10.9.2015

Syyskuun ostokandidaatit


Markkinat menevät välillä ylös ja välillä alas. Viimeaikoina tosin enemmän alas. Minä tapaan ostella osakkeita kerran kuussa suunnilleen samalla ~1000€ summalla, joten mielestäni on parempi että saan enemmän osakkeita pienemmällä rahalla. Myös yield on isompi näin. Nyt onkin hyvää aikaa tarkastella kiinnostavia ostokandidaatteja. Ostot tapahtuvat taas sitten perinteisesti kuun lopussa, eli vielä pitäisi jaksaa ainakin pari viikko kärvistellä.

QCOM
MAIN
UNP
TWX
IBM
CLDT
MO
PX
AAPL
SBUX
SKT
DIS
PEP
ITC
UL
BNS
AFL

Huppista keikkaa, tulipas pitkä lista. Osa on salkussa, osaa olen joskus omistanut ja myynyt liian hätäisesti ja osa on taas täysin uusia tuttavuuksia. Uskon kuitenkin että suurimmassa osassa yllä olevan listan yhtiöistä alkaa olemaan ihan ok:t arvostukset. Joissain toki sopivampi kuin toisessa. Tietysti käytettävät rahavarat ovat taas rajalliset, kuten aina. 100€ menee nordnetin lainan lyhennykseen joka sekin osaltaan vähentää sijoituksiin käytettävissäni olevaa rahaa.

Yritän myös päästä 4% yieldiin yleensä ostoissani, jotta osingonkasvu olisi balanssissa nykyisen osingon vuoksi. Täytyy muistaa että Suomessa verottaja ottaa ison osan osinkosiivusta, joten on hyvä että siitä jää ainakin hitunen myös omaan lapaseen. Onko sinulla joku suosikkiosake tämän kuun ostoihin listaltani, tai jokin ihan eri osake? Mielellään yhtiö joka on kasvattanut osinkoaan vuosikausia ja hyvään tahtiin =)


Kuva: renjith krishnan/FreeDigitalPhotos.net

6 kommenttia:

 1. Nimetön10.9.15

  Terve. Laadukkaita osinkoa maksavia yhtiöitä on aina mukava omistaa. Oletko tutustunut Procter & Gambleen? Yritys on kasvattanut osinkoaan 25 vuotta putkeen. Tuotemerkkeihin kuuluu monia kansainvälisesti tunnettuja kulutustuotteita, kuten fairy, gilette, always ja monia muita.
  -heikki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, olet oikeassa, pg on laadukas yhtiö. Ongelma on mielestäni pg:n laskeva tulos ja hidastuva osingonkasvutahti.

   Poista
 2. Listan osakkeista löytyy jo salkusta: IBM, AFL
  Omalla tutkalla noista: PEP, UL, QCOM, AAPL
  Listan ulkopuolelta tarkkailussa vielä GILD, WMT, WFC, INTC, FAST

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä yhtiöitä on listallasi. WMT:ssä mietityttää hidas osingonkasvu.

   Poista
 3. Nimetön11.9.15

  Ei se kuinka monta osaketta saa, vaan se mikä on osakkeen hinta suhteessa osinko-odotteeseen tulevaisuudessa. Jos miettii 15 vuotta takaperin, kännykkä oli puheeseen ja tekstareihin. Joku IBM voi 15v eteenpäin olla kova juttu Watsonin ja big datan lähtiessä todella käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä tässä tulevaisuuden osingonkasvu on mietinnässä.

   Poista