6.10.2014

Osakesalkun päivitys - Lokakuu 2014Taas on aika päivittää riippumattomuussalkkua. On mukavaa nähdä miten taloudellinen riippumattomuus tulee koko ajan lähemmäksi ja lähemmäksi. Tietysti edistyminen tuntuu välillä myös hitaalta, mutta pääasia on nähdä miten osinkovirta kasvaa koko ajan.

Osakkeideni arvo on tällä hetkellä $31,153, 18% tai $6847 vähemmän kuin viime kuussa. Osakkeiden arvo laski kautta linjan, ja myin myös osakkeita tuhansien dollareiden edestä. Käytin näistä saadut rahat lähinnä Nordnetin velkojen maksuun, ja osan verojäännökseen. Forward brutto-osingot ovat nyt $1587 tai $132/kk - verot, jos osingot tulisivat tasaisesti ympäri vuotta. Näin ei kuitenkaan tapahdu, mutta siitä ei ole mitään haittaa. Tässä on aika paljon tiputusta taaskin liittyen myynteihini.

Olen myös ottanut sijoituslainaa IB:ltä, saldo tällä hetkellä $4614. Suunnitelmani pitää lainoitusaste ~25% on pitänyt hyvin, ja aion myös jatkaa tätä. Lainan korko tällä hetkellä 1,59% vuodessa.

Olen tällä hetkellä sijoittanut 85 eri yritykseen, lisäystä tällä saralla viime kuusta 2 kpl. Lisäilyt jatkuvat hiljalleen viikosta viikkoon.

Viimeisimmät ostot
Viimeisimmät myynnit
Tulot/menot
Osinkotulot


Oliko sinulla hedelmällinen sijoituskuukausi?

Kuva: ddpavumba/FreeDigitalPhotos.net

2 kommenttia:

 1. Nimetön6.10.14

  Jos IB:llä on on margin tili (T req margin), niin tarvitseeko tuon sijoituslainan ottamiseen tehdä mitään muuta kuin ostaa osakkeita niin, että IB tilin saldo menee miinukselle? Eli täsmälleen sama kuin Nordnetillä?

  t. IB:llä ensiaskeleita ottava kanssasijoittaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   ei tarvitse tehdä mitään muuta. Korko veloitetaan sitten aina seuraavan kuun alussa tililtä.

   Poista