8.8.2014

Osakesalkun päivitys - Elokuu 2014Taas on aika päivittää riippumattomuussalkkua. On mukavaa nähdä miten taloudellinen riippumattomuus tulee koko ajan lähemmäksi ja lähemmäksi. Tietysti edistyminen tuntuu välillä myös hitaalta, mutta pääasia on nähdä miten osinkovirta kasvaa koko ajan.

Osakkeideni arvo on tällä hetkellä $35891, $83 vähemmän kuin viime kuussa. Olisiko nyt laskun paikka, ja voisin ostaa hyviä osinkokoneita halvemmalla? Forward brutto-osingot ovat jo $1717. Ei paha ollenkaan! Sehän tekee $143/kk - verot, jos osingot tulisivat tasaisesti ympäri vuotta. Suurin piikki on kuitenkin toukokuussa, kun Sammon osake tulee tilille. En kuitenkaan valita, he ovat nostaneet osinkoaan erittäin hyvää tahtia vuosittain.

Olen myös ottanut sijoituslainaa IB:ltä, saldo tällä hetkellä $3828. Kuluni ovat aika suuret asunnon oston takia, joten on jopa vaikeaa pitää kiinni tavoitteestani laittaa osakkeisiin 500€+osingot kuussa. Saatan joutua pienentämään tätä summaa ettei minun tarvitse koko ajan nostaa lisää lainaa Nordnetistä juoksevia kuluja varten. Korko on kuitenkin aika suuri siellä, 5,5% vuodessa.

Olen tällä hetkellä sijoittanut 80 eri yritykseen. Uusien yritysten hamstraus on hidastunut luonnollista tahtia. Ensi viikolla voisin ostaa muutaman eri LNG kuljetusyritys MLP:n.

Viimeisimmät ostot
Viimeisimmät myynnit
Tulot/menot
Osinkotulot


Oliko sinulla hedelmällinen sijoituskuukausi?

Kuva: ddpavumba/FreeDigitalPhotos.net

4 kommenttia:

 1. Nimetön8.8.14

  Silmäni vuotavat verta kun kirjoitat "riippumattomuus salkku". Se on joko riippumattomuussalkku, tai Riippumattomuus-salkku. Mutta ei ikinä "riippumattomuus salkku". Argh :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehhee =) Äidinkieli ei ole ikinä ollut vahvin aineeni, lupaan tänään korjata ainakin tuon yhdyssana virheen =D

   Poista
 2. Nimetön8.8.14

  yhdyssanavirhe on myös yhdyssana :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höhhh... pitää varmaan alkaa kirjoittamaan englanniksi, kun tämä on niin vaikeaa =D

   Poista