3.3.2015

Tulot/menot - Helmikuu 2015Jokaisena kuukautena julkaisen edellisen kuun tulot ja menot. Pidän kirjaa jokaisesta eurosta jonka saan ja kulutan, joten luvut ovat tarkkoja, palkka ja osingot verojen jälkeen.

Tulot helmikuulta 2015:

2453€--Palkka
100€--Osinkotulot
243€--Lisätulot

Tulot yhteensä: 2796€

Menot helmikuulta 2015:

220€--Asuminen
54€--Shoppailu 
--Vakuutusmaksut
170€--Terveyskulut
--Kissan kulut
150€--Perusruoka 
23€--Ravintola
38€--Viihde
8€--Välityskulut
--Matkat
12€--Korkokulut 
7€-- Harrastukset
28€--Opintolainan lyhennys 
48€--Työttömyyskassa
--Auto ja bensa

Menot yhteensä: 758

Säästösumma oli tässä kuussa 2059€ eli 74%. Palkka oli hyvä ylitöiden takia, osinkotulot olivat samat kuin viime kuussa. Lisätulot olivat taloyhtiön hallituksen palkkiot.

Asumiskulut olivat sen takia niin pienet että nykyään tyttöystäväni maksaa osaa kuluista ja merkitsen nykyään lainan lyhennyksen säästönä. Asumiskuluihin tulee vain vastike, taloyhtiölaina, vesimaksu, sähkö ja netti. Lääkärikuluihin meni rahaa, mutta toivon että osan ainakin saisin pian takaisin sairasvakuutuksesta. Ruokakuluja on hienosti saatu vähennettyä 50€ kuussa. Enempää en jaksa enää vähentää, sillä mielestäni syömme tällä hetkellä terveellisesti paljon vihanneksia ja kasviksia.

Ystävänpäivänä kului aika kasa rahaa mutta se näkyy vasta maaliskuussa sillä päätin käyttää kortin luottopuolta. Auton kulut oli nolla, sillä ei tullut pahemmin ajettua helmikuussa. Tässä kuussa aion ostaa bensaa ja katsastuksen joten autoon menee joku 70e.

Tavoitteeni on säästää keskimäärin vähintään 25% nettotuloista kuukaudessa ja sijoittaa suurin osa näistä rahoista osakkeisiin. Tässä kuussa sain säästettyä hienosti yli tavoitteeni. Tavoite on asetettu aivan liian maltilliseksi, joten luulen että tulen ylittämään tuon leikiten. Pitää ensi vuonna tarkistaa tavoitetta roimasti ylöspäin!

Vuoden säästöprosentit:

Tammikuu - 35%
Helmikuu -  74%


Keskimäärin 56%

Oliko sinulla hedelmällinen säästökuukausi?

Kuva: Taxcredits.net

4 kommenttia:

 1. Täytyy kyllä kunnioittaa säästölukujasi. Itse toistaiseksi lasken asuntolainan kuluna, mutta huomion sen kyllä nettovarallisuudessa. Tavoitteesi lähenee erittäin nopeasti tällä tahdilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tulin kauan pohtineeksi tuota asiaa, mutta päädyin lopulta merkkaamaan säästöksi tuon. Kaunistaa ainakin lukuja kivasti ;D

   Poista
 2. Heh, hyvät luvut antavat kyllä motivaatiota. Syy miksi itse päädyin merkkaamaan tuon kuluksi on, että nään suoraan kuukauden "ylijäämän", eli paljon olisi voinut laittaa sijoituksiin ym.

  VastaaPoista