle =)


Kulut olivat $2.12. Yhteensä käytin ostoihin rahaa $508.98. Osinkotuloja tulee lisää $30.14 vuodessa. Vaikka alkaakin olemaan jo aika täyttä, osakesalkussani on varmasti tilaa näillekin osakkeille =)

Tässä vielä viikonlopuksi lukemista: Viikonloppulukemista

Mitä sinä ostit tällä viikolla?

Kuva: renjith krishnan/FreeDigitalPhotos.net

10 kommenttia:

 1. Osinkoraristokraatti on hyvä ostos aina jos P/E on alle 20. Aika huoltovapaa tuollainen salkku on. Jos kriteerinä on, että osinkoa pitää vuosittain nostaa, siitä on syytä pitää kiinni.

  Ostohinta kuitenkin ratkaisee. Ystävämme WG eli Juho on asiaa selvitellyt:

  http://warrengrahaminosinkopuu.blogspot.fi/2012/07/loistava-yritys-loistava-sijoitus.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Vaikeinta on juuri se että jaksaisi noudattaa omaa strategiaansa... Aina tulee harhailtua.

   Pitääkin lukea tuo teksti viikonloppuna.

   Poista
 2. Nimetön5.4.14

  Aika jännä tuo, että saat kritiikkiä siitä, että ostat montaa eri osaketta.

  Sitkeässä ovat kuvitelmat että tuotot moninkertaistuisi kun seuraa vain sitä yhtä ja ainoaa Outokumpua :) Nämä osakkeet ovat hyvin likvidejä ja läpeensä analysoituja ja seurattuja. Jos tulee joku tulosvaroitus, reagoi kurssi salamannoopeasti. Piensijoittaja kerää markkinatuoton, ei enempää, ei vähempää. Tuossa ei ajoittamisella ole mitään virkaa missään tilanteessa. TA:sta puhumattakaan..

  Hajauttaminen on ilmainen lounas. Ja riskinhallinta ja kulujen ja verojen hallinta ovat asioita, joihin sijoittaja voi vaikuttaa.

  ETF tai rahasto olisivat toki hyviä vaihtoehtoja. Mutta 1. tylsiä, 2. ei mahdollisuutta itse vaikuttaa salkun riskiin, 3. verotus osin parempaa, osin huonompaa. Esim. pahimmillaan rahasto/ETF maksaa lähdeverot normaalisti, mutta kun sijoittaja myy omistuksia, ei lähdeveroja hyvitetä ja vero onkin se 30%. Veikkaan, että tällaisessa tapauksessa suorien ostojen verotus ei ole kovin merkittävästi huonompi. Toki kannattaa suosia joka tapauksessa firmoja, joiden osingonjakosuhde on aika alhainen. Verotuksellisesti hyvin kannattavaa.

  Itsekin IB:n asiakas, joten on todella helppo ostaa usein ja vähän kerrallaan. Tekee sijoittamisesta muuten paljon hauskempaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos kommentista!

   Juuri näin, usein ostelu pitää mielestäni sijoittelun hauskana. Jatketaan me ostelua ja annetaan valittajien valittaa =)

   Poista
 3. Nimetön6.4.14

  MDP pitäisi olla $46.39 ja GPC $86.97

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, hyvä kun huomasit! Korjasin nyt lukuja.

   Poista
 4. Nimetön8.4.14

  Eikö tällaiseen sijoitusstrategiaan kävisi hyvin esimerkiksi SDIV ETF?

  SDIV on Global X SuperDividend -indeksiosuusrahasto. Osinkotuotto noin 6 %.

  On niitä monia muitakin, tässä vain yksi esimerkki. Itsekin haluan osinkotuloja eläkepäivien turvaksi, mutta en halua alkaa seuraamaan suurta määrää yhtiöitä. Strategiani on sijoittaa muutamaan erinomaiseen yhtiöön ja loput indeksiosuusrahastoihin, ehkä painolla 80 % yhtiöihin ja 20 % ETF:iin.

  Asuntoja olen myös harkinnut, mutta tähän suhtaudun suurella varovaisuudella, varsinkin koska en halua ryhtyä itse hoitamaan kovin suurta määrää asuntoja. Pitäisi olla kustannustehokas tapa antaa jonkun toisen hoitaa asuntojani, tai sitten jätän tämän tekemättä, tai pidän asuntojen määrän pienenä, esim. max. 5 asuntoa, itse asuen yhdessä niistä. Neljä vuokralaista olisi vielä jotenkin kohtuullinen määrä hoidettavaksi. Kaksikymmentä jo selkeästi liikaa. Ehkä tässäkin rahasto olisi parempi minulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos kommentista! Minä haluan itse seurata yhtiöitäni, ja olla vastuussa valinnoistani. Siten voin syyttää vain itseäni jos tulee tehtyä huonoja osakevalintoja.

   Olen ainakin tällä hetkellä liian laiska asuntosijoittajaksi. Vaatii vähän enemmän säätöä kuin REIT-osakkeiden osto.

   Poista
 5. Seurailen tuota Albert Alfonsoa, joka näyttää hehkuttavan Prospect Capitalia kovin. Guggenheimilta tuli juuri osto-suositus.

  http://seekingalpha.com/article/2139623-prospect-capital-a-12_30-percent-yield-with-15-percent-upside-potential?isDirectRoadblock=false&uprof=45

  VastaaPoista