14.1.2016

Tavoitteet vuodelle 2016Taas olisi aika laittaa tavoitteet kuntoon uudelle vuodelle. Nyt on jo kyseessä vuosi 2016, tuntuu että aika vaan juoksee koko ajan nopeampaa vauhtia eteenpäin. Katsotaan kuitenkin mitkä olivat vuoden 2015 tavoitteeni ja olenko saavuttanut ne:

2015 Tavoitteet:

*Sijoittaa vähintään 500€/25% palkasta+kuukauden osinkotulot osakkeisiin kuukaudessa Hyväksytty
*Saada vähintään $2000 osinkotuloja vuodessa. Osingot ennakonpidätyksen jälkeen. Hyväksytty
*Pitää osakekulut alle 90€ vuodessa Hylätty
*Harrastaa vähintään 3 kertaa viikossa liikuntaa Hyväksytty
*Saada vähintään 300€ palkankorotus töissä Hylätty

3/5 on ihan hyvä tulos. Osakekuluja en ihan onnistunut tavoitteessani pitämään, mutta eivät ne montaa euroa tuosta olleet enempää. Palkankorotustakaan ei herunut, mutta kehuja on tullut hyvästä työstä. Toivottavasti ne siivittävät pian parempiin ansioihin.

Olen miettinyt vuoden 2016 tavoitteita ahkerasti ja hartaasti ja tässä ne nyt sitten ovat:

2016 Tavoitteet:

*Osingot ennakonpidätyksen jälkeen $3000
*Säästämisaste 65% tuloista
*Osakkeisiin 15 000€ uusia sijoituksia
*Omaisuuden arvo 100 000€
*Osakesalkun arvo 65 000€
*Saada 300€ palkankorotus

Laitoin tavoitteet tahallani aika tiukoiksi, että niiden ylittämisessä olisi kunnolla haastetta. Kaikki pitäisi kuitenkin olla mahdollisia tavoitteita. Mitä mieltä sinä olet vuoden tavoitteistani?

Kuva: renjith krishnan/FreeDigitalPhotos.net

17 kommenttia:

 1. Säästämisaste kuulostaa kovalta, mutta hyvä sitä haastetta on ollakin. Muistaakseni luin jostain blogista, että 75% säästötahti sijoituksiin tarkottas taloudelliseen riippumattomuuteen riittäviä osinkotuloja kymmenessä vuodessa, 65% tahdilla on varmasti mahdollista päästä samaan menopuolta optimoimalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä sitä haastetta pitää olla =) Toki tuossa auttaa se että merkkaan asuntolainan lyhennyksen säästöksi, en kuluksi.

   Poista
  2. Nimetön15.1.16

   Hmm... mutta asuntolainan lyhennyshän on kuin lyhentäisi sijoituslainaa? Molemmissa pääoma muuttaa arvoaan vuosien varrella (korot mukana), se mitä maksat pääomasta vuosien varrella voi olla huomattavasti suurempi kuin mikä niiden "oikea" arvo on kun olet koko velan maksanut.

   Jos rakentaminen lisääntyy urakalla voi vanhojen asuntojen arvo tippua radikaalisti?

   Mutta aina voi tapahtua mitä vaan, joten parempi kun tekee jotain kuin ei mitään. :)

   Poista
  3. Ei ole tähän asti ainakaan Helsingin kantakaupungin yksiöiden hinnat laskeneet. Mutta hyviä pointteja :)

   Poista
 2. Kovia tavoitteita! Jos tuo säästämisaste onnistuu, niin tuo $3000 osingot tosin menevät rikki heittämällä! Tsemppiä uuteen vuoteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan, riippuu millaisia yhtiöitä tulee ostettua. Monella on aika pieni yield mitä olen nyt lähiaikoina ostellut.

   Poista
  2. Nyt lähden parin viikon lomamatkalle joten palataan sen jälkeen =)

   Poista
  3. Nimetön14.1.16

   ei tolla säästöasteella väkisin tuli 3k osakkeita, esim jos keräilee nyt kevään rahaa ja sijoittaa ne kesällä suomi osakkeisiin niin kovinkaan montaa euroa ei tipu ensi vuoden aikana. Tästä syystä melkein sanoisin että olisi viksumpi asettaa tavoite tyyliin että 2016 vuoden sijoitukset tuottavat 2017 1000$ osinkoja. Nykyisellä tavoitteella sijoitukset voivat ohjaantua huonompiin firmoihin, kun väkisin koittaa kerätä osinkoja vuodelle 2016. Tämä voi korostua erityisesti loppuvuodesta, kun tavoite on hieman vajaa ja on valittavissa firma a: maksaa osinkoa keväisin ja on paras firma mailmassa ja firma b: maksaa osinkoa joulun välipäivinä ja siten auttaa saavuttamaan tavoitteen, mutta yrityksenä kamala ja menee konkurssiin maaliskuussa.
   skkl

   Poista
  4. Ostan tasaisesti jenkkifirmoja jotka maksavat osinkoa jopa kuukausittain. Enkä tee päätöstä sen mukaan milloin osinko maksetaan.

   Poista
 3. Nimetön16.1.16

  Tosi kunnianhimoisia haasteita niinkuin olla pitää. Etenkin tuo palkankorotus vaatii sen että pysyt jatkuvassa liikkeessä etkä lopeta kehittymistä! Onnea tavoitteisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan parasta, näinä aikoina työpaikkakin on lottovoitto :D

   Poista
 4. Nimetön18.1.16

  Mielestäni kannattaisi olla hieman konservatiivisempi osinkotavoitteen kanssa, muutoin joudut tyytymään korkean yieldin instrumentteihin joka pakottaa sinut käytännössä ostamaan lähinnä vain reit- ja mlp- tyylisiä osakkeita. Itse asetan tavoitteekseni tavoiteyieldin joka on 3.75 - 4.00 % koko portfoliosta. Tällöin pystyn hankkimaan myös laadukkaita osinkoaristokraatteja.

  Viime vuonna sait osinkoja 2206 euroa, jos nyt aiot saada 3000 euroa vuodessa lisäämällä pääomaa ~13200 euron edestä joudut hankkimaan osakkeita melkoisella keskiyieldillä, varsinkin kun ostat osakkeita mitä luultavammin kuukausittain. Mikäli sijoittaisit koko summan nyt heti tammikuussa jotta saat kerättyä koko vuoden osingot, joutuisit ostamaan osakkeita n.6 % yieldillä.

  Toivotan sinulle onnea uudelle sijoitusvuodelle! Ehkäpä tässä saa vielä laatuyhtiöitä halvalla koko vuoden ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki tavoite on ylimitoitettu, mieluummin alitan kuin ylitän sen. Silloin nälkä kasvaa syödessä. Mutta kyllä minun aika lähelle tuota pitäisi päästä ilman reit ja mlphen sortumista :D

   Poista
 5. Kulubudjetti on tehty rautaisella itsekurilla! Voisit toimia roolimallina niille, joille ei jää huomattavasti kovemmasta tulovirrastakaan kuin luu käteen - tai kasvanut luottokortin limiitti. Aika on ystäväsi, vuosi vuodelta sijoituksesi nakuttavat parempaa tuottoa. Karibian matkasta päättelin että pidät välillä hauskaakin... Hyvä näin, ei hyydy tavoitteisiin. Hajauttaminen on varmaankin riittävä :) Onnea tavoitteiden saavuttamiseen! Matti M.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitos hyvästä kommentista =) Kyllä hauskaa pitää myös välillä pitää, muuten menee liian tylsäksi.

   Poista
 6. Melko tiukat tavoitteet, herättää kunnioitusta! Toisaalta jos ei unelmoi, ei voi myöskään saavuttaa unelmiaan. Pitää tutustua blogiisi ja lähtökohtiisi tarkemmin.

  VastaaPoista