19.10.2014

Hurjaa laskua pörssissä

Pörsseissä ympäri maailman on ollut lähiaikoina hurrrjaa laskua, pois lukien perjantaista pientä rebound päiviä. Miten tämä kaikki on sitten vaikuttanut omaan käyttäytymiseeni? Sanoisin että ei mitenkään. Jatkan vieläkin kerran viikossa high yield -osakkeiden ostoa. Tutkitaanpas vähän numeroita nähdäksemme miten tuo lasku on vaikuttanut osakkeisiini, tarkastelun alla IB:ssä olevat osakkeet:

Cost basis: $18,194
Value: $17,653
Unrealized P/L: -$541
Percent: -2,9%

Hmm... Ei ainakaan minun tilanteeni kuulosta vielä kovinkaan dramaattiselta. Onhan tuossa toki tullut hiukan takkiin, mutta ei mitenkään mainittavasti vielä. Tutkitaan seuraavaksi miten arvo on muuttunut kuun alusta tähän päivään:

Prior period value: $17,094
Transactions: $747
Mark to market P/L on prior period: -$188
End of period value: $17,653
Percent: -1%

Tässäkään emme huomaa vielä mitään dramaattista muutosta. Taidanpa jatkaa ensi viikolla ostoja ihan normaaliin tapaan, ajattelin nimittäin ostaa MFA nimistä osaketta. Onko viimeaikaiset uutiset pörssissä vaikuttanut sinun käyttäytymiseesi?

4 kommenttia:

 1. "Onko viimeaikaiset uutiset pörssissä vaikuttanut sinun käyttäytymiseesi?"

  Kyllä. Innostuin ostoksille oikein toden teolla:

  http://laiskasijoittaja.blogspot.fi/2014/10/osto-x-4-rwx-arcp-sponda-cargotec.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   tsiigailinkin tässä taannoin että olet mennyt shoppailemaan oikein kunnolla =) Toivokaamme että ARCP tuottaa jatkossakin meille kasan osinkoja, ja toki myös arvonnousua.

   Poista
 2. Nimetön20.10.14

  Tuo P/L kertoo sitten ihan väärän tilanteen, jos haluat tietää paljonko varallisuutesi kehittyy euroissa. Tuo ei ota lainkaan huomioon euromääräistä ostohintaa, vaan ainoastaan dollarimääräisen. Eli saatat olla euroissa plussalla, vaikka dollareissa näyttää miinusta. Oikea luku löytyy esim. Account Managementistä Activity Reportista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   tarkkailen toki euromääräisen arvon muutosta aina välillä, mutta tässä tekstissä oli ideana vertailla osakkeiden arvon muutosta niiden kotivaluutassa ($).

   Poista