11.3.2016

Lisää uusia blogeja viikonlopuksi

Viime viikolla esittelin muutaman uuden blogin viikonloppulukemisiksi. Olen taas hiukan kutitellut Google Analyticsiä (lue: tutkinut sen viittaukset välilehteä =D) ja löytänyt vaikka mitä uusia ja jänniä blogeja. Toivotaan että sinäkin löydät näiden joukosta hyvää luettavaa viikonlopuksi.

Nainen osakemarkkinoilla
Jesss! Naisten kirjoittamia sijoitusblogeja ei ole ikinä liikaa, mutta tässäpä tämä olisi rakkaat lukijani! Kirjoittajana toimii 25-vuotias taloustieteen opiskelijanainen. Kyllä ne kauppislaiset osaa... Koska hän on opiskelija niin säästöön on vaikea saada paljon rahaa. Hänellä on myös jokin harrastus mihin menee 200€ kuussa. H&M ei ollut tarpeeksi eettinen sijoitus, mutta Fortum oli ok. Mielenkiinnolla odotan jatkoa, tutustukaa ihmeessä =)

Haaveena vainko oot mun? - Eroon oravanpyörästä
Tämä passiivista sijoitussuunnitelmaa seuraava henkilö on +30 vuotias äippä. Hän säästää itselleen sekä lapsilleen tuhlaamalla keskimääräistä vähemmän rahaa ruokaan ja kasvattamalla paljon itse. On mielenkiintoista seurata miten rahaa riittää lapsista huolimatta noin paljon säästöön.

Omavaraisuushaaste 
Kirjoittajasta tiedän sen verran että hän on alle 30-vuotias mieshenkilö ja on aloittanut sijoittamisen jo 18-vuotiaana. Tavoitteet ovat mielestäni hiukan ylioptimistiset, vuonna 2016 tavoitteena on saada 2000€ osinkoja verojen jälkeen ja vuonna 2020 jo 11 000€ vain 100 000€ sijoitetulla pääomalla. Hattua nostan kyllä jos noihin pääsee =))

Rahat säästöön
Tällä blogilla on ainakin erittäin hyvä nimi! Simppa on 25-vuotias perheellinen lappilainen insinööri. Hänen 5-henkinen perheensä asuu vuokrarivarissa jossa on vielä sähkölämmitys. Tuossa tilanteessa jos missä voi olla haasteita säästämisessä. Hän on kuitenkin hyvin pystynyt jo säästämään potin jonka turvin koko perhe elelisi mukavasti puolisen vuotta. Hieno suoritus, siitä on hyvä jatkaa.

Varhainen sijoittaja
Jos lähtee sijoittamiseen mukaan jo alle 17-vuotiaana niin mielestäni tulee todennäköisesti pääsemään tulevaisuudessa pitkälle. Kirjoittaja on tällä hetkellä 21-vuotias mutta mielestäni hän on hyvässä asemassa ajallisesti, kun on aloittanut noin aikasin niin korkoa korolle efekti on aika huima esim. 15 vuoden päästä.

Täytyy vielä sanoa että on tämä kyllä mahtavaa miten paljon näitä uusia sijoitus/säästämisblogeja sikiää nykyään kuin sieniä sateella. Ei tässä enää kohta itsekään pysy vauhdissa mukana, johtuisiko siitä että ikä lähenee jo 3-kympin kriittistä rajapyykkiä? ;)

8 kommenttia:

 1. Lämpimät kiitokset blogini esittelystä! Oman blogin kirjoittaminen on tosiaan vasta alussa, joten ajatukset sen sisällön ja tarkoituksen suhteen ovat vielä aika sekaisin. Voisin lähiaikoina kirjoittaa tekstin, jossa yritän selvittää näitä asioita.

  VastaaPoista
 2. Noniin täältähän se lauantaiaamun kävijäpiikki tulikin :D Kiitoksia maininnasta ja kannustavista sanoista, sekä uusista blogivinkeistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatka samaan malliin niin pääset vielä pitkälle ;)

   Poista
 3. Heh, jotenkin arvasin jo mistä yhtäkkiä alkoi tulla kommentteja blogiini ennen kuin katsoin analyytikasta :P Kiva kuitenkin, että jaat näitä blogeja kaikkien näkyviin, sijoitusblogiyhteisössä on kaikesta huolimatta edelleen tilaa ja kommentit, joita itse olen saanut, ovat olleet erittäin laadukkaita.

  VastaaPoista
 4. En ollut törmännyt mihinkään näistä blogeista! Kiva, että suomessakin alkaa olemaan enemmän blogeja talouteen liittyen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että löysit lisää luettavaa. Sulle sopis uus ylen sarja Au pairit Australiassa :D

   Poista