2.4.2015

Tulot/menot - Maaliskuu 2015Jokaisena kuukautena julkaisen edellisen kuun tulot ja menot. Pidän kirjaa jokaisesta eurosta jonka saan ja kulutan, joten luvut ovat tarkkoja, palkka ja osingot verojen jälkeen.

Tulot maaliskuulta 2015:

2259€--Palkka
136€--Osinkotulot
194€--Lisätulot

Tulot yhteensä: 2589€

Menot maaliskuulta 2015:

220€--Asuminen
47€--Shoppailu 
70--Vakuutusmaksut
14€--Terveyskulut
--Kissan kulut
150€--Perusruoka 
162€--Ravintola
34€--Viihde
7€--Välityskulut
--Matkat
11€--Korkokulut 
20€-- Harrastukset
30€--Opintolainan lyhennys 
36€--Auto ja bensa

Menot yhteensä: 801

Säästösumma oli tässä kuussa 1807€ eli 69%. Palkka oli normaali palkka, osingot olivat hiukan tavallista isommat sillä vähennän nykyään niistä vain ennakonpidätyksen. Lisätuloissa oli vakuutuskorvauksia terveyskuluista.

Asumiskuluihin tulee puolet vastikkeesta, taloyhtiölainasta, vesimaksusta, sähköstä ja netistä. Ravintoloihin meni sievoinen summa rahaa, ja miksipäs ei. Kukapa voisi vastustaa hyvää ruokaa. Tuo trendi tulee jatkumaan myöhemminkin. Välittäjän vaihto on auttanut välityskuluihin, ei tule enää niin isoja kuluja. Auto piti katsastaa ja siihen kului hiukan rahaa.

Säästän nykyään näin: ostan kaikki aina luottokortilla. Kuun lopussa saan palkan ja maksan laskun. Sitten laitan kasan rahaa osakevälittäjälle ja elän taas koko kuun luotolla. Näin raha tekee koko ajan työtään. Miten sinä säästät?

Tavoitteeni on säästää keskimäärin vähintään 25% nettotuloista kuukaudessa ja sijoittaa suurin osa näistä rahoista osakkeisiin. Tässä kuussa sain taas säästettyä hienosti yli tavoitteeni. Tavoite on asetettu aivan liian maltilliseksi, joten luulen että tulen ylittämään tuon leikiten. Pitää ensi vuonna tarkistaa tavoitetta roimasti ylöspäin!

Vuoden säästöprosentit:

Tammikuu - 35%
Helmikuu -  74%
Maaliskuu - 69%


Keskimäärin 60%

Viimeisimmät kaupat
Tulot/menot
Osinkotulot

Oliko sinulla hedelmällinen säästökuukausi?

Kuva: Taxcredits.net

4 kommenttia:

 1. Erinomainen kuukausi jälleen sinulla! Itse en vain millään pääse noihin lukuihin, peiliinkatsomisen paikka selvästi :)

  Osinkotulosi olivat 17% kuluista, eli taloudellinen riippumattomuus lähenee. Mielestäni olisi havainnollistavaa, jos rupeaisit seuraamaan tätä osinkotulojen suhdetta kuluihin jatkossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitoksia paljon!

   Olen miettinyt samaa, mutta mielestäni lukua vääristäisi tapani merkata asumiskuluni. Merkkaan säästöksi lainan maksun ja kaikki muut asumiskuluni menoiksi. Kuitenkin tällä hetkellä olen pakotettu maksamaan lainaa pois. Siten nykyistä asumiskulujen merkkaustapaa käyttäessä prosentista tulisi liian positiivinen.

   Poista
 2. Nimetön3.4.15

  Onko kyllä hurjan hyvällä tasolla tuo säästämisesi. Osakesalkkusi tulee kasvamaan vauhdilla, jos pystyt edes läheskään tuolla tasolla pitämään säästämisesi.

  Itseasiassa.... jos pystyisit pitämään edes suurinpiirtein tuolla tasolla säästämisen, niin voit vaihtaa blogisi aiheeksi "neljäkymmentäviisivuotiaanaeläkkeelle" :-)

  t. osinkosijoittaja.com :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, sinulla taas tulee osinkoja iso kasa jo nyt :) Kohta pitää varmaa vaihtaa nimi "neljäkymmentävuotiaanaeläkkeelle" :D

   Poista