2.12.2014

Tulot/menot - Marraskuu 2014Jokaisena kuukautena julkaisen edellisen kuun tulot ja menot. Pidän kirjaa jokaisesta eurosta jonka saan ja kulutan, joten luvut ovat tarkkoja, palkka ja osingot verojen jälkeen.

Tulot marraskuulta 2014:

2481€--Palkka
70€--Osinkotulot
0€--Lisätulot

Tulot yhteensä: 2551€

Menot marraskuulta 2014:

1060€--Asuminen
11€--Puhelin
79€--Shoppailu 
31€--Vakuutusmaksut
28€--Terveyskulut
€--Kissan kulut
200€--Perusruoka 
19€--Ravintola
53€--Viihde
39€--Välityskulut
2€--Pankkipalvelut
--Matkat
5€--Matkakortti
5€--Korkokulut 
7€-- Harrastukset
28€--Opintolainan lyhennys 
30€--Auto ja bensa

Menot yhteensä: 1598

Säästösumma oli tässä kuussa 953€ eli 37%. Palkkatulot olivat tässä kuussa paremmat kuin normaalisti ylitöiden takia, ja menotkin olivat hyvin linjassa. Joulukuussa onkin sitten tiedossa joululahjojen ostoa ja Tallinnan matkaa. Näihin uppoaa satoja euroja, mutta joulu on kerran vuodessa vaan =) Joudun myös nostamaan veroprosenttiani joulukuulle, joten saan palkkaa arviolta vain 2000€ käteen.

Tavoitteeni on säästää keskimäärin vähintään 25% nettotuloista kuukaudessa ja sijoittaa suurin osa näistä rahoista osakkeisiin. Tässä kuussa sain säästettyä ison kasan rahaa ja tein paljon ostoja, voit lukea ostoistani täältä: Viimeisin osto.

Vuoden säästöprosentit:

Tammikuu - 47%
Helmikuu - 47%
Maaliskuu - 52%
Huhtikuu - 34%
Toukokuu -  26%
Kesäkuu - 33%
Heinäkuu - 22%
Elokuu - 26%
Syyskuu - 23%
Lokakuu - 38%
Marraskuu - 37%


Keskimäärin 35%

Oliko sinulla hedelmällinen säästökuukausi?

Kuva: Taxcredits.net

8 kommenttia:

 1. Nimetön2.12.14

  Maksetaanko jossain IT-firmassa vielä säännöllisesti ylitöistäkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottahan toki =) Olen pannut merkille että myös osinkojenpoimija http://osinkojenpoimija.wordpress.com/ on töissä IT-alalla ja nauttii välillä hyvistä ylityökorvauksista.

   Poista
 2. Nimetön3.12.14

  Tervehdys

  Ihan mielenkiinnosta, millainen koulutustausta sinulla on? AMK-insinööri/yliopisto vai oletko vaan lahjakas alallasi? Uskotko tulojesi nousevan tulevaisuudessa , tuleeko eläke aikaistumaan? :)

  Mitä mieltä olet osinkopohjaisesta sijoittamisesta suuriin ''arvoyhtiöihin''. Itseä kiinnostaa tälläisiin sijoittaminen kun en ole REIT-alaan hirveästi tutustunut. Harmi sinänsä kun maksavat kovaa osinkoa. Salkustani löytyy mm. Coca Cola, AT&T, Wells Fargo ja Exxonin kaltaisia yhtiöitä.

  Kusenko pahasti itseäni silmään tälläisiin yhtiöihin keskittyessä? Harrastatko itse rahastoja vai onko kaikki omistuksesi osakkeissa?

  Kiitos mielenkiintoisesta blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei

   Olen IT-Tradenomi (AMK). Tietysti toivon että palkka tulee nousemaan tulevaisuudessa, sillä aloitin työurani vasta puolitoista vuotta sitten. 300€ on noussut kuukausipalkka tänä aikana. Toisaalta en kuitenkaan halua laskea paljoa palkan nousun varaan, se voi tapahtua tai sitten ei.

   Olen sitä mieltä että suunnitelmasi on hyvä, itsekin omistan noista muita paitsi AT&T:tä. Itse en ole vielä ihan varma haluanko painottaa salkkuni tuollaisiin osingonkasvattajiin, vai high yield yhtiöihin. Parempi olisi varmaan omistaa molempia. Lähiaikoina olen kuitenkin ostellut vain noita high yieldejä.

   Harrastan rahastoja siinä mielessä että pidän osakesalkkuani vähän niinkuin rahastona, sisältäähän se kuitenkin jo lähes sataa eri osaketta. Voit tutustua siihen kohdasta Salkku, päivitys tulee tällä viikolla.

   Kiitos lukemisesta!

   Poista
 3. Nimetön4.12.14

  30 euroa autoon ja bensoihin on kyllä vähän, onko tuo joku kimppa-auto vai kuinka tuollaisilla summilla tulee toimeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajelen tyttöystävän autolla, josta maksan välillä bensat :)

   Poista
  2. Nimetön26.12.14

   Säästämistä parhaimmillaan! :D

   Poista