8.1.2015

Osakesalkun päivitys - Tammikuu 2014Taas on aika päivittää riippumattomuussalkkua. On mukavaa nähdä miten taloudellinen riippumattomuus tulee koko ajan lähemmäksi ja lähemmäksi. Tietysti edistyminen tuntuu välillä myös hitaalta, mutta pääasia on nähdä miten osinkovirta kasvaa koko ajan.

Osakkeideni arvo on tällä hetkellä $39 665, eli 6,5% tai $2421 enemmän kuin viime kuussa. Öljy osakkeet ovat menestyneet suht heikosti, muut ihan ok. Tuli tehtyä niin paljon ostoja ja myyntejä viime kuussa että en niistä jaksanut edes kirjoittaa tähän blogiin. Yritän nyt skarpata uuden vuoden kunniaksi, ja toivottavasti tulee myös vähemmän niitä myyntejä.

Forward brutto-osingot ovat nyt $2408 tai $200kk - verot, jos osingot tulisivat tasaisesti ympäri vuotta. Näin ei kuitenkaan tapahdu, mutta siitä ei ole mitään haittaa. Muutama yritys pudotti osinkoja, mutta se ei paljoa näkynyt vuosittaisessa osinkovirrassa.

Olen myös ottanut sijoituslainaa IB:ltä, saldo tällä hetkellä $9195. Suunnitelmani on pitää lainoitusaste ~25% IB:ssä olevista osakkeista, ja tällä hetkellä lainoitusaste on juurikin noin tuo 25%. Lainan korko on 1,62% vuodessa.

Olen tällä hetkellä sijoittanut 90 eri yritykseen, vähennystä tällä saralla viime kuusta 4 kpl.

Viimeisimmät ostot
Viimeisimmät myynnit
Tulot/menot
Osinkotulot


Oliko sinulla hedelmällinen sijoituskuukausi?

Kuva: ddpavumba/FreeDigitalPhotos.net

6 kommenttia:

 1. Nimetön10.1.15

  Vähän hätäisiä myyntejä teet vaikka osinkoa laskivat, öljyn takia esim. BBEP ja LNCO. Eivät silti salkussasi niin isolla painolla olleet ja kuitenkin osingot olivat laskun jälkeenkin parhaimmistoa salkussasi.

  Omasta salkusta myin ARR:n ja ostin HP, IDA ja ESV.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   en ole myynyt öljy osakkeistani kuin SNP:n ja SDRL:n, muut myyntini koskivat BDC ja mREIT -yhtiöitä. ARR oli mielestäni hyvä myydä, ei johto saanut mitään aikaiseksi.

   HP:tä pitää miettiä, sillä en ole 100% luottavainen heidän uuteen osingonjako politiikkaansa. Viittaan siihen kun he nostivat osinkoa kerralla ison kasan lähivuosina, ja aiemmin saavutettu hyvä osingonnosto putki on perua ajoilta kun maksoivat miniosinkoja.

   Poista
 2. Nimetön11.1.15

  OK, en tiennyt onko tuo salkkusi kuinka ajantasalla. HP ei tosiaan välttämättä pitempään holdiin jää, sen verran vaan laskenut että kokeillaan saisiko siitä edes omansa pois. ESV:n kanssa vähän sama juttu, kun ei oikein halpoja muita löydy nyt.

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoinen strategia sinulla, ostat hyvinkin pienissä erissä uusia osakkeita koko ajan. Itselläni on päinvastainen näkemys, enkä esimerkiksi osta jenkki-osakkeita alle 2500€ erissä juuri siksi, että transaktiokustannukset nousevat muuten liian suureksi suhteessa ostojen määriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kiva ostella kun kuitenkin Interactive Brokersilla menee se $10 minimimaksu kuussa, osti osakkeita tai ei. Joten kun valuutanvaihto maksaa $2 ja osakkeiden osto esim $0.35 per transaktio, niin mikään ei rajoita ostoja =)

   Lueskelin blogiasia tänään, ja tuli tällainen kysymys mieleen: Kun olit opiskelemassa niin kirjoitit että ostit 4 sijoitusasuntoa ja keräsit 40 000€ sijoituksiin. Mutta miten se onnistui, jos tarvitsit about 20k omaa pätäkkää per kämppä? 4 x 20k + 40k = 120k. Tuskin kuitenkaan tuollaista summaa sait opiskellessasi säästöön =D

   Poista