30.7.2014

Viimeisin ostoOstan nykyään osakkeita vain kerran viikossa ajan säästämiseksi. Tällä kertaa ostin lisää PSEC ja DE osakkeita. PSEC on siis BDC, eli Business Development Company. BDC yritykset auttavat pieniä ja keskisuuria yrityksiä rahoitustarpeissa. Minulla oli jo entuudestaan pieni omistus kyseisessä yhtiössä, kuten myös kuomillani Osinkosijoittajalla ja Kinskillä. Uskon että PSEC on edelleen hyvä sijoitus rahoilleni. Seuraavassa blogitekstissä aion vähän laskeskella eroa yhtiöllä joka maksaa osinkoa 3% ja kasvattaa sitä 8% vuodessa verrattuna yhtiöön joka maksaa osinkoa esim 8% ja kasvattaa 2% vuodessa. Mielestäni on mielenkiintoista tutkia miten nämä erilaiset yritykset hypoteettisesti tuottaisivat eri aikaväleillä jos yritysten osingot säilyisivät tarkastelujakson ajan.

28.7.2014 ma 7kpl Prospect Capital Corporation (PSEC) @ $10.989

28.7.2014 ma 4kpl Deere & Company (DE) @ $85.998
http://seekingalpha.com/article/2316535-deere-and-company-7_7-percent-return-on-investment

29.7.2014 ti 4kpl Prospect Capital Corporation (PSEC) @ $10.89Kulut olivat $4.11 kuukausittaisen valuutanvaihdon kanssa. Yhteensä käytin ostoihin rahaa $206.48. Brutto-osinkotuloja tulee lisää $17.03 vuodessa.

Viimeisimmät ostot
Viimeisimmät myynnit
Tulot/menot
Osinkotulot


Mitä sinä ostit tällä viikolla?

Kuva: renjith krishnan/FreeDigitalPhotos.net

14 kommenttia:

 1. Moi

  Deede on myös minulla tarkkailussa ja toivottavasti tulee hankittua salkkuun syksyn aikana. Tällä viikolla en ostanut mitään, mutta viime viikolla tuli otettua salkkuun Ensco plc (ESV). Tosin ESV:n kanssa olisi varmaan kannattanut odottaa viikon verrran ja katsoa ensin Q2 tulos!

  Terveisin
  DH

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi,

   Deere on mielestäni hyvä valinta salkkuusi, moatia ainakin riittää =)

   Poista
 2. Nimetön30.7.14

  Hei,
  Seeking Alpha:lla on tuollaisia vertailuja ollut viime aikoina useita ja kyllähän isot osingot ja pienempi kasvu -yhdistelmä hakkaa mennen tullen kaikki "osingonkasvattajat"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, joo näiden innoittamina aion itsekin tehdä vähän omia laskuja.

   Poista
 3. Nimetön1.8.14

  PSEC 10000kpl salkussa ja hymyilyttää joka kuukausi... Vaikka pahimmasta dipistä onkin jo noussut, niin ostohinnoissa hyvinkin edelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. $1108 kuussa - verot, voiko rahan tekeminen olla noin helppoa? =D

   Poista
  2. Nimetön1.8.14

   Oho.. aika hyvä nippu Anonyymillä PSEC:iä. :-)

   Poista
 4. Nimetön2.8.14

  Onhan se "helppoa" tässä vaiheessa, mutta ennen kuin nuokin PSEC:it olivat salkussa, niin kaikenlaisia käänteitä on koettu.

  Itse asiassa olen saavuttanut jo tämän blogin kirjoittajan tavoitteen, olen nyt 45 ja tämän hetken kuukausittaiset osingot ovat > 8800EUR (verot jo pois)...ja yllättäen itsellenikin olen vähän hukassa, että mitäs nyt?

  Ajatus olisi aloittaa myös blogi, jossa vähän valoitan salkun historiaa ja eri käänteitä, ja sitten jatkaisin päivittelyjä tästä eteenpäin.

  Mitä luulette, olisiko sellaiselle kiinnostusta vai kaatuuko koko homma kateellisten parjauksiin (sillä salkun sisältö on kaikkea muuta kuin perinteisen hajautuksen ja allokaation ylistys...)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti on kiinnostusta, suurin osa blogeista kuitenkin käsittelee vasta tuohon tavoitteeseen pyrkiviä kirjoittajia. Kateellisia on maailma täynnä, mutta ei heistä kannata välittää =)

   Poista
  2. Nimetön3.8.14

   Ehdottomasti vaan blogia kehiin jos riittää intoa kertoa enemmän salkustaan ja sijoituksista! En näe mitään syytä, miksi tuollainen houkuttelisi kateellisia parjaamaan. En keksi, mitä parjattavaa siinä edes olisi. Mutta ei suomalaisia sijoitusblogeja liikaa ole, joten anna mennä vaan rohkeasti! Tietenkin pitää hyväksyä kriittisetkin kommentit, mutta jos keskustelu pysyy asiallisena, ei siitä voi olla kuin hyötyä.

   Poista
  3. Juu, kyllä sitä itsellenikin tulee monesti kritisoivia kommentteja, mutta ne sitten taas saavat pohtimaan esim. sijoitusstrategian järkevyyttä ja se on hyödyllistä itsellekin.

   Poista
 5. Osinkomielessä tuo PSEC on tosiaan verraton. Itselläni vielä tuota ei salkussa ole, mutta joitakin suomalaisista osakkeista vapautuneita rahoja voisi tuonne pain ohjata. Ydinkysymys lienee, onko nyt parempi pitää taistelukassa takataskussa vai lähteä aktiivisesti hakemaan lisää sijoituskohteita. Jos sijoitan, tuo PSEC voisi hyvinkin yksi kohtuu kohde olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa a. kuka tietää =) Minä annan rahan tehdä koko ajan työtä, ja sen takia rahat ovat kiinni osakkeissa.

   Poista