14.7.2014

Osakesalkun päivitys - Heinäkuu 2014Taas on aika päivittää riippumattomuussalkkua. On mukavaa nähdä miten taloudellinen riippumattomuus tulee koko ajan lähemmäksi ja lähemmäksi. Tietysti edistyminen tuntuu välillä myös hitaalta, mutta pääasia on nähdä miten osinkovirta kasvaa koko ajan.

Osakkeideni arvo on tällä hetkellä $35974, 3,2% enemmän kuin viime kuussa. Aion myydä Lorillard osakkeeni. Olen vähän ajatellut tuota tupakkaa, ja olen tullut siihen lopputulokseen että salkkuni on painottunut liikaa tupakkayhtiöihin. Mietin myös josko myisi Altrian tai Phillip Morrisin pois jossain välissä. Kuinka kauan tupakkateollisuus vielä porskuttaa, ja auttaako e-tupakka laskevaan trendiin? Haluaisin olla vieläkin enemmän painottunut REIT-osakkeisiin, mutta onhan minulla niitäkin jo aika paljon.

Olen myös ottanut sijoituslainaa IB:ltä, saldo tällä hetkellä $3587. Kuluni ovat aika suuret asunnon oston takia, joten on jopa vaikeaa pitää kiinni tavoitteestani laittaa osakkeisiin 500€+osingot kuussa.

Olen tällä hetkellä sijoittanut 77 eri yritykseen. Aika mukava määrä alkaa olemaan jo yhtiöitä! Vielä kun sijoitettavat summatkin olisivat suurempia =)


Viimeisimmät ostot
Viimeisimmät myynnit
Tulot/menot
Osinkotulot


Oliko sinulla hedelmällinen sijoituskuukausi?

Kuva: ddpavumba/FreeDigitalPhotos.net

2 kommenttia:

  1. En tarkoita tätä mitenkään pahalla, mutta etkö näe 77 yrityksen hajautuksen olevan mitenkään liian laaja? Jotenkin tuntuu, että hajauttaminen menettää merkityksensä jo noin laajalla salkulla. Toki jokainen sijoittaa miten haluaa. Itsellä on aika lähellä saman suuruinen salkku kuin sinulla ja tällä hetkellä 11 yritystä. Kasvava osinkotuotto toki erittäin tervetullutta, joten onnea jatkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, minulle tuollainen hajautus tuo turvaa. Tykkään nukkua hyvin yöllä, ja saavutan sen omistamalla montaa eri yritystä. Lukaisepas tämä mielenkiintoinen postaus: http://www.dividendgrowthinvestor.com/2014/06/does-diversification-lead-to-lower.html

      Poista