9.12.2014

Osakesalkun päivitys - Joulukuu 2014Taas on aika päivittää riippumattomuussalkkua. On mukavaa nähdä miten taloudellinen riippumattomuus tulee koko ajan lähemmäksi ja lähemmäksi. Tietysti edistyminen tuntuu välillä myös hitaalta, mutta pääasia on nähdä miten osinkovirta kasvaa koko ajan.

Osakkeideni arvo on tällä hetkellä $37,244 eli 10% tai $3679 enemmän kuin viime kuussa. Valitettavasti lähes koko summa on lainaa, joten osakkeiden arvo on itseasiassa laskenut ennemmin kuin noussut.

Forward brutto-osingot ovat nyt $2238 tai $186/kk - verot, jos osingot tulisivat tasaisesti ympäri vuotta. Näin ei kuitenkaan tapahdu, mutta siitä ei ole mitään haittaa. Todella paljon tuli lisää dollareita vuotuisiin osinkoihin, mutta se johtuu siitä että tuli hamstrattua paljon MLP yhtiöiden osakkeita jossa yield voi olla jopa 24%. Kestävällä pohjalla? Se jää nähtäväksi

Olen myös ottanut sijoituslainaa IB:ltä, saldo tällä hetkellä $8725. Suunnitelmani on pitää lainoitusaste ~25% IB:ssä olevista osakkeista, ja tällä hetkellä lainoitusaste on juurikin noin tuo 25%. Lainan korko on 1,59% vuodessa.

Olen tällä hetkellä sijoittanut 94 eri yritykseen, lisäystä tällä saralla viime kuusta 4 kpl. Lisäilyt jatkuvat hiljalleen viikosta viikkoon.

Viimeisimmät ostot
Viimeisimmät myynnit
Tulot/menot
Osinkotulot


Oliko sinulla hedelmällinen sijoituskuukausi?

Kuva: ddpavumba/FreeDigitalPhotos.net

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti