7.5.2014

Shareville - uusi sosiaalinen sijoitusyhteisö


Vihdoinkin! Tämä oli mielessäni kun pääsin testaamaan tätä Nordnetin uutta beta-vaiheessa olevaa sosiaalista sijoitusyhteisöä. Kirjaudu sisään Nordnetin tiliisi ja lähetä viesti asiakaspalvelulle jossa ilmoittaudut beta-testaajaksi. Sen jälkeen kirjaudu ja syötä koodi tänne. Palvelu näyttää käyttäjistä nimimerkin, salkun kehityksen prosenteissa ja salkun osakejakauman prosenteissa. Käyttäjän omistamien osakkeiden arvoa ei näe. En aio paljastaa omaa nimimerkkiäni tässä, koska suurin osa osakkeistani on muualla.

Palvelussa on myös muita mielenkiintoisia juttuja kuten lista käyttäjistä jotka ovat menestyneet parhaiten sijoittamisessa. Koska käyttäjien salkun sisältö näkyy muille (omistukset vain prosenteissa) niin minäkin voin mennä mukaan kyytiin ja ostaa samaa!

Tutustukaa ja kokeilkaa itse, mielestäni tällaista palvelua on kaivattu! Myös Rahaneuvos on Sharevillessa =)

9 kommenttia:

 1. "En aio paljastaa omaa nimimerkkiäni tässä, koska suurin osa osakkeistani on muualla."

  Tämä on eräänlainen ongelmakohta palvelussa. Koska sijoitukset voivat olla usean eri välittäjän/rahastoyhtiön arvo-osuustilillä, suorista kiinteistösijoituksista puhumattakaan, ei sijoittajan kokonaisallokaatiota pysty hahmottamaan ja esillä oleva salkku voi helposti antaa virheellisen kuvan. Tälläisissä tapauksissa käyttäjät voisivat vaikka kirjoittaa kuvauskenttään kuinka suurta osaa esillä oleva salkku edustaa heidän sijoitusvarallisuudestaan ja jopa kokonaisvarallisuudestaan (tämähän ei tosin olisi enään verifioitua tietoa).

  Mielenkiinnolla odotamme mitä tulevan pitää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, olet täysin oikeassa. Jos tuohon osakenäkymään lisäisi myös IB:n salkkuni, niin jakaumat olisivat todella erilaiset!

   Poista
  2. Vaikuttaa kiintoisalta.

   Mietin vain, kuinka paljon lisäarvoa tulee, jos jo valmiiksi on avannut sijoitustoimensa vaikkapa blogin muodossa kuten moni meistä on tehnyt.

   Toisaalta jos keskustelua ja sen mukana vertaistukea syntyy se on se hyvä asia. Yön hömärissä sijoittaja on kovin yksin näpläillessään NYSE:n listoja koneellaan.

   Hyviä kontakteja saa mm. twitterissä ja myös Seeking Alphan keskustelu on aika monipuolista.

   Poista
  3. Juu olen sama mieltä, yhteisöllisyys on aina hyväksi!

   Poista
  4. Thomas Brand8.5.14

   @Kinski: Nostit esille hyvin tärkeän pointin, jota haluan hieman kanssasi purkaa ja avata tarkemmin.

   Shareville ei missään nimessä tule olemaan substituutti suomalaiselle sijoittajablogiyhteisölle. Blogit palvelevat lopulta eri käyttötarkoitusta kuin Shareville ja blogi on aina enemmän henkilökohtainen (esim. sisällöntuotanto, asettelu jne.) kuin Shareville.

   Jos miettii tätä mainitsemaasi pointtia tuotekehityksen näkökulmasta, niin kannustan blogisteja tuomaan meidän tietoomme sellaisia asioita, jotka voisivat vahvistaa myös teidän toimintaanne. Olisiko esimerkiksi seuraavassa jotain sellaista, mitä haluaisit vietävän eteenpäin tulevaisuudessa Sharevilleä kehitettäessä:

   - Oman varsinaisen blogin RSS-feedin ja sisällön tarjoaminen muiden luettavaksi (jos toimit molemmissa nimimerkillä)
   - Sharevillen pidemmälle viety personalisointi (vrt. voit kertoa enemmän ja tarkemmin sijoituskokemuksestasi, -ajattelustasi, -tyylistä jne.)
   - Oman Twitter-feedin integrointi (jos toimit nimimerkillä) jne. jne.

   Nämä ovat toivottavasti kaikki sellaisia ajatuksia, joista osaatte - minua huomattavasti paremmin - jotain sellaista ehdottaa, mistä kaikille Sharevillen käyttäjille voi olla tulevaisuudessa iloa ja hyötyä.

   Hyvää kevättä!

   Terveisin
   Thomas Brand
   Nordnet

   Poista
  5. "- Oman varsinaisen blogin RSS-feedin ja sisällön tarjoaminen muiden luettavaksi (jos toimit molemmissa nimimerkillä)

   - Sharevillen pidemmälle viety personalisointi (vrt. voit kertoa enemmän ja tarkemmin sijoituskokemuksestasi, -ajattelustasi, -tyylistä jne.)

   - Oman Twitter-feedin integrointi (jos toimit nimimerkillä) jne. jne..."

   **********

   Nuo kaikki ovat toteuttamiskelpoisia ajatuksia.

   Itse olen havainnut pysyväni jyvällä parhaiten twitter-tilin avulla ja laajentuminen englannikieliseen blogiyhteisöön käy näppärästi sitä kautta.

   - Betatestaajista voisi koota jonkinlaisen beta 2.0 -ryhmän näitä tsekkailemaan?


   Poista
  6. Thomas Brand13.5.14

   Moi Kinski!

   Jos sinulla on kehitysideoita palveluun liittyen, niin suosittelen antamaan ne meille suoraan esimerkiksi Sharevillen kautta löytyvällä palautelomakkeella.

   Beetatestaajista koostuvan "kehitystyöryhmän" kokoaminen kuulostaa fiksulta idealta. Pyrimme aikanaan kysymään käyttäjiltä tarkemmin, millaisia ominaisuuksia kaivataan eniten ja millaista työtä yhteisön kehittämiseksi tulee tehdä.

   Terveisin
   Thomas Brand
   Nordnet

   Poista
 2. Thomas Brand8.5.14

  Moro!

  Lämmin kiitos tiiviistä Sharevillen yhteenvedosta ja varsinkin siitä, että koet jo tässä vaiheessa yhteisön tarjoavan jotain konkreettista hyötyä.

  Kuten jo Rahaneuvokselle ehdin sanoa, niin kaipaamme luonnollisesti palautetta Sharevillestä, sen ominaisuuksista ja käytettävyydestä. Kehitysehdotus voi olla pieni tai iso. Kaikkea ei ole mahdollista (tai edes välttämättä aina järkevää ainakaan heti) toteuttaa, mutta hyviä juttuja pyrimme viemään koko yhteisön käyttöön mahdollisimman nopeasti. Yhteisö elää käyttäjistä, joten pyrimme tekemään ensisijaisesti sellaista kehitystyötä, josta on aitoa hyötyä esimerkiksi palvelun käytettävyyteen.

  Jos sinulla on yleistä palautetta, niin se kannattaa antaa suoraan Sharevillen verkkosivujen kautta tai Nordnetin asiakaspalvelulle. Jos haluat keskustella jostain asiasta tarkemmin, voit toki kääntyä myös suoraan minun puoleeni etunimi.sukunimi@nordnet.fi.

  Hyvää kevättä!

  Terveisin
  Thomas Brand
  Nordnet

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi,

   Pitää testailla tuota palvelua paremmin viikonloppuna. Hyvää kevättä myös sinulle!

   Poista