28.8.2014

Lähes ilmaisia pohjoismaisia rahastoja

Moni muu blogaaja on jo kerennyt avautumaan tästä aiheesta, Kinski arvatenkin ensimmäisten joukossa, ellei jopa ensimmäisenä; mutta nyt ne ovat täällä! Mitkä niin? No kolme uutta "ilmaista" Nordnetin rahastoa. Ainut kulu on valuutanvaihto, joka maksaa 0,25% ostettaessa ja 0,25% myydessä. Ei siis mitään vuosittaista hallinnointipalkkiota. Alla lueteltuna nämä uutuudet:

  1. Nordnet Superfonden Danmark: Seuraa Kööpenhaminan 20:n vaihdetuimman osakkeen indeksiä 
  2. Nordnet Superfondet Norge: Seuraa Oslon pörssin 25:n vaihdetuimman osakkeen indeksiä
  3. Nordnet Superfonden Sverige: Seuraa Tukholman pörssin 70:n vaihdetuimman osakkeen indeksiä


 Aikaisemminhan Nordnetilla oli jo täysin kuluton Superrahasto Suomi. Nyt joku voisi kysyä että miksi minä mainostan näitä indeksirahastoja, jos strategiani on valita itse osakkeeni. Olen kuitenkin sitä mieltä että indeksisijoittaminen on monelle sijoittajalle se paras vaihtoehto. Säännöllinen summa näihin neljään rahastoon, ja on hyvä hajautus pohjoismaita salkussa.

Se että minä haluan itse valita osakkeeni, ei ole paras vaihtoehto kaikille. Teen niin, koska haluan päästä eläkkeelle aikanaan säännöllisillä osinkotuloilla, pidän osakkeiden ostosta ja haluan valita salkkuuni itse yhtiöt. Huonona puolen strategiassani on esim. verotus ja se että valitsen kuitenkin väärät osakkeet ja häviän indeksille. Jos haluat välttää nämä virheeni, niin tässä on sinulle kullanarvoinen vinkki: rahojesi tilillä makuuttamisen sijaan voisit ainakin harkita ostavasi näitä rahastoja!

Rekisteröidy Nordnetiin tästä ja aloita indeksisijoittaminen!

*Artikkeli sisältää affliate-linkkejä.

Kuva: stuart miles/FreeDigitalPhotos.net

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti