31.5.2015

Blogille uusi nimi

Koska mielestäni Viisikymppisenä eläkkeelle ei kuvaa enää tavoitteitani, päätin vaihtaa blogini nimeä. Pitkän harkinnan jälkeen keksin passeliksi nimeksi Osinkokuningas, sillä haluan kerätä mahdollisimman suuren osinkopotin. Viisikymppisenä eläkkeelle kuulostaa siltä haluan jäädä eläkkeelle viiden kympin iässä. Tosiasiassa kerään vain suurta osinkopottia, enkä enää ole ollenkaan varma mihin ikään tähtään. Yksi vaihtoehto voisi olla 3 päivää töitä viikossa, ja 2 vapaapäivää + viikonloput. Siten pysyisi mieli virkeänä, mutta olisi kuitenkin mukavasti vielä vapaata.

Laittakaa siis nyt kaikki blogini uusi osoite ylös, ja nähdään tästä lähtien osoitteessa http://www.osinkokuningas.com !

7 kommenttia:

 1. Päällikömpi nimi! :D Onko sulla jotain tiettyä tavoitetta, että milloin haluat päästä lyhennettyyn työviikkoon ja paljon tarvitset siihen osinkotuloja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun tykkäät =) En ole vielä pohtinut tuota ajatusta eteenpäin, tekijöitä on niin paljon. Ensinnäkin pitäisi löytää työ jossa voisi tehdä noin vähän töitä. Ja sitten pitäisi miettiä että paljon tarvitsisi vielä lisää palkan päälle. Sekin riippuu elämäntilanteesta...

   Poista
 2. Nopeasti vilkaistuna meillä on tulot aikalailla samaa tasoa ja menotkin näyttävät samansuuntaisilta. Jos olet valmis tinkimään sijoittamiseen menevästä rahamäärästä lisääntyvän vapaa-ajan vastineeksi, niin uskoisin lyhyemmän työviikon olevan mahdollista sinulle jo nyt, olettaen että työnantaja hyväksyy suunnitelman.

  Itse ajattelin siirtyä lyhyempään työviikkoon ensi vuonna kun toinen asuntolaina on maksettu ja kuukausittaiset menot pysyvät paremmin kurissa. Taloustilanne kun on mikä on niin palkattomia vapaapäiviä saa helposti ainakin minun toimenkuvassani ja verottajan avustuksella tuo työajan lyhennys ei tunnu kuukausipalkassakaan muutamaa saturaista enempää. Onhan esimerkiksi 200€ kova raha päälle parin tonnin kuukausipalkasta, melkein 10%, mutta mieluummin lataa akkuja ja keskittyy elämän tärkeisiin asioihin kuin väkisin puurtaa rahan vuoksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on juu... mutta ajattelin kyllä vielä ainakin muutaman vuoden olla ihan 100% työssä ja kerätä rahavaroja. 3 päiväinen työviikko pudottaisi palkkaa kuitenkin aika paljon alaspäin. Jos laskisi että 60% saisi enää 3000€ kuukausipalkasta, niin bruttona tulisi enää 1800€. Verojen jälkeen joku 1440€. Toki tuo riittäisi, mutta haluaisin kerätä vielä lisää osinkotuloja tuon päälle.

   Poista
  2. Oikeassa olet.
   Eläkkeelle ei jouda meistä kukaan. Ja kunkku on hyvä nimi kun paimentaa pieniä ahkeria dollarinpoikia tuottamaan lisää!

   Ja jos eivät tuota, voi sanoa, että Afrikassa on monta pientä randi- tai nairapoikaa, jotka ilomielin tulisivat meille töihin.

   Poista
  3. Heh,

   Joo kyllä sitä ahkera pitää olla.

   Poista
  4. Pelikaani lens turpiiniin, punaiselle kaikki, puhelin kii...

   Poista