3.5.2015

Tulot/menot - Huhtikuu 2015Jokaisena kuukautena julkaisen edellisen kuun tulot ja menot. Pidän kirjaa jokaisesta eurosta jonka saan ja kulutan, joten luvut ovat tarkkoja, palkka verojen ja osingot ennakonpidätyksen jälkeen.

Tulot huhtikuulta 2015:

2630€--Palkka
386€--Osinkotulot
72€--Lisätulot

Tulot yhteensä: 3088€

Menot huhtikuulta 2015:

220€--Asuminen
10€--Shoppailu 
32€--Vakuutusmaksut
--Terveyskulut
29€--parturi
--Kissan kulut
150€--Perusruoka 
71€--Ravintola
73€--Viihde
9€--Välityskulut
--Matkat
12€--Korkokulut 
-- Harrastukset
30€--Opintolainan lyhennys 
110€--Auto ja bensa

Menot yhteensä: 746

Säästösumma oli tässä kuussa 2342€ eli 76%. Palkka oli tavallista isompi ylitöiden takia, osingot olivat paljon tavallista isommat sillä vähennän nykyään niistä vain ennakonpidätyksen ja muutenkin tämä oli iso kuukausi MORL:n ja BDCL:n takia. Lisätuloissa oli google adsense blogitulo. Ei tällä touhulla kyllä rikastumaan pääse kun tulee joku 5€/kk =D

Asumiskuluihin tulee puolet vastikkeesta, taloyhtiölainasta, vesimaksusta, sähköstä ja netistä. Lainan lyhennyksen merkkaan säästöksi. Auton korjauksiin ja bensaan meni tässä kuussa rahaa yllättävän paljon, vanha romu ei nimittäin mennyt ekalla yrityksellä katastuksesta läpi. Onneksi meni toisella kerralla. Syntymäpäivälahjoihin kului jonkun verran rahaa. Ei kuitenkaan mitenkään liian paljoa. Ensi kuussa pitäisi mennäkin sitten enemmän rahaa, sillä aion hiukan tuhlata ja ostaa lomamatkan tallinnaan ja jäsenyyden M-room parturiin. 350€ vuodessa voin käydä vaikka kerran viikossa leikkaamassa hiukset. Pitää sitä elämässä olla vähän luksusta =)

Säästän nykyään näin: ostan kaikki aina luottokortilla. Kuun lopussa saan palkan ja maksan laskun. Sitten laitan kasan rahaa osakevälittäjälle ja elän taas koko seuraavan kuun luotolla. Näin raha tekee koko ajan työtään

Tavoitteeni on säästää keskimäärin vähintään 25% nettotuloista kuukaudessa ja sijoittaa suurin osa näistä rahoista osakkeisiin. Tässä kuussa sain taas säästettyä hienosti yli tavoitteeni. Tavoite on asetettu aivan liian maltilliseksi, joten luulen että tulen ylittämään tuon leikiten. Pitää ensi vuonna tarkistaa tavoitetta roimasti ylöspäin!

Vuoden säästöprosentit:

Tammikuu - 35%
Helmikuu -  74%
Maaliskuu - 69%
Huhtikuu -  76%


Keskimäärin 60%

Viimeisimmät kaupat
Tulot/menot
Osinkotulot


Oliko sinulla hedelmällinen säästökuukausi?

Kuva: Taxcredits.net

2 kommenttia:

 1. 76 % on kyllä paljon! Mutta tavoitteesi taitaa olla vähän vaatimaton, jos viime vuonnakin onnistuit säästämään 33 % ja siinä oli laskettu asuntolainanlyhennyksetkin eri tavoin? Ehkäpä 50 % voisi olla sulle hyvä tavoite?

  Ja oli joo hyvä kuukausi mullakin, 64,5 % säästöön, toistaiseksi tän vuoden suurin kuukausisäästöprosenttini, vaikka tuloni ei ollut isoimmat tai menoni pienimmät. Mitään varsinaista tavoitetta mulla ei kylläkään ole, mutta kyllä silti se 50 % kuulostaisi mukavalta lopputulokselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu hyvin meni sullakin. Pitää katsoa tavoitetta sitten tammikuussa kun tietää kuukauen keskiarvon.

   Poista