16.10.2015

Verotuspäätös 2014


Edellisessä postauksessa valitin verotuksen kiemuroista. Eilen sain kuitenkin hyviä uutisia kun sain postissa verotuspäätös 2014:ta. Toimittamani excel tuloste hyväksyttiin, kuten myös 390€ työhuonevähennys, 400€ uudesta läppäristä ja netistä ja tulonhankkimisvelan korot. Lopputulema on että saan 180€ palautusta. Saa onnitella =)
Kuva: renjith krishnan/FreeDigitalPhotos.net

16 kommenttia:

 1. Nice! Verottajan kanssa onistumisesta tulee aina huippufiilis :D! Hyvin tuntuvat nuo vähennykset menevän läpi. Toisaalta mikseivät menisi, kun tuo jo kertaalleen tuloverotettu pääoma tuottaa aina vaan uutta pääomaverotuloa valtiolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä, kyllä aina kannattaa jotain yrittää vähentää =)

   Poista
 2. Hienoa! Saitko työhuonevähennyksen läpi pelkästään sijoittamisen perusteella, vai teetkö lisäksi etätöitä tms.? Itse en ole sitä yrittänyt vähentää vielä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tee muuta "töitä" kotona kuin sijoittelua... kyllä noita vähennyksiä kannattaa aina yrittää saada läpi.

   Poista
 3. No niin. Onneksi olkooon!
  Koettelee vaan ei hylkää, järki.

  VastaaPoista
 4. Onnea! Kiva, että joku verottajan kanssa pärjää. Itse sain läksiäislahjaksi aikoinaan Suomesta lähdettyä 20 000 markan mätkyt. Matkakuluvähennyksistä olimme ihan eri mieltä :( No, onneksi oli markka-aika, mutta kyllähän se kirpaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehhe, Suomi ei halunnut vain päästää hyvää veronmaksajaa lähtemään =)

   Poista
 5. Paljonkohan salkulla pitää olla arvoa, että voi saada työhuonevähennyksen ja läppärivähennyksen ja onko edellytyksenä kovinkin aktiivinen salkunhoito?.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niissä varmaan mitään tiettyä rajaa ole, tilanteen mukaan.

   Poista
  2. Jossain oli käsitelty näitä sijoittajan käytössä olevia verovähennyksiä, en muista missä. Rajana tais olla, että toiminta ja varsinkin sijoittamisen tuotot on oltava "vähäistä suurempia" eli ihan muutaman kympin osingoilla en noita lähtisi hakemaan. Jos ajattelee, että päiväduunin palkkatulo vuodessa on sijoittajalla 40k niin jollain tonnin osingoilla voi jo saadakin hakemukset läpi, sekään ei ole vielä kun 2.5% muista tuloista.

   Tietysti jos sijoitat suurimman osan rahastoihin jotka eivät osinkoa maksa vaan sijottavat ne uudelleen niin verottajalle ei mee ilmeisesti suoraan tietoa salkun koosta ja näin ollen voi olla hieman vaikea perustella tuota vähennysvaadetta?

   Poista
  3. Jotenkin näin muistaisin itsekin lukeneeni. Mulla oli osingot yli tonnin joten tuo vähennys meni läpi.

   Poista
 6. Nimetön19.10.15

  Mulla meni työhuonevähennys läpi 60 000e salkulla. Tosin pääomatuloja mulla oli yhteensä n.45 000e niin varmasti helpommin meni läpi kun tuosta jo aika hyvät verot saivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tollasilla tuloilla pitäskin jo mennä täysi työhuonevähennys läpi =)

   Poista
 7. Nimetön20.10.15

  Hyvä kun meni läpi, noin se minullakin meni.

  Itsellä ei ollut Interactive Brokers:n kanssa ongelmaa kun päätin jo alussa että en lähde ollenkaan "tarjoamaan" IB:n dokumentteja verottajalle. He "kunnon virkamiehinä" ei muuta ymmärrä kun suomalaisten pankkien papereita :)

  Haittana tietysti se että veroilmoituksen tekeminen teetti paljon työtä (varsinki kun salkussa on myös kuukausittain osinkoa maksavia papereita...), mutta onhan se niin että jos saa euronkin pois verottajalta niin kyllä siihen kannattaa vähintään vartin verran työtä pistää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehhee, siltä vaikuttaa =)

   Kyllä kaikki raha on kotiinpäin... varsinkin sen minkä saa takaisin verottajalta.

   Poista