19.11.2014

Viimeisin osto


Jatkoin tällä viikolla suunnitelmaani vaihtaa jenkkiläiset osakkeeni Nordnetin salkusta IB:lle. Motiivi tälle on, että siten voin ottaa myös näitä osakkeita vastaan halpaa sijoituslainaa IB:ltä. Suunnitelmani on siirtää yhden yrityksen osakkeet viikossa. Operaatio tulee maksamaan ensin Nordnetin päässä 10€ myyntikuluina, ja sitten IB:llä alle $1 ostokuluina. Olen laskenut että koko prosessi tulee maksamaan minulle n. 65€. Tämän vuoden voitot ja tappiot menee melkein +-0. En aio näitä merkata tänne osto sivuille, koska periaatteessa vaihdan vain välittäjää. Myös merkkaus olisi haastavaa. Taidan päivittää kuitenkin hankintahinnat salkku -taulukkoon ensi kuussa. Näin se on ainakin ajantasalla. Kulut päivitän sitten kuukauden tulo ja meno -postaukseen.

Saatan myös ostaa pari osaketta lisää kun vaihdan omistukseni IB:lle. En aio merkata näitä muualle kuin ensi kuussa salkku -taulukkoon.

Tällä viikolla jatkoin yieldin kasvattamista, eli ostin taas mREIT:jä. Ensi viikolla taidan jättää nämä rauhaan, ja ostaa sen sijaan MLP:tä. Kai se öljy sieltä joskus nousee? Luultavimmin. Ostolistalla BBEP, LNCO, ARP ja PGH. Kaikkia nyt jo hitunen salkussa.


18.11.2014 ti 13 kpl American Capital Mortgage Investment Corp. (MTGE)  @ $19.76 mREIT
Assessing American Capital Mortgage Investment Corp.'s Results For Q3 2014

18.11.2014 ti 18 kpl Orchid Island Capital, Inc. (ORC)  @ $14.22 mREIT
Buy Orchid Island Capital For The 15% Yield Each Month And The Catch-Up Dividend Later This Year

Kulut olivat $3.36 valuutanvaihdon kanssa. Yhteensä käytin ostoihin rahaa $512.84. Brutto-osinkotuloja tulee lisää $72.68 vuodessa. Ei paha =)


Viimeisimmät ostot
Viimeisimmät myynnit
Tulot/menot
Osinkotulot


Mitä sinä ostit tällä viikolla?

Kuva: renjith krishnan/FreeDigitalPhotos.net

12 kommenttia:

 1. Nimetön19.11.14

  Hyvät valinnat, itsellä noita yhteensä n. $80 000 arvosta.
  MTGE erityisesti ostohinnoissa reilusti alle tase/NAV -arvon, mutta
  ORC:n kanssa on nyt jo premiumia hinnassa, joten sen suhteen tarkempana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, olisi varmaan pitänyt tutkia vähän tarkemmin noita. Paljonko nuo tuottavat osinkoja sulle?

   Poista
 2. Nimetön20.11.14

  Tällä hetkellä kuukausitasolle laskettuna $816.

  En missään nimessä tarkoittanut, että ORC olisi tälläkin hinnalla riskiostos (itse asiassa lisää sitä mahdollisesti vielä itsekin lähiaikoina), tuo on vaan yleisohje, että hyvä ostohinta on reilusti alle NAV. Mutta, siihen vaikuttaa niin moni muukin asia ja esim juuri ORC on hyvässä iskussa.

  Muita mREITjä mitä minulla on JA joissa hinta tällä hetkellä reilusti alle NAV:n on NLY, ARR, CYS, AGNC (muuttui juuri kuukausimaksajaksi ja teki pienen korotuksen osinkoon) ja IVR. Esim. omistamani WMC on hyvä, mutta on myös hinnoiteltu siten. Löytyy myös MORL.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös MORL:sta tarvitse maksaa enemmän veroja kuin normaaleista osakkeista? Itse haluan sijoittaa ainoastaan suoraan yhtiöihin.

   Poista
 3. Nimetön21.11.14

  Minulta ei ainakaan peritä MORL:stä tällä hetkellä edes 15% lähdeveroa, joten ainakin verovuoden ajan+verotuksen valmistumisen ajan saan korkoa korolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ymmärtänyt että osinkoja maksavista ETF:stä maksetaan osingoista samaa veroa kuin pääomatuloista. En sitten ole täysin varma tästä.

   Poista
 4. Nimetön21.11.14

  Tuo ei olekaan ETF vaan ETN.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kerrot sitten ensi vuonna miten veroitus meni =)

   Poista
 5. Nimetön22.11.14

  Tässä kuussa ostettuja: BRG, PFF, TUP, KO, TAL, LNCO:a lisää ja ARCP pikku satsi takaisin. O myyty väliaikaisesti koska vanhoja tappioita vielä jäljellä. Ihmeen äkkiä ovat osingot nousseet jo sille tasolle että dollareita ei tarvitse lisää ostaa. Tätä menoa muutaman vuoden päästä saa saman verran osinkoina kuin mitä töistä nyt saa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai olet jo siellä asti matkallasi, kateeksi käy =)

   Poista
  2. Nimetön23.11.14

   Ikää on tosin sen verran enemmän kuin sinulla, jatka vain valitsemallasi tiellä. Kyllä lopuksi kiitos seisoo, tosin verottaja pitää kyllä huolen ettei liian helpolla pääse : )
   t: ronkelo

   Poista
  3. Kyllä, jatketaan samaan malliin =)

   Poista