6.3.2015

Viikon tapahtumat


Viikon tapahtumat kerää yhteen elämässäni, sijoituksissa ja omaisuudessa tapahtuneet muutokset.

Kaupat 

Tällä viikolla myin OMI:n pois sillä he nostivat mielestäni osinkoa liian niukasti. Ostin tilalle CORR ja STWD. Ainakin osinkot kasvoivat näillä ostoilla. Ensi viikolle sitten ostoon jotain euroopasta, Allianz tai Munich RE vai jopa bemaria? Reaaliaikaisen tilanteen salkustani näkee tästä.

Sosiaalisesti tämä viikko oli aika tylsä, viime viikonloppuna tuli käytyä syömässä, kuten varmaan myös sunnuntaina. Ravintolaan on hyvä käyttää rahaa, sillä siitä jää hyvä maku suuhun =) Leffassa olisi kiva käydä, täytyy katsoa ensi viikolla mitä on valikoimassa.

Omaisuus 

Omaisuuteni arvo on noussut todella paljon viime kuusta, tällä hetkellä 52 200€, lisäystä 5826€. Suurin vaikutus oli sillä kun vanhempani eivät halunneetkaan takaisin heidän asuntooni lainaamiaan rahoja, vaan suosittelivat minua sijoittamaan ne. Sijoituksiin laitoin 500€ ja opintolainaa lyhensin myös mukavasti, jäljellä enää 1230€.

Salkku

Riippumattomuussalkkukin jakselee ihan mukavasti, lisäystä muutamalla dollarilla viime kuuhun verrattuna. Brutto-osingot nyt $215/kk. Salkusta löytyy enää 82 eri yritystä.

Velkaisuus tällä hetkellä 24,5% IB osakkeiden arvosta. Ei ole paljoa pienentynyt, pitäisi varmaan maksaa vähän velkaa pois jo. 15-20% olisi sopiva velkaisuus mielestäni.

Viikolla luettua

ARCP-update: parempaan päin menossa
Laiska sijoittaja käy läpi ARCP tilanteen uusimpia käänteitä. Itse läksin kelkasta heti kun lopettivat osingon maksun.

Tavoitteet maaliskuu 2015
Säästämällä miljonääriksi? laittaa ihan hyvät tavoitteet tiskuun maaliskuulle. Itsekin pyrin tuohon 500€ sijoituksiin kuussa. Välillä menee jopa yli =)

Seuraavia askeleita miettimässä
Rahamies miettii seuraavia askeleitaan, ostaako asunto vai ei? Minä olen ollut aina asunnonoston kannalla. Tietysti monia mielipiteitä liittyy aiheeseen.

Helmikuun tulot ja menot
Osinkojenpoimija alkaa jo lähestyä +-0 omaisuudessa ja veloissa. On varmasti mukava tunne sitten aikanaan kun on enemmän omaisuutta kuin velkaa. Itse odotan kun pääsen kohta eroon opintolainasta. Pieni laina mutta lainanhoitomaksu on 2,50€ kuussa. Jos tuota maksaisi vaikka 5 vuotta niin pelkistä lainanhoitomaksuista tulisi 150€.

Hyvää viikonloppua, muista lepäillä!

Kuva: jscreationzs/FreeDigitalPhotos.net

6 kommenttia:

 1. Mahtava nähdä, omaisuutesi arvo kasvaa. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 2. Melkeen ostaisin molempia Allianz ja Munich RE, vaikee sanoo kumpi parempi. en oo kattonu nyt vähään aikaan, eikös sieltä irtoa osinkojakin kohta? onko kumpikaan ilmottanut nostavansa? Itteä tietenki harmittaa ku kattelin tota Munich Re:tä sillon ku se dippas 145€ ois ollu kyllä oston paikka. Jälkeenpäin on aina hyvä pohtia. :)

  Sullahan on salkku kasvanu kivasti, onnea siitä.
  Jatkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostan molempia =) Munich RE nostaa 50snt, Allianz nostaa 1,55€.

   Poista
 3. Nimetön12.3.15

  Osta TROW. 7 huhtikuuta irtoaa 2 dollarin extraosinko, joten pieni alennusmyynti luvassa kyseisenä päivänä. Lähtee itsellänikin ostoon silloin.

  http://www.dividendmantra.com/2015/03/recent-buy-57/

  VastaaPoista