18.9.2014

Alibaba ilman välityskuluja Nordnetilta!

No johan Nordnet läväyttää, he nimittäin tarjoavat Alibaban osakkeet ilman välityskuluja aikavälillä 19.9.-3.10.2014. Itse ostin Alibabaa  (BABA) Softbankin kautta (omistaa 37% Alibabasta), tällä hetkellä ollaan 284€ tappiolla. Mielenkiintoista kuitenkin nähdä mitä perjantaina tapahtuu kun BABA osaketta pystyy ostamaan pörssistä. Onhan tämä aika riskaabeli veto verrattuna normaaliin sijoitustapaani. Jotenkin vain tuntui ettei tätä mielenkiintoista tilaisuutta voinut ohittaa. 7000€ lisää lainaa Nordnetilta, eli vivulla mennään =D Ideana myydä Softbank ensi viikolla, oli arvo mikä tahansa. Toivotaan että plussalla. Jos tulee takkiin, niin voisin myydä esim BP tai PM osakkeet pois.

Päivitys 4.10. Tarjous päättynyt.

Osto:


15.9.2014 Softbank (SFT) Xetrasta, keskihinta kulujen kanssa 65,63€


Kulut 20,81$, osakkeet maksoivat 6956,39€ kulujen kanssa.


Investopedian artikkeli Alibabasta
Mothley Fool artikkeli Amazonista, Ebaysta ja Best Buysta.

*Artikkeli sisältää affliate linkkejä

21 kommenttia:

 1. Nimetön18.9.14

  No dividend. PE 850?

  VastaaPoista
 2. Nimetön18.9.14

  Eikö toi ole aika riskillinen teko jos normaalisti sijoitat sen 100-200 $ yhteen lappuun ja nyt yhtäkkiä laitat melkein 20 % osakesijoituksista kiinni yhteen yhtiöön? Vai tajusinko näin äkkilukemalta jotain väärin?

  Mistäs moinen?

  -tomppa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, on kyllä riskillinen teko. Tarkoitus olisi hyvällä tuurilla tienata muutama lisä euro tässä ipossa. Huonolla säkällä tulee tappiota sitten =)

   Poista
  2. Nimetön18.9.14

   Olet aikaisemmin miettinyt osinkojen merkitystä ja raportoinut osinkotuloista ja nyt sitten sijoitat tämmöiseen :)

   Onko kyse nyt vedonlyönnistä, eli luotat siihen että listautumisen jälkeen kurssi nousee? Jos näin on, niin kannattaa etukäteen päättää se hetki milloin realisoit voitot/tappiot. Pahinta on jäädä istumaan ja odottamaan josko kasvavat tappiot kääntyisivät voitoksi.

   Fundamenttien osalta en oikein usko, että tuosta olisi pitkäaikaiseksi sijoitukseksi noilla tunnusluvuilla, varsinkin kun rakenne perustuu vain sopimukseen, ei omistukseen (kiinalainen yhtiö on tehnyt sopimuksen, että maksaa tuotot listatulle yhtiölle).

   Poista
  3. Juu, näin pääsi käymään tällä kertaa. Olet oikeassa, ei jaksaisi kauaa maksaa korkoja ja vaan odotella osakkeen arvon kohoamista. Jos tulee takkiin niin pitää varmaan realisoida omaisuutta. Voisin myydä esim PM ja BP osakkeet niin saisi lainoja vähän pois.

   Poista
  4. Siis onks joku kaapannu sun tilin ja kirjoittelee tänne mitä sattuu? Sen perusteella, mitä mä oon aiemmin lukenut sun tekstejä, niin tää kuulostaa ihan helevetin älyttömältä. Suosittelen harkitsemaan asiaa lisää!

   Poista
  5. Heh, ei ole kukaan kaapannut tiliä, eikä ole edes aprillipäivä =) Välillä on vaikeaa pidättäytyä sijoitussuunnitelmassa, ja olla ottamatta osaa tällaisiin isoihin tapahtumiin. Toivon mukaan tätä liikettä ei tule kaduttua.

   Poista
 3. Nimetön18.9.14

  pali nordnet ottaa korkoa lainasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika paljon mielestäni, 5,12% on todellinen vuosikorko. IB:llä olisi ollut 1,59% mutta ei mulla oo siellä tarpeeksi vakuutta.

   Poista
 4. Nimetön19.9.14

  Jos ei pelaa ei voi voittaa, vai miten se nyt meni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, ja jos ei tällä kertaa voita, niin saanpa ainakin hauskan blogitekstin tehtyä taas tunaroinneistani =D

   Poista
  2. Hiukan kulmakarvat nousivat täälläkin. Pysy sijoitussuunnitelmassasi hyvä mies!

   Juuri noin ne hitaasti tahkotut tuotot poltetaan muutamalla isolla vedolla. Sitä varmemmin, jos tuo veivi onnistuu.

   Kuukauden päästä veikkaat vielä isommalla summalla. Vielä hassumpaa on jos sekin menee oikein. Sittenhän sitä voi jo ryhtyä vähän "säätämään" stretegiaa. Alat käydä päiväkauppaa ja selkäydin näivettyy...

   Edelläoleva huumorilla. Onnea peliin!

   Nimim. "Kokemusta on"

   Poista
  3. Kiitos! Ihmismieli on niin heikko... Siksi ratkesin tällaiseen pelaamiseen =D Toivotaan ettei tule toistumaan. Mitäs sitä aina sanotaan, sijoitusuran alussa saa tehdä virheitä vielä =)

   Poista
  4. Nimetön19.9.14

   Olet kyllä lukemistani blogisteista impulsiivisin... Mutta toivottavasti lottoaminen onnistuu!

   Poista
  5. Heh, toivotaan parasta =) Kuten sanottua, jos käy huonosti niin saan ainakin hyvän blogitekstin kirjoitettua tästä virheestä, jos ei muuta =D

   Poista
 5. Itellä vähän sama homma, mutta tosin ostin Yahoota ja vähän pienemmällä panoksella ite.
  Saas nähä miten meijän käy :)

  VastaaPoista
 6. Sivusin Softbank-afääriäsi uusimmassa blogissani http://palkansaajavaurastuu.blogspot.fi/2014/09/13-vipu-muita-mietteita.html Niinkuin sielläkin sanon, ei kuin onnea vain yritykselle. Itse yritän istua näppieni päällä loppuun asti, jos tuollainen käy mielessäkään... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos maininnasta, lisään blogisi blogrolliini =). Kyllä tässä taas takkiin tuli. En kuitenkaan laita päätä pensaaseen, vaan aion analysoida virheeni huomisessa postauksessa juurta jaksaen =D

   Poista
  2. Nimetön22.9.14

   Ongelmanahan tässä on se, että ns. järkiperäinen sijoittaminen, jota itsekin harrastan, on tylsää touhua. Vuosien ajan säntillisesti rahaa tylsiin kohteisiin on kuin katsoisi ruohikon kasvamista.

   Ihmisluonto kun on sellainen, että välillä kaipaa enempi jännitystä. Tällöin realistinen käsitys riskeistä vääristyy suhteessa odotettavaan tuottoon ja tulee tehtyä tyhmyyksiä.

   Tunnistan Kinskin kommentista itseni :)

   Poista
  3. Hei,

   olen täysin samaa mieltä. Jos elämäänsä kaipaa lisää jännitystä, niin tällaiset riskisijoitukset tuovat niitä =D

   Poista