12.6.2015

Kesä on kallista aikaa

Vaikka Suomessa on alkukesä ollutkin vähän epävakaista sään osalta, niin ei käy kiistäminen etteikö kesä jo täällä olisi. Senhän paljastaa jo kalenteri, mennään nimittäin jo kesäkuun puoliväliä. Itsellä kesä kulminoituu matkusteluun, mökkeilyyn ja rentoutumiseen. Kesällä ei ole kukkaron nyörit niin tiukalla, eikä talousasioitakaan tule seurattua.

Tämä johtaakin yleensä huimasti kasvaneeseen kulutukseen kesäkuukausien osalta ainakin itselleni. Mitä olen tuota touhua kesäisin katsonut, niin aika monella muullakin suomalaisella taitaa kesällä rahaa kulua. Suomen kesä on niin lyhyt että siitä pitää nauttia kaikin rinnoin. Muutenhan kesä menee "ohi" ennen kuin sitä huomaakaan.

Rahaa kuluu bensaan, matkailuun, juomaan ja varmasti ravintoloihin. Kesä oikein houkuttelee tuhlaamaan kaikki pennoset jotka on tienannut pitkän, kylmän ja pimeän talven aikana. Lattea tai olutta terassilla, ihania pihvejä ravintoloissa. Näihin ne rahat sitten kesällä sulavat.

Itse suhtaudun kesäiseen rahan kulutuksen lisääntymiseen aika rennosti, koska nautin syömisestä hyvissä ravintoloista, Suomen kiertämisestä autolla ja ulkomaanmatkailusta. Kesän jälkeen tulee toki mietittyä että menipäs sitä taas turhan paljon rahaa. Toisaalta kesästä on jäänyt käteen kasa mukavia muistoja.

Miten sinä käsittelet kesän rahanmenoa, käykö psyykeen päälle kun yhtäkkiä kulutus kasvaakin? Tuleeko ostokrapula?

6 kommenttia:

 1. Nimetön13.6.15

  Lomailu nyt vaan on näin kallista. Itse en tähän kovin vakavasti suhtaudu, rahaa nyt menee, mutta se menee asioihin joihin sitä mielellään voisi laittaakin, toisin kuin johonkin aivan turhaan.

  Tulevaisuudessa myös kun pääsee siihen taloudelliseen riippumattomuuteen, tuota loma menoa taitaa olla enemmän kuin kuukausi kesässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on. Onneksi lomaakin on vain kuukausi niin ei luottokortti huuda hoosiannaa =)

   Poista
 2. Samoilla linjoilla, elämästä ja etenkin kesästä tulee myös nauttia! Itselläni on periaate, että pyrin järkevillä valinnoilla saamaan säästöön mahdollisimman paljon siten, että se ei kuitenkaan tunnu säästämiseltä saatikaan sitten kituuttamisella. Omat asenteet on muuttuneet huomattavasti ja se on karsinut semmoista typerintä kulutusta. En pyrikään maksimaaliseen säästötulokseen, se polku ei ole minua varten :). Hyvää kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunhan on ihan ok palkka niin ei säästäminenkään ole mitään kituuttamista. Pitäisi varmaan aika paljon enemmän nähdä vaivaa jos nettotulot olisivat esim. 1000€/kk. Hyvää kesää sinullekin!

   Poista
 3. Joo pitäs osakkeita ostaa, ni vaimoke se vaan on menossa taas etelään. No onhan se ihan kivaa käydä vähä piitsillä palloilee. Mut kyl sitä rahaa taas pannaan haisee kesällä se on varma se. Talvella taas masentaa niin paljon et kaikki rahat menee viinaan :) no ehkei. mut joo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä matkailu on kallista, mutta kivaa. Ja jos nainen sinne haluaa niin sitten sinne mennään =D

   Poista