27.10.2015

Myy asuntosi ja osta sijoitusasuntoja!


Näin sanoo Pravdassa talousprofeetta Terhi Majasalmi ja hänen miehensä Matias Savolainen. He nimittäin möivät omistamansa asunnon Matinkylästä, ja ostivat rahoilla kymmenkunta sijotusasuntoa. Jutusta ei käy ilmi miten asuntojen rahoitus järjestyi, mutta luulen että tuosta myymästään asunnosta he saivat ainakin sen 20 k per asunto jotta he saavat sen minimin 20% käteis vakuudeksi. Toki osan he ovat voineet rahoittaa myös säästöistään. Nyt he sitten asuvat vuokrakolmiossa Munkkiniemessä, Helsingissä. Hinta on varmaan siinä 1300€/kk mitä nyt Oikotieltä tarkastelin.

Itse en toimisi ihan samoin, haluan nimittäin omistaa seinäni. Toki en ostaisikaan Munkkiniemestä kolmiota, sillä ne tuppaavat maksamaan 400 000€ alkaen. On se sitten vanhanakin kiva omistaa asuntonsa, eikä maksaa huippukalliita vuokria.

Mitä mieltä sinä olet, omistusasunnossa vai vuokralla?

8 kommenttia:

 1. Voisin kuvitella vuokra-asumista jos se tulisi esim. työsuhde-etuna. Niinhän se kai voisi olla tässäkin tapaukseesa, että sijoitustoimintaa tekevä yritys tarjoaa asuntoedun.

  Ja eihän sitä tiedä miten elämä kuljettelee. Vuokra-asumisessa on monia hyviä puolia kuten että ei tarvitse murehtia asunnon kulumisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä yksi vuokra-asumisen eduista. Haitoiksi voisin mainita että et saa tuunata asuntoa niin paljoa kuin jos asuisit omassa.

   Poista
  2. Örtspö30.10.15

   Molemmissa on puolensa. Kymmenkunta sijoitusasuntoakin tuottaa ihan kivan kuukausitulon sitten kun ne ovat velattomia. Kymmenen asunnon tuotolla makselee vastikkeiden jälkeen vielä omat vuokrat, elämiskulut ja jotain jäänee talteenkin. Noin monen vuokra-asunnon kanssa saa tosin tehdä jo vähän töitäkin jos vuokralaiset vaihtuvat tiheään, uuden "hyvän" vuokralaisen etsimisessä on aina oma vaivansa

   Itsekin pari vuokra-asuntoa omistan tällä hetkellä ja toistaiseksi ainakin hyvin mennyt. Vuokratuloilla maksellaan asunto- ja autolainoja pois..

   Poista
  3. Itse en jaksa nähdä vaivaa mitä vuokra-asuntojen pyörittäminen vaatii. Siksi osakkeet sopivatkin minulle =)

   Poista
 2. Nimetön31.10.15

  Osakkeissa ei tarvitse varautua putkiremontteihin ja pääsee helposti osuudestaan eroon, jos ko. firmassa oletaan jotain perusteellista remonttia tekemään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, ylimääräinen säätö jää pois.

   Poista
 3. Nimetön1.11.15

  Omistusasumisessa on sellaisia arvoja, mitä rahalla on vaikea mitata. Siis esimerkiksi tunne siitä, että omasta kodista ei kukaan ulkopuolinen voi niin vain häätää.

  Mutta jos tunnepuoli unohdetaan, niin ei vuokranmaksaminen eläkkeelläkään harmita yhtään, jos vaikka osakkeista tulee viisi kertaa vuokran verran osinkoja (tai vuokra-asunnoista vuokratuottoja).

  Esimerkiksi Sveitsissä taitaa vuokra-asuminen olla aika suosittua. Ja tuolla se ei ole mitenkään köyhien asumismuoto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, kyllä omasta kämpästä on vaikeampi häätää kuin vuokra-asunnosta. Myös se on mukavaa että voit rempata kämpän juuri sellaiseksi kuin haluat.

   Poista