30.3.2015

Tämän hetken huonoimmat sijoitukseni

Hmm, salkussani on mistä valita. Siis jos tappiolla olevista sijoituksista puhutaan... Tähän tekstiin aion kuitenkin valita MLP -osakkeeni, joissa prosentuaaliset tappiot ovat aikas mahtavia. Alla listaa:

65%, -$414 NSLP
62% -$285 BBEP
58% -$318 LNCO
52% -$245 VNR
49% -$221 ARP
24% -$96 PGH

Mikä meni siis vikaan? Market timing is everything... Aika väärään aikaan on tullut noita osteltua. Distribuutiot ovat myös vähentyneet samaa tahtia kuin MLP:den arvotkin. Tällä hetkellä olen noissa tappiolla jotain $1600. Mitä pitäisi sitten tehdä asialle? En aio mennä itkemään vajan taakse huonoa menestystäni, vaan aion holdata näitä. Tuon $1600 nyt säästää kahdessa kuukaudessa, joten ei tässä mistään maailmanlopusta ole kyse. Kaipa se ölppä joku päivä nousee. No, oppi on tästä että seuraavan kerran kun haluan sijoittaa MLP:hin niin ostan suosiolla UBS pankin MLPL ETN:ää. Nuo suorat MLP sijoitukset voisin myydä sitten jos ne joskus nousevat about ostohintaansa.

Mitä te tekisitte tilanteessani?

12 kommenttia:

 1. Nimetön30.3.15

  Hmm.. en ole tuohon sektoriin perehtynyt, mutta voisiko olla kyseessä ennakoitu öljyn halpeneminen. Silloinhan noista uusiutuvista ei välitetä rotan häntää... mutta pitkällä tähtäimellä, 15-20 vuoden päästä vaihtoehtoiset energialähteet voi olla ihan toisessa arvossa.

  VastaaPoista
 2. Kannattaa myös miettiä verovähennyshyötyä jonka myydessä nuo tappiolla saat. Öljyllä voi mennä vielä useita vuosia ennenkuin alkaa nousta, joten löytyisikö jäljellä oleville rahoille parempia sijoituskohteita? Itse myisin ja ottaisin verohyödyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuokin on hyvä näkökulma, ongelmani on vain etten osaa myydä voitollisia osakkeitani =D

   Poista
  2. Eikö verovähennyksen saa myös osinkoveroista? Näin olen itse käsittänyt.

   Poista
  3. Hei, valitettavasti ei. http://www.vero.fi/fi-FI/Syventavat_veroohjeet/Henkiloasiakkaan_tuloverotus/Luovutustappioiden_vahentaminen(25217)

   Poista
 3. Vähän vähemmän on noita MLP yhtiöitä tullu katseltua. Maksavatko osinkoa ? Jos maksavat niin varmaan hold and forget. Mutta kannattaa vähän neljännesvuosiraportteja kattoo, miten yritys pärjäilee. Oljystä nyt ei kukaan tiiä mihin se menee. Yleensähän se on tullut ylöspäin aina jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maksavat distribuutioita joiden verotus ei ole täysin selvä. Katsotaan sitten syyskuussa paljon verottaja vie noista. Kotiin tuli yhtiöiltä jo kirjeitä että pitäisi täyttää joitain planketteja jenkkien verottajalle. Tietääkseni kuitenkin ei tarvitse suomalaisena näin tehdä, joku voi korjata tämän jos olen väärässä.

   Distribuutiot ovat laskeneet kuin lehmän häntä öljyn hinnan laskiessa. Ehkä vuoden päästä tilanne on jo valoisampi.

   Poista
 4. Nimetön2.4.15

  Terve, itse olen samassa tilanteessa ja kiinni hieman isompia summia noissa MLP yhtiöissä. Ajattelin seurata tilannetta ainakin vuoden tekemättä mitään, sillä jos ja kun öljyn sekä maakaasun hinta alkaa nousemaan tulevat MLP:t raketoimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, hyvä idea. Mites verotus on sulla mennyt, monta prosenttia on otettu lopulta? Tuliko sullekin kotiin jotain lomakkeita jossa neuvottin hakemaan IRS:ltä veronpalautusta?

   Poista
 5. Moi,

  lukijoita, tai ainakin itseäni kiinnostaa, minkälainen show on esissä IB:n kanssa ja tuoko jokin tietty sijoitustyyppi, kuten mainitsemasi MLP lisävaivaa. Tästä toivoisin kattavaa kirjoitusta sitten kun aika on, mikäli mahdollista. Ainakin kiehtova aihe ja aina jännä tuo verotus.

  Hyvin olet saanut kyllä kasattua salkkua ottaen huomioon ajan. Nykyinen säästö-% on huikea! Pidä sama linja. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, minun on tarkoitus tehdä postaus tästä aiheesta sen jälkeen kun verottaja on hyväksynyt veroilmoituksen korjauksineen.

   Kiitos, tsemppiä myös sinulle :)

   Poista