4.1.2015

Seuraa strategiaasi

Nyt kun sijoitusvuosi 2014 on takana, on helppo nähdä mikä ainakin minulle on kaikkein vaikeinta sijoittamisessa. Se on nimittäin suunnitelmassa pysyminen. Viime vuonna tuli livettyä suunnitelmasta sijoittaa vakaisiin osinkoa nostaviin osakkeisiin monellakin eri tapaa. Alli listattuna niistä tärkeimmät:

Eron takia jouduin myymään monia hyviä sijoituksia, että pystyin ostamaan asuntomme itselleni. Esim. tupakkiyhtiöt menivät myyntiin, vaikka nostivat hienosti osinkoaan.

Sijoitus ARCP:hen oli selvä virhe, liian iso possa ja liian riski sijoitus.

Spekuloiva sijoitus Softbankiin, joka muka nousisi Ali Baban listautumista seuraavana aikana. No, nousu tapahtui kyllä, nimittäin ennen listautumista, enkä minä ollut siinä vielä mukana.

Yieldin jahtaaminen. Iso yield, iso mahdollisuus osingonleikkaukseen? Siltä vaikuttaa, koska omistamistani ison yieldin osakkeista osinkoa leikkasi PSEC, BBEP ja LNCO.

Jos olisin noudattanut strategiaani, niin näitä virheitä ei olisi sattunut. Siksi vuosi 2015 tulee olemaan minulle vuosi jolloin keskityn noudattamaan strategiaani, ja jätän suuremmat spekuloinnit muille.

Millaisia sijoitusvirheitä sinä teit vuonna 2014?

8 kommenttia:

 1. Nimetön5.1.15

  Ja mikä siis on se strategiasi, jota aiot nyt orjallisemmin noudattaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aion ostella osinkoa korottavia arvoyhtiöitä, tyyliin BBL, HP, TGT. Näinhän suunnittelin aiemmin, mutta toteutus jäi puolitiehen. Enemmän taas dividend mantran peesailua.

   Poista
  2. Hei!

   Katsoinko oikein, että myit Prospect Capitalin pois?
   Siitä ollaan monta mieltä. Olen seurannut yhtiötä tarkkaan ja se selvisi mm. vuodesta 2009 hyvin. Osingon leikkaaminen teki sille hyvää. Arvostamani Albert Alfonso ja toisaalta ilmeinen ammattilainen BDC Buzz ovat tällä kannalla.

   http://seekingalpha.com/article/2790965-3-reasons-why-prospect-capital-is-set-to-rebound-in-2015

   Muilta osin strategiasi toimii loistavasti; syytä itseruoskintaan ei ole. Salkku on täynnä toinen toistaan parempia firmoja, joten niiden lisäily kärsivällisesti riittää, IMHO.

   Poista
  3. Joo, poistuin koko BDC skenestä tällä erää. MCC ja FSC lähti myös. Ei enää noin paljoa noita high yield osakkeita, vaan vakaita osinkoa nostavia koneita mieluummin =) Sitten ei ole niin suurta riskiä osinkojen leikkaukseen. MREIT firmat jäivät kyllä salkkuun, kuten myös MLP yhtiöt. Ne tuovat nyt rahaa laatuyhtiöiden ostoon. Toivon mukaan osingot eivät laske taas.

   Poista
 2. "Millaisia sijoitusvirheitä sinä teit vuonna 2014?"
  Helmikuussa keksin sijoittaa venäläisiin öljy-yhtiöihin. Pari viikkoa myöhemmin tankit rullasivat Krimille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on öljyssä kiinni muutamia tuhansia. Laskulle ei näy ainakaan vielä loppua.

   Poista
 3. Onko kyseessä virhe, nähdään myöhemmin.

  VastaaPoista