20.7.2014

Kiitos kaikille lukijoilleni!

Ei, en ole todellakaan lopettamassa bloggausta. Tämän postauksen tarkoituksena on tehdä pikakatsaus siihen mitä on lyhyen bloggausurani aikana tapahtunut ja luoda katsaus tulevaisuuteen.

Blogin alkuajat

Ensimmäinen tämän blogin merkintä on 30.6.2013 otsikolla "Eläkkeelle 50-vuotiaana". Tavoitteet ovat tuossa suht samat kuin nykyään, ostaa laadukkaita osinko-osakkeita jenkeistä. Tuossa on allokoitu spekulatiivisiin osakkeisiin 5% ja osinko-osakkeisiin 95%. Tässä vaiheessa alan lukemaan mielenkiintoisia sijoitusblogeja, kuten Dividend Mantraa ja Dividend Growth Investoria.

Tuohon aikaan en ollut kuullutkaan Interactive Brokersista joka mahdollistaa jenkkiosakkeiden oston muutaman kymmenen sentin välityskuluilla. Ehkä se että pystyy ostamaan osakkeita vain kerran kolmeen kuukauteen saa miettimään ostokohdetta aika tarkkaan. Onko tässä kuitenkin riski että tekeekin väärän valinnan?

Seuraavassa blogitekstissäni "Osakkeet heinäkuu 2013" paljastan vihdoin salkkuni sisällön joka oli tuohon aikaan vielä 8 eri osaketta ja arvo 11441€. Aika pitkälle olen siitä kyllä tullut!

Voitot

Omistin tuohon aikaan vielä kaksi todella spekulatiivista osaketta, XONE ja TSLA. Teslan ostin heinäkuussa ja myin lokakuussa, voittoa $1896.71 tai 36%. XONEn ostin huhtikuussa ja myin syyskuussa, voittoa $996.19 tai 76%.

Ovathan nämä ihan mahtavia voittoja, mutta kyyti oli välillä aika pomppuista. Tuona aikana huomasin että pidän tasaisemmasta matkasta jossa tienaa koko ajan osintoja. Sen takia hylkäsin capital gains -taktiikan kokonaan. Mutta miten noilla osakkeilla nyt menee? TSLAn myin tasolta $168.10 ja se on nyt $220.02. XONEn myin tasolta $62.55. joka on nyt $33.95. Aika paljon on noissa arvo heitellyt siis.

Interactive Brokers ja uusi taktiikka

Tämän vuoden tammikuussa vaihdoin välittäjääni Interactive Brokersiin mahdollistaakseni paremman ajallisen ja yrityskohtaisen hajautuksen. Olen ollut uuteen välittäjään tyytyväinen pienien ongelmien jälkeen. Ensinnäkin learning curve heidän ohjelmistoihin ja raportteihin on hiukan suurempi kuin Nordnetissä. Ominaisuuksia löytyy joka lähtöön. Nyt osaan kuitenkin helposti ostaa valuuttaa ja osakkeita. En tarvitse muita ominaisuuksia tällä hetkellä.

Onnistuin myös tumpelomaan aika huolella, myin vahingossa koko IB salkkuni sisällön! Siihen ei vaadittu kuin pari hiiren kliksutusta. Yleensä olen aika tarkka osakkeistani, mutta jotenkin tämä virhe kuitenkin pääsi syntymään.

Sivuston kehitys

Matkan varrella olen lisännyt paljon lisää alasivuja blogiini jotka mittaavat omaisuuttani ja sijoituksiani. Nämä ovat tällä hetkellä: Minä, Salkku, Omaisuus, Tulot/Menot, Osinkotulot ja Tavoitteet. Näiden tehtävänä on helpottaa lukijan seikkailua blogin sisällä.

Mainostus

Tavoitteenani on jäädä vapaaherraksi mahdollisimman pian. Tämän takia on tärkeää saada mahdollisimman paljon tuloja, myös lisätulot ovat hyödyllisiä. Tämä sivusto tuottaa noin 20€ kuukaudessa mainostuloina, joten ei tällä ihan vielä rikastumaan pääse. Kaikki voi on kuitenkin hyödyksi leivän päälle.

Velkavipu käyttöön

Maaliskuussa otin velkavivun käyttöön. Otan siis velkaa ja ostan osakkeita ainoastaan IB:ssä olevia osakkeitani vastaan. Se velka mikä minulla on nyt Nordnetille on otettu asunnonostoa varten. Tavoitteenani on pitää velkaisuusaste 25% IB salkusta. Mielestäni maltillinen velkavipu sopii erinomaisesti osinko-osakkeiden kaveriksi, koska osingoilla kuittaa helposti korot (tällä hetkellä 1,59%). Sijoituslainan korot voi myös vähentää pääomatuloista. Velalla saatu tuottohan on periaatteessa ilmaista rahaa, sijoittamasi varat tuottavat kuin itsestään lisää.

Nykytilanne

Olen onnistunut kasvattamaan salkkuni nyt €26000 kokoiseksi (osa velkaa). Suunta on vain ylöspäin, vaikka matkalle on mahtunut asunnon osto, ero, kalliin asunnon osto kokonaan itselle ja kallista, myöskin villiä sinkkuelämää. Suunnitelmani on tämä: Nyt kun on kesä niin en katso niin tarkkaan paljonko rahaa kuluu, kesästä kuuluu nauttia ja monesti se vaan vaatii rahaa. Yritän silti saada sen tavoitteenani olevan 500€+osingot sijoitettua osakkeisiin. Sitten kun kesäriennot ovat ohi niin palaan taas tiukkaan ruotuun ja alan oikeasti katsomaan kulutustani tarkemmin.

Loppusanat

Tätä tekstiä kirjoitettaessa laskuri näyttää 76 000 sivun katselua blogin olemassaolon aikana. Google analytics näyttää kesäkuussa keskimäärin 200 lukijaa päivässä tai 6000 kuussa. Kiitos siitä teille lukijoille! Lupaan jatkossakin tallentaa virheeni ja menestymiseni sijoitusmaailmassa. En lupaa kirjoittaa analyysejä yhtiöistä, jätän sen mieluusti henkilöille jotka osaavat asiansa paremmin. Mielestäni blogini suola onkin sijoitusteni ja rahojeni tarkka raportointi, ja aionkin keskittyä siihen jatkossakin. Onko mielestänne vielä jotain tähän liittyvää asiaa minkä voisin raportoida?

Parasta mielestäni tämän blogin kirjoituksessa on ollut runsas kommenttien määrä. Mielestäni kommentit ovat aina hyödyllisiä olivat ne sitten positiivisia tai negatiivisia. Kehittävät kommentit saavat pohtimaan asioita uudesta näkökulmasta. Suosituimpia kommenttien aiheita ovat olleet liiallinen hajautukseni ja epärealistiset säästötavoitteeni. Näistä aiheista on mukava väitellä jatkossakin =) Ensi viikkoon!


8 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen kooste menneestä vuodesta!

  Hyvin on salkkusi kehittynyt vuodessa ja tuntuu siltä, että IB:n jäsenyys sopii sijoitustaktiikkaasi oikein hyvin.

  Niin ja kesällä kuuluukin elää ja rellestää! :) Tsemppiä jatkoon ja jatka kirjoittelua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvää kesää ja jatka samaan malliin =)

   Poista
 2. Olet ahkera ja kurinalainen, mitä hyvän sijoittajan tulee ollakin. Näkee, että teet taustatyöt kunnolla.

  Lyhyessä ajassa hieno saavutus. Charlie Munger on sanonut “The first $100,000 is a bitch” . Sinne siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kinski, postauksiasi ja kommenttejasi on aina ilo lukea =)

   Poista
 3. Nimetön20.7.14

  Mielellään lukisin jatkossakin perusteluja uusista ostoistasi jos niihin kuuluu uusi yritys salkkuusi =) mielenkiintoisia!

  Blogiasi on iloa lukea ja samalla opiskella sijoittamista. Itsellä ikää vasta 20 ja oma salkku pyörii kymmenyksessä omastasi, mutta kovasti mennään eteenpäin :) Hyvää kesän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, yritän jatkossakin keksiä edes pienen perustelun ostoilleni =)

   Jos minä olisin aloittanut noin aikaisin kuin sinä, olisin jo rikas mies! Muista, varsinkin osinkosijoittamisessa aika on valtaa korkoa korolle efektin myötä.

   Poista
 4. Nimetön24.7.14

  Terve! Löysin mielenkiintoisen blogisi selailun kautta, koska olen itsekin viime vuosina aloittanut oman sijoitus harrastukseni. Suosin itsekin strategiassani vahvoja osingon maksajia sekä vahvan brändin omaavia laatu firmoja. Ostoihisi liittyen kysynkin, että perehdytkö itse sen laajemmin ostoihisi muodostaen jonkinlaista omaa näkemystä? Useasti näkee blogikirjoituksen perässä linkin johonkin analyysiin. Toki on hyvä lukea muiden analyysejä varsinkin kun on vielä aloitteleva ja miksei myös kokeneemmankin olisi hyvä kartuttaa näkemystään, mutta harrastatko minkäänlaista analysointia ennen ostoa? Oletko myös miettinyt esimerkiksi onko kova osingon maksu kyky pois yhtiön jostain muusta toiminnasta?

  En tiedä koulutus taustaasi talousasioissa, mutta olisi mukava lukea myös jonkinlaisia kirjoittajan omia näkemyksiä ja perusteluita ostoille. Tuottoisaa loppuvuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia =)

   Totuus on että perehtymiseni on niin pintapuolista, joten siitä ei ole järkeä kirjottaa. Pitäisikö firmoihin tutustua tarkasti ennen ostoa? Ehkä, itselläni ei vaan riitä kiinnostusta. Kostautuuko tämä jossain vaiheessa? Hyvin paljon mahdollista =)

   Poista