13.11.2014

Viimeisin osto


Tällä viikolla aloin toteuttamaan suunnitelmaani vaihtaa jenkkiläiset osakkeeni Nordnetin salkusta IB:lle. Motiivi tälle on, että siten voin ottaa myös näitä osakkeita vastaan halpaa sijoituslainaa IB:ltä. Suunnitelmani on siirtää yhden yrityksen osakkeet viikossa. Operaatio tulee maksamaan ensin Nordnetin päässä 10€ myyntikuluina, ja sitten IB:llä alle $1 ostokuluina. Olen laskenut että koko prosessi tulee maksamaan minulle n. 65€. En aio näitä merkata tänne osto sivulle, koska periaatteessa vaihdan vain välittäjää.

Tämän vuoden välityskulut ovat taas hirmuiset, mutta uskon parempaan huomiseen, ja siihen että vihdoinkin ensi vuonna pääsisin suunnitelmiini kulujen suhteen ($120 vuodessa). Luulenpa että pystyn tähän, sillä Nordnetiin jää ensi vuonna ainoastaan Sammon osakkeeni.

Mahtuipa eräs ostoskin vielä tälle viikolle, ostin WMC nimistä mREIT yhtiötä. Tämä liittyy high yield osto-ohjelmaani. Loppuvuoden ainakin aion ostaa ainoastaan osakkeita joissa on iso yield. Siten osingot alkavat rullaamaan mukavasti heti ensi vuoden alusta. Kohta pitäisi taas tarkastella tämän ja ensi vuoden tavoitteita. Olenko saavuttanut tämän vuoden tavoitteeni, ja mitä hamuan ensi vuodelta.

Mielenkiintoisin tavoite mielestäni on osinkotavoite. Tiedossahan on että tänä vuonna pääsen netto-osinko tavoitteeseeni ($950) ihan mukavasti, menee vielä jonnin verran ylikin. Pitää vähän pohtia vielä tuota ensi vuoden tavoitetta.

11.11.2014 ti 17 kpl Western Asset Mortgage Capital Corporation (WMC)  @ $14.928 mREIT
Western Asset Mortgage: Yeah I'm Dumbfounded Here


Kulut olivat $0.69. Yhteensä käytin ostoihin rahaa $253.78. Brutto-osinkotuloja tulee lisää $47.60 vuodessa. Sehän kuulostaakin jo ihan mukavalta summalta =)


Viimeisimmät ostot
Viimeisimmät myynnit
Tulot/menot
Osinkotulot


Mitä sinä ostit tällä viikolla?

Kuva: renjith krishnan/FreeDigitalPhotos.net

5 kommenttia:

 1. Moi! Samantapainen suunnitelma on käynyt itselläkin mielessä. En tiedä mikä on Nordnetin motiivi tämänhetkisen kaupankäyntitarjouksen kanssa, mutta sijoittajalle, joka haluaa pienentää kaupankäyntikuluja pitkällä aikavälillä, on nyt hyvä tilaisuus siirtyä edullisemman välittähän hoiviin.

  Minulle suurin jarru on siirrosta aiheutuva myyntivoittovero, joka käytännössä tekee toimenpiteestä kannattamattoman. En pystyisi ostamaan samaa määrää osakkeita takaisin.

  VastaaPoista
 2. Nimetön14.11.14

  Siirrossa ei juuri ole järkeä, jos siitä koituu veroseuraamus kulujen lisäksi. En näe mitään haittaa siitä, että vanhat USA-osakkeet jäävät Nordnetiin muhimaan ja uudet sitten ostaa IB:n puolelle. Veroja ei kannata koskaan maksaa, ellei ole pakko. Verot ovat aina varmaa tappiota paitsi nykyhetkessä, myös verolle saatavan tuoton takia tulevaisuudessa.

  Kannattaa siis miettiä,onko lainoituksesta saatava hyöty vero- ja kulutappion kokoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laskin että tämän vuoden voitoista ja tappioista tulisi suunnilleen samansuuruiset, joten ei tarvitse maksaa veroa. Ehkä olen vain mukavuudenhaluinen, mutta mielestäni on mukavaa kun kaikkiin osakkeisiin pääsee käsiksi saman välittäjän kautta.

   Myös se että kuukausosingot tulee suoraan välittäjälle jolla myös käytetään ne osingot uusien osakkeiden ostoon on kätevää. Ei tarvitse sitten siirrellä rahaa ees taas.

   Poista
 3. Nimetön17.11.14

  Miten hoituu verot tuon IB:n kanssa. Olen kateellisena ihastellut kaupankäyntikulujasi, mutta pysynyt nordnetissa. Sillänordnet ilmoittaa suoraan verottajalle kaiken tarpeellisen, ja itselleni jää vain tietojen tarkastus ja mätkyt

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   hyvä kysymys. Olen kauppalehden palstalta vakoillut, että joku olisi vain printannut kaupat ja osingot, ja lähettänyt ne sitten liitteinä verottajalle kirjekuoressa. Sitten hän olisi vain laittanu netissä 9A lomakkeelle kauppojen yhteissummat.

   Itse ajattelin kokeilla samaa taktiikkaa, toivotaan että menee läpi.

   Poista