10.12.2014

Omaisuuden päivitys - Joulukuu 2014


Omaisuuteni arvo on noussut ihan mukavasti viime kuusta, tällä hetkellä 43 912€, lisäystä 1112€. Säästäminen kannattaa siis. Seuraava mielenkiintoinen etappi on varmaan 50 000€, se on kuitenkin jo puolet sadasta tuhannesta. Siihen saakin jo sitten tehdä ihan hartiavoimin työtä. Taitaa mennä jopa vuosi ennen kuin pääsen sinne asti. No mutta, sitä varten tavoitteita asetetaan että olisi jotain tavoiteltavaa =D

Viimeisimmät ostot
Viimeisimmät myynnit
Tulot/menot
Osinkotulot


Kuva: stuart miles/FreeDigitalPhotos.net

6 kommenttia:

 1. Hienoa! Itsellä on tuo 40000e tavoitteena 3 vuoden päässä. Matkaa siihen 22000e. Oletko huomannut, että säästäminen/sijoittaminen olisi helpottunut omaisuuden kartuttua isommaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tuntuu siltä että raha tulee rahan luo =)

   Poista
 2. Hyvin kyllä noussut omaisuutesi arvo. Itse muutan kans tuon salkkuseurannan rinnalle omaisuuden seurannan, jossa sitten näkyy myös nuo maksamani lyhennykset pankkiin, ja muutenkin se kokonaisomaisuus nousee nopeammin kuin pelkkä salkkuseuranta.

  Ts. olet hyvä kirittäjä, koska näyttää omaisuutemme olevan suht samoissa. Oma arvio 40k puhkaisusta on ensi vuoden toukokuussa, ja 50k pitäisi olla saavutettuna sitten vuoden 2015 loppuun mennessä. Jännä nähdä miten käy =)

  -J-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on hyvä että on monta mittaria joita seurata. Minulle tärkeintä on kuitenkin osingot, joten niiden määrää seuraah erityisellä mielenkiinnolla. Onhan se kuitenkin hyvä että omaisuuskin kasvaa koko ajan =)

   Sinähän saatat mennä jopa ohitsenikin pian, riippuen osakkeiden kurssikehityksestä. Minulla on nimittäin tavoitteena säästää taasen tuo 500€/kk osakkeisiin. Mitä tavoittteita sinulla oli ensi vuodelle?

   Poista
  2. Vielä en varsinaisia tavoitteita ole miettinyt. Tämän vuoden tavoite oli saada 60k bruttotuloja (palkka, salkun arvon nousu, vuokrat yms, ILMAN veroja), ja näyttää onnistuvan. Tänä vuonna sain keskimäärin sen 500/kk säästöön, niin voisin periaatteessa yrittää sitä 600e/kk..

   Itse olen miettinyt tuota Sun osinko-taktiikkaan, mutta kun myös sijoittaisin ne uudestaan, niin se kaksinkertainen verotus ei houkuta, vaan sijoitan kohteisiin, jotka sijoittavat osingot uudelleen suoraan pääomaan (esim Seligson), joten maksan sitten vain kerran ne verot, siitä kokonaisnoususta.

   -J-

   Poista
  3. Hei,

   kuulostaa järkevältä.

   Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

   Poista